Hjem > LAR-forbedring > Felles dokument for LAR-forbedringer

Felles dokument for LAR-forbedringer

1 mars 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

LAR begår forskningsfusk ved skjev seleksjon; man utelukker pasienter for å oppnå «gode resultater». LARs praksis koster liv. Berge Liv-aksjonen ønsker å finne positive løsninger på hva pasienter, pårørende og behandlere opplever som overtramp i LAR. Du er velkommen til å bidra anonymt på et felles dokument eller følge  forum hos Narkomanes pårørende.

Categories: LAR-forbedring Tags:
 1. 6-pack
  5 oktober 2009 @ 21:18 | #1

  Hei ! fint at noen ettergår dette rigide, regel.rytterriet, av et kontroll-system.

 2. 6-pack
  18 oktober 2009 @ 16:25 | #2

  H ei jeg kunne gått yenke meg at LAR-tiltaket kunne bli noe mer lydhøre for andre en seg selv, jeg veit ikke hvorfor det er så trangt mellom ørene der, og ikke andre steder, for systemet er utrolig rigid, og rege-rytterisk, jeg har ved mange anledninger kommet nesten i mål for å få med meg noen flasker på reise eller hjem, men aldri er det noe som er bra nok, jeg kan fikse alt annet i samfunnet, som skole, ulike arbeids oppgaver ETC, men i LAR når jeg dessverre alderi opp, nå har jeg vert uten noen som helst, form for side missbruk i 5mnd, og jeg nevnte så vidt for saks-behandler at er det ikke snart tid for at dette spørsmålet om noen flasker med hjem og på reise, blir tatt opp igjen, men blir møtt med noen uklare fraser og en komentar som at det er opp til deg, men for f(sorry) jeg har jo vert helt uten noe annet en metadonen i 5 snart 6mnd og enda er det ikke nok. Jeg må dessverre si at sånn som de behandler oss er det helt utrolig at jeg fortsatt har motivasjon, til å fortsette, så det er bra at dette er noe som blir satt på dagsornen nå, noen slags oppmyking av dette arogante systemet må gjøres, det er ikke rart at folk ikke orker dette over lang tid, så fint at dette er noe man har oppdaget, og ønsker å medvirke til bedring Gratulerer Lar velkommen etter, og ellers stå på alle dere som står på for at systemet skal bli bedre for oss brukere. :-)))

 3. Olaf
  17 april 2010 @ 13:20 | #3

  De første åra etter oppstarten her i Bergen,var systemet helt Texas ,og det koman påhvilke behandler du hadde og en hel del trynepolitikk hvordan du ble behandlet.
  Selv opplevde jeg åfå 6 mnd.s utestengelse grunnet en anonym tlf. som var kommet om at jeg solgte metadonen min (hvilket var løgn). Har en mengde lign.historier.
  Har også opplevd å få avslag fra 2 leger med ledig kapasitet kun fordi jeg var LAR-pas.
  Vet jeg kunne gått tilfylkeslegen med dette ,men jeg skal tross alt ha et forholdtil legen etterpå.
  Lider av Diabetes1 og div. angst , så jeg er avhengig av en god lege.
   Har idag heldigvis fått meg en god og forståelsesfull lege ,noe somfor andre er en selvfølge. Mvh.Olaf

 4. ann-heidi
  1 juli 2011 @ 08:47 | #4

  Flott at noen bryr seg om oss, så tusen takk. Jeg har vært i Lar i over 10 år, går til dags dato på urinprøver ( tør ikke annet ). Jeg har ikke hatt en eneste sprekk, men ved 2 perioder , har jeg fått inndratt henteordning ukentlig til hver dag… Og det pågikk i flere mnd, dette gjorde meg så stressa og vondt at jeg til slutt utviklet sterk angst….Angsten holdt på å ta livet av meg, så det var virkelig alvorlig. Men å få noen få tabletter det skulle jeg ikke få. Hadde detn så vondt i 2 år, og da var jeg så langt nede at jeg selv ønsket innleggelse på psyk…

  Og noe av det værste Lar Midt påsto at det ikke var angst jeg led av , men rus-sug sa di..Så kampen med å bli trodd var fryktelig, så jeg måtte få en innleggelse for å få bevis på at det var angst, å ikke rus- sug… Til slutt ble alt så vondt og angstanfallene så sterke, at jeg måtte på legevakt. Der fikk t ikke jeg falt ut i rus i denne peridenjeg 2 sobril, og det fjernet anfallet etter noen min. Gikk flere runder med fastlegen min, han ville hjelpe meg men Berit Nordstrand nektet han å skrive ut sobril til meg.. Legen min var også til slutt så redd for mitt liv, at han ringte psyk for å få meg inn noe som også skulle vise seg å være vanskelig. At jeg ikke falt tilbake i det gammle livet, det skjønner jeg ikke selv idag. Jeg har blitt tråkket på å nedverdiget så fra Lar Midt, at jeg finner ikke ord. Historien er så mye lengre å mere komplisert men å få det ned på papiret er ikke lett..

  Og slik har jeg som ikke har noen sprekk blitt behandlet, jeg tør ikke tenke på di som går på en sprekk nei grøss å gru… Så nå har jeg klart livet på godt og vondt i over 10 år, men blir ikke Berit Nordstrand fjernet fra jobben vet jeg ikke om jeg klarer stort mere..Og når jeg sier ifra , får jeg bare høre » vi bare manipulerer «….Så kjære noen som vil hjelpe oss, få vekk ledelsen ved Lar Midt….

  • admin
   29 august 2011 @ 16:23 | #5

   Hei Ann-Heidi,

   Beklager at jeg ikke fikk fulgt opp ditt innlegg før nå. Din beskrivelse er rystende lesning og er ganske fjernt fra den medisinske hverdag. Mitt råd er å kontakte

   1. pasientombudet i ditt fylke, samt
   2. Norsk Pasientforening,
   3. Gatejuristen og
   4. Forening for Human Narkotikapolitikk.

   Helsetilsynet lokalt bruker LAR som sakkyndige. Helsetilsynet lokalt er derfor ute av stand til å føre tilsyn og kontrollere virksomheten. Kunne du legge ut lenker til Facebook grupper og andre ressurser som kan bidra til nødvendige forandringer. Pasientene trenger å organisere seg for å få gjennomslag. En «Havarikommisjon» hadde vært godt å ha.

   Alt godt,
   Joe

 1. Ingen tilbakespor enda.