Hjem > LAR nekter nedtrapping > Sit-in aksjon i på LAR-Øst: Linda trenger erstatningsmedisin for å fortsette nedtrapping. Nå.

Sit-in aksjon i på LAR-Øst: Linda trenger erstatningsmedisin for å fortsette nedtrapping. Nå.

12 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Startet Sit-in aksjon kl. 09.52 . Bakgrunn: Overlege Peter Krajci ved OUS LAR-Øst avbrøt fredag LAR-pasient Lindas nedtrapping og forhindret at pasienten fikk overgang fra beskjedne 10 mg metadon til morfinplaster. Plaster behandling var anbefalt av professor Waal. Jeg arbeidet 8 -åtte- timer på fredag for å få til at pasienten fikk erstatningsmedisin, uten å lykkes. Fortsatte halve lørdag. Linda måtte på Plata for å kjøpe illegal morfintabletter for å kunne fortsette nedtrappingen. Jeg er på LAR-Øst nå. Jeg/vi blir til Linda får behandling med fentanylplaster som lovet torsdag kveld av LAR-lege. LAR-legen rakk ikke å skrive ut resept på slutten av dagen, og dagen etter (fredag) avbrøt overlege Krajci behandlingen uten å snakke med pasienten eller meg. Du kan høre mer om  Linda i NRK P2 «På Livet Laus» (se linker nedenfor). Legger ut kopi av all korrespondanse i kveld eller i morgen.Kl. 10.09: jeg får en utskrift overlevert fra resepsjonisten: fra Peter Krajci, ASP LAR-Øst «Setter herved opp avtale/samtale med deg onsdag 14. oktober kl. 10.30-11.» Jeg blir til pasienten får behandling. 10.14 Gløer Harwiss kommer ut og spør om jeg venter på noe. Jeg venter på at Linda skal komme.

 1. admin
  12 oktober 2009 @ 10:42 | #1

  Linda er kommet. Hun har med bok er lett abstinent. Det blir en lang dag. Heldigvis er det vann i den tomme vestibylen her på LAR-Øst på Ullevåls sykehusområde. Etablerer kontakt med journalister. Facebook kommentarene er til inspirasjon for oss begge og Linda er meget takknemlig sier «Tusen takk for all støtte». Linda går ut og tar seg en røyk. Håper hun slipper inn igjen.

 2. admin
  12 oktober 2009 @ 10:57 | #2

  SMS til fagsjef Guri Spilhaug, KRA, Oslo Universitetssykehus:

  Hei, Pasient Linda og jeg sitter her i vestibylen på LAR-Øst inntil pasienten får morfintabletter eller plaster slik at hun kan fortsette videre nedtrapping. Media er kontaktet. I lys av at overlege Peter Krajci/LAR-Øst er under tilsyn av Helsetilsynet er det kanskje best at videre behandlingsansvar overføres til Østfoldklinikken ved Arild Schillinger eller til fastlege Svein Aarseth? Med vennlig hilsen
  Joe Siri Ekgren

 3. admin
  12 oktober 2009 @ 11:16 | #3

  Kl. 12.04 Sit-in_aksjon_LAR: Overlege Peter Krajci og konsulent Gløer Harwiss inviterer oss inn til møte, men forlater møtet når vi bekrefter at vi tar opp samtalen. Vil blir bedt om å forlate området. Jeg informerer om at vi blir til pasienten får behandlng. Jeg forsøker å si til overlege Peter Krajci om at han kanskje ikke burde stå for pasientens behandling ettersom pasienten har klaget ham inn for Helsetilsynet. Helsetilsynet har tatt pasientens klager alvorlig og opprettet tilsynssak mot LAR-Øst 7.10.

 4. admin
  12 oktober 2009 @ 12:24 | #4

  Kl. 13.15 Stille. Henting av barn i barnehage og skole er avklart. Puh! Ringer Oslo Universitetssykehus KRA-direktør Helle Gjetrang. Resepsjonen sier at Gjetrang ikke vil ringe. «Alt er tatt hånd om» visstnok. Betyr det at vi sitter og venter på politiet eller vektere? Pasienten trenger behandling. Vi blir.

 5. admin
  12 oktober 2009 @ 14:16 | #5

  14.10 Vekter innom.

  14.24 Hyggelig prat med vaktleder i politiet. Hvis vi blir på området etter stengetid vil politiet være nødt til å fjerne oss. Vi ønsker ikke hindre politiets viktigere oppgaver og enes om å forlate LAR-Øst kl. 15.30. Jeg var bråkjekk da jeg sa jeg ikke ville forlate sykehuset før pasienten fikk behandling. Vi har holdt en 5,5 timer lang ikke-voldelig aksjon. Vi har fått media i tale. I morgen er en ny dag.

 6. admin
  12 oktober 2009 @ 15:27 | #6

  15.50 Vi tar farvel i høstlig solskinn utenfor gravlunden. Linda har ikke fått snakke med LAR-Øst lege og har heller ikke fått behandling. Hun har informert apoteket om at hun ikke henter metadon lenger. Hun må hjem og fortsette nedtrappingen med en morfin tablett. Illegal. Blir hun anholdt av politiet vil det kvalifisere som «besittelse» og medføre en bot på ca. 5000,- evt fengsel. Fordi hun vil slutte med metadon. Det er ikke lett å være pasient med opioidavhengighet ved Oslo Universitetssykehus, LAR-Øst.

