Hjem > Akutt behandling > «Ragnar J» har i 4 døgn nektet å forlate Lovisenberg

«Ragnar J» har i 4 døgn nektet å forlate Lovisenberg

21 juli 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

20. juli: markering foran Oslo Universtetssykehus for "Erstatningsmedisin innen 6 timer" og til støtte for "Ragnar J"s kamp inne på Lovisenberg sykehus.

Etter å ha ligget i 4 timer uten behandling på plenen til Oslo Universitetssykehus ble «Ragnar J»  innlagt på Lovisenberg sykehus. Der er han blitt nektet kjent behandling med Subutex. De fleste heroinavhengige pasienter ville forlatt sykehuset umiddelbart og for å injisere illegalt og urent heroin. Så sterk er heroinavhengigheten. «Ragnar J» valgte å bli på sykehuset, til tross for en behandling som avhengighetsmedisinere forsiktig vil beskrive som «avlegs».

Han kjemper en modig kamp, ikke bare for seg selv, men for andre pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp. Vil han få erstatningsmedisin?

 1. Joe Siri Ekgren
  21 juli 2009 @ 16:52 | #1

  «Ragnar J» er over den verste fysiske abstinensen etter 4 døgn uten erstatningsmedisin på Lovisenberg sykehus. Han sier det er en påkjenning å ligge så lenge på en psykiatrisk akutt avdeling blant alvorlig syke psykiatriske pasienter. Det viser seg nå at «Ragnar J» har annen somatisk sykdom som han utredes for. Hadde han ligget på en somatisk avdeling ville han fått Subutex under utredning. Er det virkelig slik at overlegene ved akuttpsykiatrisk avd. forsøker å trette ut pasienten fremfor å gi ham kjent behandling?

  Han opplever at overlegene prøver å lokke ham ut av sykehuset ved at han skal til «time» på et distriktspsykiatrisk senter. Uten erstatningsmedisin. «Ragnar J» motsetter seg forflytning uten erstatningsmedisin. Sykehuset skifter taktikk.

  Overlege Sissel Bruun prøver å få ham innlagt på Gatehospitalet. Jeg henstiller til psykiater Bruun om å gi pasienten erstatningsmedisin. Vi er enige om diagnosen, og at kjent behandling er tilgjengelig på avdelingen. Hun svarer at det «ikke er indikasjon så lenge han ikke har akutt psykiatrisk sykdom». Jeg sier at det er et administrativt ståsted, og ikke en medisinskfaglig begrunnelse. Når jeg spør om hvilke retningslinjer hun tufter sin behandlingsnekt, kan hun ikke gjøre rede for det. «Pasienten er feilplassert» mener hun, men hvorfor har man da ikke umiddelbart flyttet pasienten over til riktig avdeling eller sykehus? Heller ikke det vil hun svare på.

  Hun avslutter samtalen fordi hun vil «prioritere å bruke tiden på å få pasienten lagt inn på Gatehospitalet». Jeg oppfordrer henne igjen til selv å gi erstatningsmedisin til pasienten istedet for å bruke tid på skyve ansvaret over på Gatehospitalet.

 2. Heidi
  23 juli 2009 @ 08:59 | #2

  Lurer på om denne dama sover godt om natten…

 3. AM
  16 januar 2014 @ 00:15 | #3

  Sissel Bruun er ikke god. Har selv vært utsatt for denne dama, og hun har null empati og null forståelse. Desverre.

 1. Ingen tilbakespor enda.