Hjem > Akutt behandling > Ny markering ved Lovisenberg sykehus søndag 19. juli kl. 12-14

Ny markering ved Lovisenberg sykehus søndag 19. juli kl. 12-14

18 juli 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Media dokumenterer uforsvarlig praksis ved Oslo Universitetssykehus Aker

Alle er velkomne til et søndagstreff ved Lovisenberg kirke, der pasienter, pårørerende og engasjerte kan vise støtte for «Erstatningsmedisin innen 6 timer» og den kampen «Ragnar J» kjemper nå ved å nekte å forlate Lovisenberg sykehus til tross for at han er svært medtatt av heroin-abstinens. Overlege Ruth Abraham nekter fortsatt å gi pasienten erstatningsmedisin til tross for at professor Waal har vurdert at abstinensbehandling «uten opioider er avlegs». Pasienten utsettes for straff og ikke medisinsk behandling. Mangler prosedyrer, eller er de utdatert? Vil assistent-overlegene ta denne feilbehandling opp med sine tillitsvalgte?

 1. Kristin
  19 juli 2009 @ 11:08 | #1

  Kjære Ragnar J.
  Mange vet at det du nå går igjennom er en umenneskelig behandling (eller ikke-behandling) og er et offentlig overgrep. På et tidspunkt vil også et sendrektig behandlingsapparat innse dette og se tilbake på denne formen for behandling av en pasientgruppe med gru.

  Du gjør det de fleste ikke makter – Det er ikke mange mennesker som hadde klart å «stå i det» som du nå gjør i flere dager i strekk. Dette viser at du nærmest har en overmenneskelig styrke og sammen med gode hjelpere vil dere nå så langt dere vil.

  Jeg ønsker deg mot og styrke!!!
  Kristin

 2. admin
  19 juli 2009 @ 12:51 | #2

  Pasienten ligger avkreftet og medtatt, for utkjørt til å si fra at han ligger badet i sin egen urin som følge av heroin-abstinens. Smerter i nyrelosjene. Ingen drikkeliste eller døgndiurese. Dette er uprofesjonelt og nedverdigende. Jeg ber forvakt nok en gang om at pasienten får kjent behandling med Subutex og undersøkes med tanke på annen sykdom. Jeg ber om at bakvakt ringer. Media har vært til stede og gjort intervju for å dokumentere uforsvarlige forhold. Hvis overlege Ruth Abraham fortsatt mener at Oslo Universitetssykehus Aker, AAN, kan gi bedre behandlng enn Lovisenberg, hvorfor har hun ikke flyttet pasienten dit?

  Pasienten forteller at sykehuset nå har snudd fra å ville kaste ham ut til at han kan «ligge der så lenge han vil». Pasienten nekter fortsatt å forlate sykehuset uten et klart opplegg med erstatningsmedisin. Som han sier: «Jeg gjør dette for de som kommer etter meg.»

 3. memo
  20 juli 2009 @ 06:51 | #3

  Joe, du er fantastisk!

  Og Ragnar, Stå På!!!

  De beste tanker!

 4. Joe Siri Ekgren
  20 juli 2009 @ 07:35 | #4

  Takk for positive kommentarer her og på Facebook! Det betyr mye. Dagbladet har skrevet godt om «Ragnar J»: http://bit.ly/rJ1Sq. Markering foran Ullevål kl. 9. Neppe mange som kommer. Viktig likevel.

 5. 20 juli 2009 @ 08:27 | #5

  Joe, det du og pasienten (og dine tidligere pasienter i samme situasjon) gjennomfører er ingenting mindre enn et maratonløp av ståpå-vilje og lidelser ikke minst for pasienten. Denne pasienten har jeg en enorm respekt for og håper bare at de nå må forstå at de til slutt ikke kan vinne denne kampen på sykehuset.
  Jeg undres for meg selv når jeg nok en gang bruker ordet kamp i denne sammenhengen. Hvilket land lever vi i når syke mennesker skal utsettes for slikt pga noen som sitter i en makt-posisjon og utøver en grusom behandling mot svake mennesker?
  Dette minner meg om ei tid vi leser om i historiebøkene og som fortsatt folk i Norge og andre land vemmes over grusomhetene som ble gjort.
  Måtte rettferdigheten seire og du og pasient-gruppa her omsider få de rettighetene som kan gjøre deres liv til et nytt og mye bedre.

  Vær stolte av dere selv både du og Ragnar J.

  Varm klem til deg og din pasient fra Bente Eck

 6. Heidi
  20 juli 2009 @ 11:01 | #6

  Håper Ragnar klarer dette. Og at det er noen som passer på han om han ikke skulle holde ut denne umenneskelige behandlingen – faren for overdose er stor når han er så avkreftet og om han har vært uten stoff i noen dager.
  Håper dette kan endre praksis slik at han er den siste som må bli behandlet på denne måten. Det er jo lov å drømme…

 1. 19 juli 2009 @ 11:28 | #1