5. uke med metadon utlevert på sykehus

| 16. februar 2009 | 1 Comment

Pasienten stod frem på TV2 nyhetene søndag 15.2 og synliggjorde mangelen på akuttbehandling med erstatningsmedisin ved at sykehus og fastleger ikke har noe sted å henvise pasienten for akutt behandling med erstatningsmedisin.

For 10 dager siden nektet pasientens fastlege å gi hverken erstatningsmedisin eller henvise til annen behandling. Pasienten har meldt forholdet til helsetisynet.

Lovisenberg sykehus tar ansvar og har i 5 uker sørget for daglig utlevering av metadon og andre medisiner mens LAR-Øst må «behandle saken» – en hastehenvising som de fikk for 6 dager siden. LAR-Øst prioriterer åpenbart saksbehandling fremfor personbehandling og ivaretar forbilledlig «R»-en  i LAR – Legemiddelassistert Regelrytteri.

Takket være helhjertet innsats fra Fransiskushjelpen, leger på Lovisenberg sykehus og Berge Liv-aksjonen får pasienten livreddende erstatningsmedisin. For å overleve som opioidavhengig i Norge er det essensielt å ha gode forbindelser.

Category: Akutt behandling

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bea sier:

    Så bra. Jeg har i hele dag lurt på hva som har skjedd med denne kvinnen siden siste metadondose ble utlevert i går.

Leave a Reply