Forum

Du er hjertelig invitert til å bidra med dine sysnpunkter og spørsmål. For å kommentere et av mine innlegg, kan du klikke på «Leave a comment» knappen på innlegget. For å stille generelle spørsmål og gi feedback kan du klikke «Leave a comment» på dette innlegget. Jeg har ambisjoner om å kunne svare innen to virkedager.

 1. Line
  29 oktober 2009 @ 19:41 | #1

  Hei
  Aller først; beundringsverdig hvordan du står på for folk!!! Hadde det bare vært flere som deg…
  Jeg går selv på metadon på ca 10.året og holder på å trappe meg sakte sakte ned. Ikke fordi jeg har noe som helst å utsette på hverken oppfølging el behandling, og sprukket har jeg ikke gjort siden oppstart, men jeg føler at nok er nok og er redd for langtidseffekt på kropp og sinn.
  Så et spørsmål; Hva er grunnen til at du og enkelte andre anbefaler å gå fra metadon til morfinplaster i siste del av nedtrapping???  Jeg klarer ikke helt å forstå fordelene med det fremfor å trappe sakte ned bare på metadonen. Er det ikke en fare for at morfin trigger gamle følelser/hypphet i større grad enn å fortsette på metadonen?
  Vil gjerne ha dette avklart før jeg kommer til slutten på min egen nedtrapping. ( Har gått fra 180 til 70 nå men fordelt over år og da uten noe ubehag.)

  På forhånd takk for svar og lykke til med ditt flotte arbeid.

  • admin
   29 oktober 2009 @ 22:28 | #2

   Hei Line,

   Takk for at du deler dine erfaringer og støtte! Gratulerer med fin nedtrapping i ditt eget tempo. «Gently does it».

   Her kommer et langt svar.

   Ved langvarig bruk av opioider (bla. metadon) har ikke hjernecellen bruk for så mange opiatreseptorer og reduserer antall reseptorer. Når man trapper ned får man mindre metadon og hjernecellen stimuleres til å lage flere reseptorer for å fange opp mer metadon for å opprettholde effekten. Gjenoppbygging tar tid. Trapper man ned for raskt får man langvarige abstinensplager. Nedtrapping på metadon kjennetegnes av lange perioder på samme dosefør neste forsiktige reduksjon av dose. Nedtrapping skal styres av pasienten slik at man unngår å måtte øke dosen igjen underveis, eller provoserer frem et tilbakefall.

   Erfarne fagfolk sier det er vanskelig å trappe ned fra 10 mg metadon. Det kan skyldes at dosen metadon er for lav til å gi god effekt, og jeg gjetter at lave doser metadon hindrer nydannelse av reseptorer. Noen sier at de merker mer til bivirkninger ved lave doser. Det er individuelle forskjeller.

   1) Noen klarer videre nedtrapping ved å kutte ut metadon og ta en uke eller to med abstinens og ubehag. Det er viktig å huske at etter 12 dager kan det komme en ny abstinensreaksjon. Er man ikke forberedt på det kan det være så skremmende at det utløser et tilbakefall.

   2) Noen klarer å trappe ytterligere ned på metadon ved å fordele dagsdosen på flere små inntak av metadon mikstur eller tabletter. Fortsatt så venter en liten abstinens reaksjon når man stanser metadon og kanskje også to uker etter.

   3) Istedet for å slite med nedtrapping på lave doser metadon så kunne man gå over til et annet opioid. Å gå direkte over til buprenorfin (Subutex) er vanskelig fordi buprenorfin virker som en motgift i forhold til metadon og andre opioider, slik at man provoserer frem en abstinensreaksjon som kan vare i mange dager og være svært ubehagelig. Derfor kan det være lurt å «mellomlande» på et morfin eller kodein preparat, som tabletter eller plaster, i en uke eller to til metadonen er helt ute av kroppen. «Morfinplaster» f.eks. Durogesic som settes på av helsepersonell skal forhindre injeksjonsadferd med morfintabletter. Det har imidlertid forekommet overdosedødsfall ved injeksjon av fentanyl (morfinstoffet i plasteret).

