Hjem > Akutt behandling > Heroinavhengig fikk erstatningsmedisin på under 6 timer!

Heroinavhengig fikk erstatningsmedisin på under 6 timer!

8 januar 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Pasienten var halsveneinjiserende og i dårlig allmenntilstand, og ble lagt inn som øyeblikkelig hjelp på Akuttintstitusjonen – Avdeling Avgiftning Narkotika i Oslo. Kommunikasjonen med bakvakt under  innleggelsen gir rom for forbedring, for å si det mildt. Imidlertid: Pasienten ble umiddelbart startet opp med erstatningsmedisin og etter påtrykk fra Akuttinstitusjonen Ullevål fikk pasienten hastevedtak i LAR . Det gikk under 6 timer fra han allmennlege undersøkte ham til han var innlagt og fikk erstatningsmedisin av AAN. Dette er en svært viktig seier for pasienter som lider av opioidavhengighet! Det er lett å argumentere for at all injeksjon av illegale opioider der pasienten ønsker behandlng, kvalifiserer for øyeblikkelig hjelp behandling. Fremgangsmåten for hvordan få behandling med erstatningsmedisin innen 6 timer ligger her:

http://bergeliv.no/alle-heroinavhengige-kan-fa-behandling-i-dag-180

Prosessen krever mot, utholdenhet og stoisk ro, men det er overkommelig å få behandling innen 6 timer for opioidavhengighet med injeksjonsadferd.

Jeg jobber nå med å endre bloggen slik at det blir lett å følge pasienter i prosessen med å få livreddende og skadereduserende behandling med erstatningsmedisin. Er det noen der ute som har tid til å ta noen telefoner? Jeg er takknemlig om noen kunne bistå BergeLiv-aksjonen ved å ringe rundt til de fem regionale helseforetakene og lage en liste over hvilke sykehusavdelinger som er tildelt «akuttfunksjon» for heroinavhengige?  Det ville hjelpe pasienter, pårørende og ikke minst allmennlegene å vite presist hvem de skal henvise pasientene til for øyeblikkelig hjelp.

Categories: Akutt behandling Tags:
 1. 8 januar 2009 @ 15:52 | #1

  Hei Joe
  Kjempebra! En viktig seier ja, la det bare fortsette!

  Jeg vil veldig gjerne bistå. Men må dessverre meddele at tiden er begrensa, spesielt siden det bare er i kontortid man kan få svar på disse henvendelsene og jeg da er på arb. Om flere kan bistå med å ringe rundt, kan du organisere en fordeling da? Regner med hver region krever flere telefoner, slik det tar litt tid. Tar kontakt med deg så får jeg høre litt mer, men kan jeg ta dette rett over helgen kan jeg bistå med mer tid (fridag). Føler det haster og vil helst ha alt gjort snarest, vi har ingen tid å miste!, men om det er fredag eller mandag er kanskje ikkje den store forskjellen..

  Et motspørsmål man trolig vil få ved å spørre hvilke sykehusavdelinger som er tillagt akuttfunksjon for heroinavhengige, er hva man legger i det?
  Hvilken ‘definisasjon’ skal man gå etter?

 2. admin
  8 januar 2009 @ 18:07 | #2

  Tingeling, hjertens takk for rask og positiv respons. Det holder med å spørre hvem som har «akuttbehandling av heroinavhengige». Mail kan vel også sendes i kveld til de regionale helseforetakene
  – Helse-Sør-Øst, (de kan jeg kontakte)
  – Helse Vest,
  – Helse Midt (Reidar Hole),
  – Helse Nord
  Hvis du sender noe kunne du cc: jse@bergeliv.no? Takk for all hjelp!

 3. Lise-Lotte
  8 januar 2009 @ 20:59 | #3

  Hei Joe

  Så godt å høre en god historie. Kan fortelle at det også gikk svært bra for min sønn hos legen i dag.

