Hjem > LAR nekter nedtrapping > Sit-in Dag 6: Tre tomme stoler – Linda i abstinens, forlater metadonregimet

Sit-in Dag 6: Tre tomme stoler – Linda i abstinens, forlater metadonregimet

17 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Tre_tomme_stolerI stedet for å gi Linda erstatningsmedisin for videre nedtrapping valgte LAR-Øst leder ved Oslo Universitetssykehus en annen «behandlingsform». Vold. Vektere i rask gange. Bomsterke. Lukkede ansikter. Linda og jeg som hennes ledsagende lege skulle fysisk kastes ut. Vold er siste skanse for byråkratiet etter «neglisjering», «latterliggjøring», «aktiv motarbeidelse» og «løgn». Ingen lege ved LAR-Øst eller Klinikk for Rus- og avhengighet har snakket med Linda i løpet av de 5 dagene hun har sittet utenfor LAR-Øst. Vekterne forstod heldigvis raskt at de ikke er ansatt for å kaste ut behandlingstrengende pasienter. Mandag vil sykehusets misbruk av vektere bli en sak for verneombudet. Vi håndhilste høflig på vekterne da vi forlot sykehuset kl. 15.30 som avtalt med politiet.

Linda og jeg skilte lag på Majorstuen. Hun var ved godt mot. Hun hadde allerede vunnet for 10 dager siden da hun tok sin siste dose metadon, og startet reisen ut av LAR. Vi har denne uken knyttet kontakt med LAR-pasienter som opplever overgrep. Media følger med. Mange har oppmuntret på Facebook, bloggen, SMS, e-post. At leger ved KRA og LAR-Øst har unnveket  dialog og  anstendig medisinsk behandling er deres tap.

Jeg dro hjem til familien og hjemmelaget sushi. Linda dro hjem til familien for å gå av opioider. Hun får en brutal helg selv med abstinensdempende medisiner; Nerurontin Catapresan og mega-doser C-vitamin. De færreste klarer å gå av opioider på egenhånd. Sjansen for tilbakefall er stor. Ikke alle overlever.  Hun tok farvel, og smilte rolig da hun høyreist la kursen hjemover med høstsolen i ryggen. Det viktigste slaget har hun allerede vunnet.

 1. admin
  17 oktober 2009 @ 10:41 | #1

  Linda tok siste 25 mg morfin tablett i går morges. Det er gått 27 timer.

 2. Linda Midtbø
  17 oktober 2009 @ 11:10 | #2

  Kl. 10.48
  God morgen:)
  Er noe abstinent. Har tatt en valium. [bruker 2 for dagen] Venter 1. døgn til før prøvedoser. [Catapresan]. Spiser først og tar Vitamin C [1000 mg tabletter].

 3. Gry Andersen
  17 oktober 2009 @ 11:50 | #3

  Fatte ikke at dette skal være så vanskelig?? Vet om flere fra Lar, som henter dosene sine på apoteket, og trapper ned på metadonen selv! Da vil du til slutt ikke ha behov for hverken metadon eller terrorregimet til Lar!
  Vitamin C og Catapresan..bare tull, etter min mening!

  Min lege var heller ikke over begieistret for at jeg ville gå av Subutex, men jeg fikk iallefall Stesolid for å holde nervene i sjakk!

  Drit i Lar, få deg en lege som forstår problemet, det er mitt råd!

 4. Ole
  17 oktober 2009 @ 12:11 | #4

  Heisann Linda 🙂

  Dette virker som du klarer dette, er en tøff dame og skjønner du sliter 🙁
  Ønsker deg en fin helg, så langt du takler det.
  Håper du har folk rundt deg i disse dager

  Åssen du har taklet denne uka står det stor respekt av 🙂

  Mvh

  Ole

 5. 17 oktober 2009 @ 12:15 | #5

  Kjære deg Linda, du er knall-tøff. Beundrer deg enormt for den kampen du tar for å klare deg videre og samtidig takler det å stå i fokus slik du gjør.
  Tusen takk til deg og Joe for den kampen dere fører – nå for deg – men også på vegne av en mengde i samme situasjon som kjemper mot arrogante leger og ikke minst LAR’s makt-regime. De har misforstått sin rolle totalt.
  Lykke til videre. Dette tror jeg du vil klare. Tydelig at du er en fighter. Det kommer godt med.
  Klem fra Bente

 6. Joe Siri Ekgren
  17 oktober 2009 @ 14:40 | #6

  Østlandssendingen: LAR hindrer pasienter å slutte med metadon. http://bit.ly/LAR-fange  Linda prøver nå alene. http://bergeliv.no