   Videre nedtrapping kan skje med et morfin preparat eller med lavdose buprenorfin. Å gå fra morfin/kodein til lavdose buprenorfin krever en kort abstinens på ca. 4-6 timer, eller lenger hvis pasienten klarer det, før man starter med buprenorfin f.eks. 2 mg (dette er lavdose buprenorfin behanding i siste del av nedtrapping) og doseøkning med noen timers mellomrom inntil abstinens er borte. Så fortsetter man nedtrapping med Subutex/Temgesic 0,4mg tabletter som godt kan fordeles ut over dagen. Videre nedtrapping skjer med platåfaser til pasienten føler seg klar til å gå ned litt i dose.

   Buprenorfin tablettene skal legges hele under tungen, Pulverisering skal ikke forekomme da det skummer så mye at mye buprenorfin havner i magesekken. Begynner man for forsiktig med buprenorfin risikerer man å bare få abstinens reaksjonen og ikke opioideffekten.

   Det er verdt å merke seg at nedtrapping medførrer høy dødelighet. De første to ukene etter avgiftning, institusjonsopphold eller medikamentfri behandling har svært høy risiko for tilbakefall og høy dødelighet fordi 1) man tar for høy dose og slutter å puste og 2) man har ikke noe nettverk og injiserer alene uten noen til å gjenopplive og tilkalle hjelp.

   Tvungen nedtrapping medfører 200- 1000% økt dødelighet.

   Digresjon:
   En norsk eksperiment med tvungen nedtrapping på unge heroinavhengige pasienter som forsøkspersoner endte med at 5 av 75 heroinavhengige døde under forsøket. Forsøkspersonene var avskåret fra akutt behandling med erstatningsmedisin. Denne grovt uetiske forskningen ble utført av professor Helge Waal, cand. polit. Hege Kornør ved Universitetet i Oslo og et knippe norske leger. Intensjonene var nok de beste. Det hjalp ikke de fem som døde.

   Fortsatt ekskluderes pasienter fra LAR og tvinges til å trappe ned over uker. En dødelig praksis som fullstendig tilsidesetter funn fra dødelig forskning.

   Tilbakefall trigges av en blanding av mange årsaker. Det vi vet er at tilbakefallsraten er høy når man har lave doser eller har sluttet med erstatningsmedisin. Nedtrapping av erstatningsmedisin er bare for høyt motiverte pasienter, og man skal ha en «åpen retur» til behandling med erstatningsmedisin ved første tegn til forestående tilbakefall.

   Jeg håper dette er til hjelp.

   Med vennlig hilsen
   Joe Siri Ekgren

 2. Vårunn
  30 oktober 2009 @ 23:00 | #3

  Istedet for å ha meningsløse og langvarige diskusjoner med legene ang.akutt behandling,hadde det vært en ide å trykke opp ferdigskrevede klager  der pasienten bare kunne fylle inn legens,pasienten navn, dato og klokkeslett og sende det direkte til Helsetilsynet.
  Flere ville vel klaga da enkelte nå ikke har ork til det når de må forfatte hele klagen.
  Helsetilsynet må behandle klagene og ved feilbehandling vil vel det få følger for legene hvis de ikke har gitt pasienten nødvendig hjelp.
  Så får legeneog Helsetilsynet krangle seg i mellom for å komme til enighet hva som gjelder når det gjelder akutt utskriving av subutex o.l.
  Da må det vel bli fastslått en gang for alle hvordan legene skal forholde seg til saken.

 3. Per Johan
  3 november 2009 @ 16:56 | #4

  Hei Joe
   
  Lurer på om det hadde vært mulig å hatt et forum der vi kunne «chattet» med hverandre vi som er her inne? Er ofte jeg har lyst å si noe til de som skriver innlegg, men avstår da jeg ønsker å holde det ryddig. Blir jo fort rotete og uoversiktlig hvis man kommer med kommentarer til hverandre som ikke går på den aktuelle saken.
  Bare et spørsmål/ønske fra en trønder  😉
   
  Mvh
  Per Johan Halsli
   

 4. Roy
  4 november 2009 @ 23:19 | #5

  Må bare si at det å gå over til temgesic etter nedtrapping til 10 mg metadon,har sålangt fungert  veldig bra for meg. Vil nok kjenne restene av metadonen ett par uker,men dette er fullt levelig.
   

