Hjem > Akutt behandling > NRK P2 om legearbeid ved Oslo S og «Sit-in» for gravid pasient ved Oslo Universitetssykehus

NRK P2 om legearbeid ved Oslo S og «Sit-in» for gravid pasient ved Oslo Universitetssykehus

4 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Nrkp2To gode NRK P2 innslag: http://bit.ly/PaaLivetLaus og Sånn er livet http://bit.ly/SEL-2-Okt-09

NRK  P2 «På livet laus» byr på en god samtale om positive lege-erfaringer i arbeid med heroinavhengige pasienter. Det er også opptak fra en 2 timers sit-in aksjon med et heroinaavhengig par, en gravid pasient og hennes kjæreste, på trappen av Avdeling Avgiftning Narkotika, Oslo Universitetssykehus, for å sikre behandling for  paret.

Nettradiohttp://bit.ly/PaaLivetLaus
Podkast/mp3-fil http://bit.ly/PaaLivetLaus_mp3

NRK P2 «Sånn er livet» har en halvtime om en tilfeldig dag ved Oslo S og sterke møter med heroinavhengige pasienter som er avskåret fra behandling med erstatningsmedisin. Her får man møte en sprøytebrukende heroinavhengig jente på 19 som har søkt LAR tre ganger og blitt nektet behandling pga av lav alder. På grunn av tidligere negativ erfaringer vegrer hun seg for  å ta imot tilbudet om en sykehusinnleggelse, og  velger likevel  livet på gaten en stund til. En 40 år gammel kvinne har ventet i to år på behandling med erstatningsmedisin.

Pasientene byr på stillfaren observasjon, refleksjon og ettertanke fra ingenmannsland. På samme måte som i filmen «Engelen» kan man møte mennesket bak heroinavhengigheten, og kan lytte til historier om savn, om å bli sett, ønsket om trygghet,  kontakt med familien, sanseskarphet og å finne mening.

Nettradiohttp://bit.ly/SEL-2-Okt-09
Podkast/mp3: http://bit.ly/SEL-2-okt-mp3

  1. Ingen kommentarer enda.
  1. Ingen tilbakespor enda.