  Lise-Lotte

 4. 9 januar 2009 @ 00:34 | #4

  Det er igangsatt! Sjekk din e-post.

  Lise-Lotte, veldig godt å høre!

 5. admin
  9 januar 2009 @ 08:08 | #5

  @Liselotte: Flott! Hva tror du var suksesskriteriene, bortsett fra å ha en dyktig allmennlege?

 6. Lise-Lotte
  9 januar 2009 @ 19:44 | #6

  Først og fremst har han jo en modig og dyktig allmennlege som våger og behandle og ta risikoer.¨

  Dernest er det jo fordi han har nytteverdi av behandlingen. Han viser vilje til å ta fatt i sin egen situasjon og har også bedt om å bli henvist til poliklinisk behandling. Han vil ikke kunne klare å gjennomføre en poliklinisk behandling hvis han skulle løpe rundt å skaffe penger til illegal medisinering.

  Han har heller ikke sidemisbruk.

  Jeg var ikke med inn til legen i går da jeg stoler på at legen gir han den behandling han trenger nå, og det er viktig at han får snakke med legen alene, det er ikke alt pårørende bør eller trenger å vite.

  Jeg ble litt usikker med hensyn til hva du mener med suksesskriterier? Han er jo bare på vei, det er jo enda mye som skal på plass før han kan regnes som helt frisk. Tenker på rehabilitering.

  Lise-Lotte

 7. Admin
  9 januar 2009 @ 21:11 | #7

  @Lise-Lotte: Takk for at du beskriver så fint og oppløftende de gode tingene  som skjer med din sønn!

  Det jeg mente med det litt pompøse «suksesskriterier» 🙂 var å spørre om:

  • – Hva tror du bidro til at allmennlegen og pasienten fikk et så godt samarbeid?
  • – Hva ville du råde andre til for å kunne oppnå det samme gode samarbeidet?

  Ja, din sønn er på vei. En god behandling er en rik reise med mange mange små suksesser, og en del lærings-opplevelser (feilaktig kalt «nederlag») der man kan bli klokere og forstå bedre hvordan komme på lag med seg selv – kanskje på samme måte som rutefly er ute av kurs store deler av tiden, men gjennom korreksjoner og justeringer kommer frem likefullt. Riktig god helg, til deg og familien din!

 8. Lise-Lotte
  10 januar 2009 @ 12:38 | #8

  Jeg har brukt litt tid til å tenke når jeg skal svare på dette spørsmålet. Har også konferert litt med sønnen min.

  Det blir litt subjektivt. Først og fremst handler det om tillit. Jeg tror det er viktig med gjensidig tillit, og at pasienten også har et ansvar for at legen ikke gjør ting som skader hans arbeide. Og at pasienten ansvarliggjøres i forhold til dette. I tillegg må pasienten vise villighet til å endre livsførsel.

  Jeg var med første gang til legen og da hadde jeg med rundskrivet du hadde lagt ut her. Jeg var ærlig på at vi ikke ville utsette legen for noe som kunne ødelegge for hans forskrivningsrett, og det har jeg snakket mye med min sønn om i ettertid. At det først og fremst er hans ansvar om legen kan fortsette å behandle han.

  Det innebærer i prinsippet at min sønn er åpen om sitt «hvis han hadde hatt sidemisbruk» I tillegg er det viktig at legens medisiner ikke blir solgt videre.

  I en sånn type behandling tror i alle fall jeg at det er utrolig viktig at pasienten viser ansvar og er klar over at en lege også risikerer noe personlig når han behandler.

  Men det er mye som spiller inn, og min sønn er jo bare en blant mange. Hvis jeg skal føye til noe jeg personlig mener så er det at hvis man som lege skal jobbe med denne gruppen pasienter må man ha det som » kalles sosial kompetanse» i likhet med andre behandlere for denne pasientgruppen.  Og det har denne legen.

  Lise-Lotte

 1. Ingen tilbakespor enda.