 5. Ole
  5 november 2009 @ 14:06 | #6

  Godt å høre at en nedtrapping på andre medsiner fungerer og ja det burde være sin rett det å få det til.
  Fint å høre, som f.eks deg Roy åssen det fungerer for deg, håper du og andre kan komme med flere innlegg i forhold til nedtrapping, men det er nok fra person til person åssen dette fungerer vel?
  Ønsker det selv når den tid kommer, men først å fremst så får man bruke tida fremover til bearbeidet rusen å få den på avstand.
  Rusen vil jo alltid være der og kan aldri si jeg ikke kommer til å ruse meg igjen, må bare ta forhands reglene for at det ikke skal skje.
  Merker stor forskjell forhold til det å ha begynt på metadon, hvordan tanke gangen har snudd seg, lite tanker på rus, det er godt og befriende, så man kan få gjort andre ting i hverdagen, det er kjempe godt.

  Mvh

  Ole

 6. Ole
  16 november 2009 @ 18:21 | #7

  Jeg går på¨metadon, og får med solbær.
  Her på Lørdag og søndag begynte jeg å kaste opp blod og sammtidig at det smakte helt forjævelig av metadonen, kan ikke forklare smaken
  Noen som har vært borti å kaste opp blod og åssen smak er det på dem andre metadonene, er det ikke 2 forskjellige?
  Merket at magen trakk seg sammen, som man strammer mage musklene og magen ville ikke ha mat.
   Det har godt bra idag, samme smaken, ringte lar og dem skulle sjekke der det kom fra og apoteket skulle sjekke dem å, får jeg samme smak i morgen, har jeg vel krav på å få bytte partiet, for det blir sendt i partier, f.eks 14 flasker blir laget å sendt
  Håper ingen har kastet opp blod, men noen som kansje kan gi noe svar?
  Ringte legen men fikk ikke time før neste onsdag, litt rart da jeg klastet opp blod, men skjer det igjen har jeg lege vakta.

  Mvh

  Ole

 7. Per Johan
  16 november 2009 @ 18:57 | #8

  @Ole
  Husker når jeg gikk på metadon, da var det et par ganger at metadonet smakte helt jævlig, ikke som det gjør på slutten av en forsendelse, men mye verre. Viste seg etterhvert at metadonet hadde gått ut på dato, men de sendte det ut likevel.
  At du kaster opp blod trenger ikke hanoe med safta å gjøre, vet du om du har mavesår? Kan være så enkelt. Har spydd opp blod mange ganger jeg også. 😉 Ta en skikkelig undersøkelse når du skal til legen.
  Lykke til  😉

 8. Ole
  16 november 2009 @ 19:50 | #9

  Takk for raskt svar.
  Har tatt full sjekk, men ikke direkte rett i magen, som legen sa kunne dem se det på blodprøver, om det er noe infeksjoner et sted, men ikke akkurat hvor,
  men er vel noe kamera som kan sjekke det neddi magen etc?
  Kan det være en bivirkning?
  Datoen står på safta og går ikke ut før i desember, men dem skifter vel ikke dato som butikkene gjør enkelte ganger på kjøtt hehe 🙂 håper ikke det 🙂
  Utrolig smak, fytti katta

 9. 6-pack
  30 desember 2009 @ 19:55 | #10

  Hei Joe jeg  kontaktet deg her før Jul,a g en Lege som avviste meg, ogf ikke ville ha meg som pasient, du ga meg en del råd ang hvordan jeg burde gå frem, at han egentlig ikke har anledning til å avvise meg som Pasient, og at jeg burde ta med meg en ledsager, og be om et journalnotat hvis han fortsatt avviste meg, når jeg kom til time viste det seg at vedkommende Lege har fått seg en ny jobb i en annen stilling, og en annen vikar har overtatt hans rolle på Lege sentret der, han beklaaget på det sterkeste at situasjonen i det hele tatt hadde oppstått, og gikk så langt han kunne i det hele tatt i å beklage dette skulle selvfølgelig ikke ha skjedd sa han, og vi fikk en grei dialog på det hele, så takk til deg for nyttig informasjon, og råd og veiledning i hvordan jeg burde gå frem i saken, dette har vunnet frem og jeg følte meg mye sikkrere på at dette som hadde skjedd var en feil avgjørelse og ta, så jeg gikk til time med ledsager, og fikk i grunn den oppreisingen jeg trengte i sakens anledning, så igjen tusen takk for nyttig informasjon og arbeidet du gjør for gruppen av rusmissbrukere jeg representerer og er en av, ha en riktig God Jul og Godt nytt År

