Hjem > Universitetet i Oslo > Markering på Universitetsplassen

Markering på Universitetsplassen

9 desember 2008
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Minnemarkering på Universitetsplassen
Karl Johan
Torsdag 11.12.08
kl. 14.45-15.45

Forut for Universitetets arrangement «Nobelsamtalen» inviteres opioidavhengige pasienter, pårørende og venner  til en stillferdig markering . Vi vil minnes de som unge opioidavhengige pasienter som døde under eksperimenter ved Universitetet i Oslo. Vi vil inspirere universitetet  til å bruke forskningsfunn til å forbedre behandling av en utsatt pasientgruppe. Universitetet kan hjelpe  helsemyndighetene og norske leger til å erkjenne at:

 1. Pasienter med opioidavhengighet umiddelbart må få livreddende akutt lavterskelbehandling med erstatningsmedisin – som stabilisering for videre medisinsk behandling evt. medikamentfrie tiltak.
  .
 2. Pasienter i LAR skal ikke ekskluderes fra behandling. Universitetets forskning har vist at dødeligheten 200-1000%  blant pasienter ekskludert fra kjent livreddende behandling i LAR.
  .

Forskningen har gjort Universitetet i Oslo internasjonalt kjent, og det er på tide at forskningsresultater brukes til å forbedre behandling og kommer pasientene til gode.

Categories: Universitetet i Oslo Tags:
 1. 18 desember 2008 @ 01:55 | #1

  Hei Joe!

  Jeg har ventet på tilbakemelding på denne! Hva har skjedd? Ser det er streket over, ble det hele utsatt?

  Selv beklager jeg at jeg ikke kunne være med på dette.

  Hilsen fra Anne Kristin
  Narkomanes Pårørende

 2. admin
  21 desember 2008 @ 08:37 | #2

  Hei Anne Kristin!

  Tittelen er streket over fordi arrangementet er avholdt. Kort referat finner du under innlegget Nobelsamtalen markering.
  Med vennlig hilsen
  Joe Siri Ekgren

 1. Ingen tilbakespor enda.