 7. Kristin
  17 oktober 2009 @ 15:01 | #7

   
  Her er en sang til Linda – It´s only love that gets you through –
   
  her er den på youtube http://www.youtube.com/watch?v=E7RLvQvVBzY

 8. 17 oktober 2009 @ 15:34 | #8

  Hei Linda! Ble så lei meg på dine og andre i din situasjon sine vegne, og tenkte at er det ingen som  forteller om Retretten i Oslo. Jeg tok kontakt Rita Nilsen, grunnlegger og faglig leder ved Retretten, fordi jeg ikke fikk tak i telefonnummeret ditt, og hun la ut denne på Facebook, for at noen som kjenner deg kunne informere deg om den hjelpa Retretten kan gi, og gir mange:       
  «Til alle som kjenner Linda som var på Østlandsendingen i går som sliter med Metadon-abstines. Si henne at vi kan bidra litt. Akpunkturen vi bruker i Retretten har vært brukt i Metadon-nedtrapping siden 1974 på Lincoln Hospital NY, USA, og flere hos o…ss som er i samme situasjon som Linda føler at de får god hjelp. Vi har ansatt en LAR-pasient hos oss, så hun vil også få noen å snakke med som vet noe om det hun står i».
  Adressa til Retretten er Grønlandsleiret 39, 4.etg. Tlf.nr: Rita Nilsen 90 69 02 86. Du kan ringe henne hver eneste dag mellom 08.00-22.00. Åpningstidene til Retretten er 9.00-16.00 på hverdager unntatt onsdag, da er det åpent til kl 20.00.
  Snakk med Rita, hun kan gi deg all info du måtte ønske. Dette er i hvertfall noe konkret som funker, det er gratis og du trenger ingen timebestilling. Akupunkturen settes hver hele time og varer 45 minutter eller så lenge du orker 🙂 Det går ann å få et godt liv og være total avhold, jeg har gjort det i over 4 1/2 år nå og ting faller på plass for første gang i hele mitt liv. Jeg rusa meg i 29 år, så er det mulig for meg er det mulig for deg også. Det gjelder å få riktig hjelp 🙂 LYKKE TIL Linda.

 9. Marianne
  17 oktober 2009 @ 16:13 | #9

  Oppmuntring og styrke til Linda!! Ille at du skal ha det så tøft mens vi venter på at LAR-legene tar til vettet…

 10. Linda Midtbø
  17 oktober 2009 @ 17:16 | #10

  God Kveld..:).. Tusen takk.. smiler igjen nå.
  Deres støtte betyr utrolig mye for meg.

  Hører på musikk, og prøver slappe av.
  Og Ole..Takk for Sade..=))
  D ere andre som står i lignende problemer, IKKE gi dere(!!), stå på, vi er MYE sterkere sammen. Klem fra Linda:)

 11. 6-pack
  17 oktober 2009 @ 19:38 | #11

  Hei jeg vil bare vise min solidaritet, som støtte i din kamp for å gå av Metaddon. Det er utrolig at ikke LAR-Øst vil samarbeide med Linda i sin kamp for å gå av Metadon, dette er jo faktisk noe som burde honnoreres ikke straffes, med å bli møtt med trusler og ut-trettingstakktikk, dette er for jævelig, men de skrittene du går nå går du for mange fler, for det er sikkert mange andre, som kunne tenke seg å bli ferdig med Metadon behandlingen, men de tør ikke ta opp kampen. Jeg har selv opplevet neglisjeringen, makt-missbruket, og sanksjoneringen, med påfølgende trusler, så det er ikke akkurat et ideelt samarbeide i mellom Lar-tiltak og bruker nei, så stå på i kampen Linda kjempe tøfr gjort av deg 🙂

 12. Linda Midtbø
  17 oktober 2009 @ 23:32 | #12

  Har noe kramper og rykninger.
  Umulig å sitte rolig eller ligge i ro.
  Er ustø i beina gitt…
  Blir harde dager.
  Vennlig hilsen Linda

 13. Linda Midtbø
  18 oktober 2009 @ 01:22 | #13

  Kjære deg, Gry..
  -Medisin er forsket frem for at mennesker og dyr skal slippe unødvendige lidelser.
  Ja, jeg kunne gitt pokker i alt jeg har foretatt meg.
  Men elsker du Lar regimet så høyt…, har jeg respekt for det. Alle vet best selv hva som funker best for seg:)
  Individuell behandling og den «tverrfaglig» Ja TVERR-..»faglig» spesialist-tjeneste Lar bedriver passer nok for noen.
  -MEN de menneskene, dette IKKE passer for, må få adgang til BRUKERMEDVIRKNING.
  Noen ønsker faktisk å gå kjapt igjennom Lar. tilbake til et fungerede kiv som venter. Rusomsorg er komplisert, fordi vi alle er forskjellige, you know..:)
  Å få hjelp til Medisinfri er en MENNESKERETT. På en Human måte.. ikke SEIG-PINING!

 14. admin
  18 oktober 2009 @ 11:02 | #14

  Kommentar fra Frank:

  Hei Joe,hils Linda fra meg og si jeg beundrer kjempemotet hun viser ved å løsrive seg fra undertrykkerne i LAR. det inspirerer og gir håp.Med fortsatt støtte fra respektfulle gode mennesker går dette helt sikkert bra. Takk Linda,tusen takk.! Frank.