 10. 6-pack
  9 januar 2010 @ 11:45 | #11

  Hei God Jul Og godt Nytt år, jeg var i kontakt med deg her før Jul fordi jeg blei avvist av en Lege, som ikke ville gi meg behandling, jeg fikk endel råd av deg, som jeg fulgte. Så idag er saken løst Legen som skulle hatt meg som pasient er begynt i en annen jobb, jeg fikk en som overtok etter han, og Legen gikk langt i å beklage seg, dette skulle ikke ha skjedd, noen har gjort en feil O.S.V så han var veldig klar på at dette var en feil som hadde blitt begått, i alle fall så fulgte jeg alle de rådene du gav meg, så jeg ville bare benytte anledningen til å rette en stor takk fordi du var behjelplig med råd og veiledning i saken, og stå på i arbeidet du gjør en storstilt jobb Mvh 6-pack

 11. Ole
  5 februar 2010 @ 18:35 | #12

  Heisann

  Jeg byttet fra metadon til subzone(forkortelse) jeg gikk ned til 45 ml på 2 dager, fra 90 til en dag uten medesin. Må bare si jeg ble jævelig syk, men regnet ikke med noe annet.
  Er det riktig å trappe ned så fort til overgang til subexzone og jeg går på 16 mg hverdag og synes jeg ikke får noe efekt ut av det, men skal ta blodspeil på mandag for å sjekke, men den kan jo vise mye feil å.
  Vi får ikke subetex i nord-trøndelag og jeg synes det er drøyt at et lar kontor i fylk midt kan stoppe en medesin som dem gjør. Jeg hadde mye ut av subetex,men det forstår ikke lar-midt, fordi dem vet best og at alle selger medesinen sin, er det dem sier mellom linjene, så da må alle gå på subexzone, dette høres litt rart ut men dette skal tas opp i selvhjelps gruppen som er startet i nord-trøndelag, så om det er noen som vil ha info før alle lar medlemmer får brev fra lar-midt, løpet av slutten av neste uke.

  Mvh

  Ole

 12. Tjenesteyter
  5 mars 2010 @ 23:56 | #13

   
   
  Hei Dr. Joe Siri Ekgren                                                                                   
   
  Har lest og fulgt med i media etc.. ang ditt og syns du gjør en fantastisk jobb !!
   
  Ønsker å være anonym. Jeg jobber for Helse- og rehabilitering og kjemper for at unge ( ca 18 – 23/24 år) med narkotikaproblemer skal få tilbud om bolig og ev.komme i aktivitet (ettervern) når de kommer ut av behandling på institusjon.
   
  Ofte har jo ikke «brukerne» kontakt med fastlege. Dette avklares ofte først. Men gode fastleger som bryr seg om pasienter med sammensatte problemer er en sjeldenhet, desverre.. (Sannsynligvis er det vanskelig da legen ikke kjenner til pasienten heller )
   
  Søker vanligvis å kontakte enheten i hjemkommunen og Nav for ev å få godkjent en Individuell plan (IP).
   
  Systemet fungerer som kjent ikke alltid etter intensjonen. Lovpålagte retningslinjer blir ofte ikke fulgt opp! Er ofte prisgitt tilfeldigheter. Ofte møter man jo uengasjerte saksbehandlere som har fordommer, stigmatiserer og behandler brukeren/tjenestemottakeren uverdig. Mange saksbehandlere i Nav vet ikke engang hva en IP er for noe? De roter bort papirer/søknader og fraskriver seg ansvar dessverre…
   
  Som tjenesteyter kjenner jeg ofte på urettferdigheten og utilstrekkeligheten som mange brukere blir møtt med. Noen faller jo som kjent «mellom flere stoler». Det er ønskelig og klage til Statens Helsetilsyn da enkelte kommuner overhode ikke tar vare på sine borgere.