 7. Tim Ringdal
  13 oktober 2009 @ 01:31 | #7

  Joe !
  Det du gjør nå er så utrolig viktig..Har en av mine nærmeste «rita», som må gå av Metadon (etter 5 års bruk). Hun begynner rett og slett å bli syk nå, og vi har pratet sammen om hvordan skal hun klare en overgang fra Metadonen til til event. subutex..MEN, hun må få erstatningsmedisin i mellomtiden. Hun har alvorlige bivirkninger nå..kan nesten kke gå pga. så mye vann i bena..jeg kunne ramset opp en hel liste med bivirkninger..Det er så godt at du informerer her tim etter time Joe, for det hadde blitt deg jeg måtte spurt om hvordan jeg skulle gått frem: Jeg håper du og Linda vinner dette til slutt.

  Er det ikke en leges oppgave å berge liv, er ikke det en ed dere leger har…Hvor er alle andre oppi allt dette, du har alles støtte, ikke minst pørørende (som Bente Eck, og mamman min),. Men Joe hvor er de støttende legene du skulle hatt rundt deg og slåss SAMMEN med deg! Men jeg vet deg og Linda skal klare det..idag må ha vært en tung og uviss dag Joe?
  I morgen tidl. ja om noen timer, så fortsetter dere kampen regner jeg med.
  Bare for å minne deg på det Joe, så fikk jeg utskrevet Dolcontin (etter masse telefoner fra Dr Martin Haraldsen.) Av doctor Labbe Lund i Oslo.., jeg overdriver ikke,når jeg sier at det var min eneste sjangse på å gå av metadonen..og når jeg endelig fikk Dolcontin+beroligende , trappet vi sakte ned..og over på Subutex, uten komplikasjoner i det hele tatt!..idag bruker jeg 10 temgesic hver dag. og 3 Valium, og har det bra!… de grepa Dr.M Haraldsen gjorde den gangen,(som du gjør for linda nå), det var d som redda meg..slapp all illegalt, som er utrolig viktig…, men jeg må spørre igjen, hvor er disse andre menneskene som har lagt en «ed» på at de skal gjøre allt i deres makt for å redde liv?. Joe Siren, denne kampen vinner dere!

  Er det noe jeg kan bidra med, el. noe du kan bruke fra epikrisa mi…heng den gjerne på alle vinduer i oslo…Jeg vil at «fagfolket», på sykehuset skal vite om min historie..kan ta det en gang det passer, men jeg er levende bevis Joe!

  Som sagt dere vinner Joe..og lykke til idag!
  Overbring en klem fra meg til linda,,dette skal gå!

  M.v.h Tim A Ringdal

 8. Tim Ringdal
  13 oktober 2009 @ 01:52 | #8

  Ps, Pasienten jeg referer til, er oxo under Oslo Universitetssykehus, LAR-Øst.
  Og jeg må bare sende en varm hilsen til deg og dine Joe!

 9. P.P
  13 oktober 2009 @ 09:41 | #9

  Hei Joe. Det er en utrolig jobb du gjør, ikke bare redder du Linda i sin kamp, du er reddningen hennes. STÅ PÅ!!!!! Du har også reddet fårholdet vårt.Jeg må bare få takke deg. TUSEN TAKK. P.P.

 10. Tina Vestergaard
  13 oktober 2009 @ 11:07 | #10

  Hei Joe. Ønsker deg og Linda alt godt og jeg tror også det skal gå bra til sist. Det er utrolig når du skal gå fra metadon til subutex, hvad jeg også gjorde i febuar, at det offentlige skal sætte sig imot, når en pasjent er motivert til og gå vidre i behandlingen, å gå av et stoff så tungt som metadon er.
  Vil bare si også du aner ikke hvor mye du hjalp meg i går og jeg er deg dypt takknemlig, er i god form i dag, sender mail senere. Held og lykke med Linda og si til hende hun MÅ ikke gi opp. Utrolig man må på gaten igjen for og få det man har ret til. Mvh Tina Vestergaard

 11. Tim Ringdal
  13 oktober 2009 @ 19:16 | #11

  hei igjen Joe
  Jeg må fortelle deg en solskinnshistorie fra Sandefjord idag!
  Jeg begynte sammen med en opiatavhengig gutt på 25 år idag ca Kl 11.00 på herredshuset..han er ikke i noe opplegg, og trengte erstattningsmedisin straks(syk som !).
  Jeg var med han til legen rett før kl. 15.00..15 min gikk etter vi ut med 6temg.for han pr. dag+ beroligende., i påvente av videre behandling..Det må være ny rekord her i Sandefjord på mange år.
  Det som gjorde meg ennå mere Opptimistisk, var at denne kvinnelige legen, har jeg hatt en krangle/ dialog..hun har ikke tidl. vært for utdeling av medisiner utenomk Lar..idag etter en prat med henne skjønte jeg at hun hadde snudd helt.

  Det var en liten seier Joe!
  Jeg er overbevist at det er en «holdingse4ndring» på gang..nå håper jeg Linda og deg selv har hatt en GOD fruktbar dag!

  m.v.h tim

 12. admin
  13 oktober 2009 @ 20:29 | #12

  @Tim Ringdal: Takk for positive ord. Subutex virker som en motgift i forhold til andre opioider, Din venninne kan ha glede av å «mellomlande» på et annet opioid før hun konverteres til Subutex for å unngå en påtvunget og langvarig  abstinensreaksjon.

  Flott også med solskinns-historie fra Sandefjord! Det er ikke politikere, Legeforeningen, direktorat, departement, eller helsetilsyn som kommer til å endre pasientbehandlingen radikalt. Forandringen kommer i møtet mellom lege og pasient (og gjerne en ledsager).

  @Tina: Takk for oppmuntring.

  Til alle som har støttet på Facebook og e-post: Hjertens takk! Flott at så mange nå står frem i media med navn og bilde. Effekten er slående: man møter et menneske, og der hvor mennesker snakker sammen kan gode ting skje.
  Med vennlig hilsen
  Joe Siri Ekgren

 1. Ingen tilbakespor enda.