Hjem > Akutt behandling > Dag 7: «Ragnar J» flyttes til Oslo Universitetssykehus, avvist 12. og 17. juli.

Dag 7: «Ragnar J» flyttes til Oslo Universitetssykehus, avvist 12. og 17. juli.

24 juli 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Indremedisiner Gerling på Lovisenberg mener det foreligger indikasjon for fjerning av galleblære , men at «Ragnar J» må opp i vekt og bedre allmenntilstanden. Han overflyttes derfor til AAN, Oslo Universitetssykehus for videre Subutex behandling. Overlege har ved overflytting tilrådd at pasienten får hastevedtak for LAR. Pasienten er forståelig nok redd for å bli satt på gaten etter å ha blitt avvist på AAN 12. og 17. juli.

Jeg ringer AAN, og informerer overlege Asle Enger om at «Ragnar J» overflyttes. Jeg ber om at AAN:

 1. i dag sender henvisning til LAR-Øst for hastevedtak for reinntak i LAR.
  .
 2. kontakter pasientens sosialkontor slik at vi kan ha et ansvarsgruppemøte på mandag. Jeg informerer om at pasienten ønsker at jeg skal delta i hans ansvarsgruppe.
  .
 3. gir meg adgang til å besøke pasienten.  Jeg er tidligere er blitt nektet adgang til AAN og AAN-leger har nektet å snakke med meg selv om jeg er innleggende lege.  Jeg ber Dr. Enger om å bli informert hvis jeg fortsatt blir nektet adgang hvilket forhindrer deltagelse som lege i pasientens ansvarsgruppe. Overlege Enger svarer høflig  ”Det er innlysende at du er uønsket ved avdelingen” men lover å gi beskjed hvis jeg fortsatt nektes adgang.
 1. Heidi
  24 juli 2009 @ 17:20 | #1

  Vil tro det er «innlysende» at Ragnar J ønsker besøk av deg… Noen av de som jobber på AAN bør snarest komme seg av de høye hestene sine. Det er ikke greit å oppføre seg respektløst fordi om man er lege…
  Jeg mener alle som har stukket kjepper i hjulene for Ragnar J (og andre i samme situasjon) bør få en konsekvens. De har vel  ingen klausul i kontrakten om at de ikke skal behandle heroin avhengige???

  Lykke til videre!

 2. terje
  28 juli 2009 @ 12:48 | #2

  hvorfor er ikke denne mannen søkt til LAR for lenge siden?

 3. admin
  28 juli 2009 @ 17:50 | #3

  @Terje: «Ragnar J» ER henvist til LAR for lenge siden . Han har faktisk fått erstatningsmedisin i LAR i flere perioder. Imidlertid har LAR-legene ekskludert «Ragnar J» fra det de selv kaller «livslang behandling», og til tross for at norsk forskning viser at tvungen eksklusjon medfører 200-1000% økt dødsrisiko. Legemiddel assistert rehabilitering er et gedigent eksperiment der livreddende medisin brukes til dressur. Interessant forskning? Kanskje. Uetisk og ulovlig? Ja.

 1. Ingen tilbakespor enda.