  Enkelte kommuner tar ikke ansvar når pasienter søker om hjelp til bolig, å komme i aktivitet, få ordnet økonomi, evt. følge opp IP, Ad tidsfrister er det viktig at brukeren får  hjelp til å starte søknadsprosesser raskt. Likevel, det tar sånn tiiiiid…..Han/hun får ikke alltid svar. Hva syns du Dr. Ekgren er det noen vits i å klage, kan det tjene til noe? Kan ev. pasienten klage selv, med hjelp fra oss? ( Føler kansje at jeg eh.. her går litt utenfor mitt kompetanseområde…) Men, det er så urettferdig at få/ingen tar ansvar for en helhetlig omsorg. Jeg/vi har allerede gitt tjenestemottakeren forhåpninger om endring, da plikter man jo fullføre. Men, systemsvikt fra bla Nav gjør meg sur og frustrert. Det kan ende opp med at min jobb fører «ingenstedshen». Og pasienten ender jo da opp.. på gata .!!:O
   
  Et gitt tilfelle/case: «Kari» i 20 åra, gått ut/inn av behandlingsinstitusjoner de siste 5-6 årene. Sprøytenarkoman (heroin etc..). Ingen familie. Bor i kommunal bolig sammen med heroinister, har noe passiv oppfølging av en «utbrent» sosionom som ikke ”tør” å ta ansvar utover kommunegrensa. «Kari» nå på institusjon og vært stoff-fri i 4 måneder. Ønsker ikke å dra tilbake til bolig i brukermiljø, håper på et nytt liv uten stoff i en annen kommune.
   
  Hvem kan vi kontakte for oppfølging/ettervern av ev en nystartet IP? «Kari» har ønske om å flytte til «Bergen». Men, hun har jo ingenting ! Hvis vi  kontakter koordinator og  Nav i  «Bergen», søker om sosialstønad og kommunal bolig (til å starte med). (Må jo ha bostedsadresse før hun kan melde om overflytting til ny kommune via folkeregisteret.) Har Bergen egentlig plikt til å hjelpe/ha dette klart til hun er ute av fengselet ? Ev hvem kan vi rette en klage til hvis/når samhandlingen mellom institusjonen og de to kommunene ikke fungerer ?
   
  Håper på svar 🙂
   
  Lykke til videre i kampen for grunnleggende menneskerettigheter !!
   
  Mvh
  Tjenesteyter til «kasteballer i systemet»
   

 13. Celine79
  6 juni 2010 @ 21:09 | #14

  Etter at rusmiddelmisbrukere fikk pasientrettigheter har de rett til såkalt «akutt hjelp». Jeg har lest alt av loverk, retningslinjer og rundskriv, men til dags dato er det ingen som har definert hva som kvalifiserer til akutthjelp. Jeg har heller ikke sett at dette praktisreres på en konsekvent måte overfor rusmisbrukere. Det er på tide denne definisjonen kommer på plass, ellers vil ikke rett til » akutt hjelp» ha noen betydning. Loverk, rundskriv og retningslinjer er lite konkret når det gjelder rusmisbrukeres krav på «akutt hjelp».

  Jeg er helt enig at «erstatningsmedisn innen 6 timer» kan være innfelt i regelverket når det gjelder akutthjelp. Det vil i hvertfall være en start på hva som kan defineres som «akutt hjelp». Selv om dette innføres vil loverket på dette området fortsatt være svært lite konkret!

 14. antonette
  10 april 2011 @ 20:11 | #15

  Jeg vil gjerne dele min erfaring med lar, som har vært meget tungt og vanskelig for meg. Jeg har brukt mye tid og krefter for å få den hjelpen jeg har krav på. Jeg er ett godt voksent dame som synes at jeg skulle slippe å bruke all min tid og det jeg har igjen av krefter på å få den behandlingen jeg så sårt trenger.

  Jeg gikk på subutex ca ett år og tålte det rett og slett ikke, ikke alle reagerer likedan på medisiner som alle vet. I møte med lar uten fastlege ble jeg helt overkjørt og fikk beskjed av lar legen at om jeg ikke ville ha den medesinen jeg ikke tålte fikk jeg ikke noe hjelp. Jeg har måtte ha kjøpt medaton illegalt og når jeg ikke har fått tak i det måtte ha tydd til heroin. Jeg kan ikke forstå at det skal vært så vanskelig for ett voksent menneske som har det bra og kan leve ett normalt menneske ikke kan få metadon.

  Jeg mener at det har gått prestisje i saken på lar øst. Jeg  har heldigvis fått en fastlege som har tatt meg på alvår og gir meg dolkontin mens han slåss videre for at jeg skal på metadon. Jeg må også heldigvis si at jeg ikke lengre tilhører lar øst noe jeg er meget glad for. Jeg har ingenting posetivt å si om den plassen og den arogante pakistanske legen som har møtt meg med så lite forståelse at jeg ikke kan skjønne at han i det hele tatt jobber med mennesker i en slik livssituasjon som en rusmisbruker er i.

  At noen leger kan ha en slik makt å til og med kan håne fastleger som tar sine pasienter på alvår og har kjent til de i mange år. Så skal liksom en overlege på lar som kanskje bruker 15 min på deg ha makt til og bestemme om du omentrent skal leve eller dø. Slik føler jeg behandlet og sikkert mange med meg. En skal huske på at ikke alle har de ressurser til å slåss med lar for sine rettigheter og ender opp tilbake på gata. Jeg håper at mange leger vil se på den makt de utøver på lar og hvor lite de har til overs for fastleger.

  Saken min er nå til behandlig og jeg har nå venta på at mølla skal rulle videre i ca 6 mnd som føles som år for meg. Kunne ikke reise i min mors begravelse for jeg ikke hadde medesiner til å holde meg frisk.
  Dette er bare en del av hva jeg har opplevd med lar og jeg tenker med gru på alle som må slåss for sine rettigheter og gir opp under veis.
  Annete

 15. Veteran
  29 august 2011 @ 13:55 | #16

  Jeg har på vegne av bekjent gjennom 30 år et spørsmål. Hvorfor la/må et menneske 60 år gammel med kvote siste 28 år (morfin) overlates til sykehusbehandling(avrusing!!!?) av fastlegemedisin under kontroll nå ifølge LAR og «systemet» generellt – skal over på Metadon. Jeg såvel som gjeldende person samt fastlege m.langt flere finner dette helt urimelig. Hva er så galt m.å bruke morfin i kontrollert form for så å måtte «nedverdige»seg til m.tilhørende redsel og frykt til et liv hvor evt.må møte en annen «setting» og frykt for miljø ikke hatt befatning med de siste 30 år. Jeg bare spør.? Hvor er sunn fornuft og logikk her.
  mvh og svar håpes på.

  • admin
   29 august 2011 @ 16:14 | #17

   Kjære Veteran,

   Jeg kjenner ikke hele historien. Det du beskriver er en pasient som i 28 år er vellykket behandlet med morfin-tabletter. Nå akter LAR å tvinge pasienten over på et annet medikament. Dette medikamentet, metadon, har flere bivirkninger og større fare for hjerterytmeforstyrrelser enn morfin tabletter.

   Slik jeg forstår det ønsker fastlegen gi behandling med morfin tabletter. Legene nektes veiledning om dette, fordi LAR fraråder det kategorisk. Fastlegene har ingen steder å henvise pasienten. Denne mangelen på poliklinikker og akuttbehandling har noen av oss tatt opp i brev til Helse Sør-Øst.

   Kan noen følge din bekjent til pasientombudet for å levere klage? Din bekjent bør dokumentere alt som skjer, og sørge for juridisk bistand. Helsetilsynet er tilnærmet ute av stand til å føre tilsyn med LAR. Hva tror du din fastlege trenger for å kunne få bistand fra LAR-legene? Hvis samarbeidet med LAR ikke lykkes kan brudd på pasientrettigheter, helsepersonell-loven og muligens menneskerettighets loven berettige at din bekjent går til sivilt søksmål mot Oslo Universitetssykehus og Helse Sør-Øst. Det er en lang og tung prosess, og det kan bli kostbart. Gatejuristen kan kanskje gi råd?

   Noen velger å flytte fra Norge til Danmark for å få behandling.

   Uansett, det gjelder å holde fokus på løsninger. Pasienter med kunnskapsrike og sindige ledsagere behandles bedre. Send meg gjerne en privat e-post for jeg vil gjerne bidra til at feil og overgrep blir eksponert for en «havarikommisjon». Vi må sette pasienten i sentrum og erkjenne når vi begår feil for så å forbedre behandlingen for alle.

   Igjen, send gjerne en e-post til meg på jse@bergeliv.no. Jeg håper dette er til hjelp.

   Med vennlig hilsen
   Joe Siri Ekgren

 16. eva
  2 oktober 2011 @ 18:59 | #18

  jeg har gjennom snart 5 år forsøkt å få den hjelpen jeg tr enenger, men så lenge lar får tildelt en makt som står over alle er det mange liv som går tapt dessverre.

  når de skal overkjøre fastleger som har kjent pasienten i ca 20 år er det rene galskapen. de sitter på sin høye hest og har ikke skjønt at det faktisk er mennesker som de skal hjelpe. de er så arogante at de snakker nedlatende om fastlegene foran pasienten. når det kun er leger med en annen kulturbakgrunn som skal avgjøre din skjebne og som nesten ikke forstår norsk er det grunn til at noen griper inn. det skal da ikke ta to timer å skrive en sykemelding på 3 forsøk og jeg trodde leger visste at arbeidsgiver ikke skal vite diagnosen.

  til han pakistanske gnomen som er overlege på lar, sover du godt om natta når du vet hvor mange liv du har vært med på å ta. jeg takker min fastlege at jeg faktisk lever ett normalt i dag,for han krøp ikke for gnomen på lar.

 17. eva
  2 oktober 2011 @ 19:17 | #19

  jeg vil takke dr Ekgren for alt han har gjort for rusmisbrukere med råd og veiledning. om jeg ikke tar feil mista han forskrivningsretten for A- og B preparater fordi han gikk mot lar og ville redde liv.

  hadde jeg ikke fått de rådene han har gitt meg og hva jeg som pasient har krav på hadde jeg ennå stått i kø. takk fra hele mitt hjerte for at du bruker din fritid på å hjelpe folk. LAR har jo hverken samvittighet eller kompetente leger, jeg har ihvertfall ikke møtt noen. legg ned lar og la fastlegene som kjenner sine pasienter overta. det hadde helse norge tjent inn mye penger på. å gå rundt med kaffekoppen i hånden kan alle og er det faktisk noen som vet hva alle de ansatte der fktisk gjør på en arbeidsdag når det tar ett år før du får hjelp. den pakistanske overlegen som jobber der er den første som burde se seg om etter et annet yrke.

   takk gud at vi har slike som dr. ekrem

 18. eva
  2 oktober 2011 @ 19:29 | #20

  kan noen svare meg på hvorfor det kan lag eres hastevedtak på noen som er inne på avrusning som til og med ikke har fastlege eller norsk personnr, men en stakkars som faktisk har vedtak fra lar blir sendt ut på gata igjen. er det trynefaktoe el må man rope høyest.

 19. F.C.
  29 desember 2011 @ 13:37 | #21

  hei:)
  Jeg er en mann med opiatmisbruk som startet etter lengere opphold i fengsel, Jeg har søkt lar. Legen min som er ny for meg og er er så vidt kommet ut av mors mage er helt inkompotente når det gjelder lar og avhengighetssyndromet. Jeg ønsker ventemedesiner men for henne er det vanskeligt pga hennes uvitenhet.

  jeg har nå prøvd i ca 1 og en halv mån å få vente medsiner for som rusvernkonsulenten sier så er eg inne i lar i januar.vet ikke om eg orker det for jeg har det tøft.jeg søkte første gang i mai 2010,men har nå søkt på ny og som jeg hører kommer eg inn i lar.jeg har en kone som går på metadon,som hun får under oppsyn av hjemmesykepleier.Hva skal jeg gjøre for jeg trenger NÅ ventemedesin og hva skal eg gjøre med legen som er helt ukomputent når det gjelder dette.HJELP!!!!!!!!!!for jeg henger i en tynn tynn tråd.

  MVH:F.C

  • admin
   3 januar 2012 @ 14:33 | #22

   Hei FC,

   Skadelig opioidbruk er tredje hyppigste dødsårsak i hele aldersgruppen 15-44 år. Når man injiserer opioider kan den neste injeksjon av stoff medføre alvorlige komplikasjoner eller dør. Dette er derfor en øyeblikkelig hjelp situasjon. Din lege kan starte behandling allerede i dag, først og fremst med Subutex, men også morfin depot-tabletter kan anvendes. Hvis legen ikke har anledning eller kompetanse til å starte behandling, kan du legges inn på sykehuset for behandling med erstatningsmedisin. For mer informasjon:

   http://bergeliv.no/2008/12/17/alle-heroinavhengige-kan-fa-behandling-i-dag/

   Ta gjerne kontakt hvis du ønsker bistand for å oppnå behandling gjennom din lege.

   Med vennlig hilsen
   Joe Siri Ekgren

Comment pages
 1. Ingen tilbakespor enda.