 15. admin
  18 oktober 2009 @ 11:06 | #15

  NN:

  Hei Linda stå på i kampen og det du gjør nå kan vere med på å bane vei for fremtidig behandling på en Human måte, det er bannvitig tøft gjort dette du har valgt å gå igjennom. Selv om det skulle vert unnødvendig m all den motstanden du hat fått, det bør jo vere en menneske rett og velge hva slags behandling en skal ha, og i hvert fall det at du er villig til å gå av Metadon skulle ikke straffes, du burde jo heller honnoreres for god motivasjon og innsatsvilje, men det er når sånne ting som du opplever nå at man skjønner hvor urettferdig, systemet er ovenfor oss rusmissbrukere, det er liksom ikke en menneskerett og få bestemme selv, Nei da andre skal fortelle oss hva som er best og hva som virker posetivt på oss til en hver tid, så stå på videre i Kampen Linda dette kan få ringvirkninger på andre etter deg, det er utrolig viktig sak du fronter sammen med Doktoren, så lykke til videre i kampen. Dette kan du klare

 16. Tim Ringdal
  18 oktober 2009 @ 15:53 | #16

  Hei Linda!
  Først må jeg TAKKE deg for den kampen du har valgt…!
  jeg har gått igjenom eksakt samme kampen, og jeg har fulgt din og Joe sin kamp hele veien time for time. Og gry, vi er alle individuelle skapninger. Jeg ble så syk under nedtrappingen av metadon, at etter en hard kamp fikk jeg tilslutt Dolcontin utskrevet, (ikke av Lar self)…jeg gikk jo så over til Temgesic+ beroligende 5mg Valium pr dag, noe jeg fortsatt går på nesten 5 år etter.

  Jeg har en lege som har vært veldig fårståelsesfull..(Han tok over min behandling etter at Joe og andre hadde hjulpet meg på veien)..det var en stor kamp vi hadde den gang også….,men jeg har vunnet linda, jeg har valgt å fortsette med de få temgesikene og valiumene jeg får daglig, dosen er noe meg og (kun) min lege snakker om…videre har jeg vært i arbeid de siste årene..funger godt!

  Linda, jeg må bare si det..: jeg er så utrolig lei meg på dine vegne, det er det ikke noe å gjøre med, vet akkurat hva du går imellom nå, MEN Linda, når tunellen ikke ser ut som den har noen utgang..plutselig er lyset der..Jeg er sikker på at du vil klare dette, og jeg vil ønske at du fortsetter kampen, når du har krefter til det..Støtte har du så mye av, ikke bare i Oslo, men i Sandefjord og resten av utkantnorge.

  Du ønsker nå å gå av Metadon..noe man MÅ gjøre hvis man skal få et fullverdig liv.(dette er MIN mening), bivirkningene blir for store i lengden på det stoffet, men der er vi også individuelle.

  Jeg fikk hjelpen til å gå av metadon,(dette var før jeg traff Joe), og over på Tidl.nevnte medisiner:

  SÅ DET JEG VI SI TIL DEG LINDA ER AT, JEG UNDER HELE SIT-IN AKSJONEN TIL DEG OG JOE, HAR JEG HATT EN KLUMP I MAVEN : JEG FIKK HJELPEN JEG TRENGTE, SÅ SKAL IKKE DU FÅ DET LINDA?

  Sorry Linda hvis jeg er litt direkte..men jeg bare skriver ned det jeg har på hjertet nå, og er det NOE jeg kan bistå deg og Joe på (min epikrise) er mitt vittnesbyrd på at det beste altenative for 90 % av de som går på metdadon og vil slutte, el. gå over på et mindre farlig medikament, med mindre bivirkninger, er en «overgang», med Dolcontin det beste. Det er jo bare sunn fornuft..det er 10 ganger lettere å gå av en metadon!..

  Uff, nå har jeg skrevet en masse, men det er med hjerte og hode på plass..LoL.
  Etter det jeg kan «lese» av dine inlegg er du også en Fighter!

  Stor Klem til deg Linda, og det blir nok ikke det siste inlegget av «mase Tim».
  Og det er som Joe sier «dette kan du klare»…Joe ga meg et «vektøy», også…pusteøvelser, og avslappningsmetoder..DET VIRKER! Takk Joe!

  M.V.H Tim

 17. T
  18 oktober 2009 @ 16:14 | #17

  stå på det er nå det virkelige slaget starter, takk for att dere tør å kjempe imot et så låst system som mar osv.. de som sitter å styrer. virker som det hele går ut på å ikke miste makt, bestemmelsemakt og ansikt utad. og at de er villig til å ofre liv for å opprettholde makta si. det er nå min mening. så stå på og takk igjen!!!!!

 18. 19 oktober 2009 @ 11:25 | #18

  gratulerer ekgren og linda:) håper virkelig at hun greier seg godt!! stå på videre!!!!! vi trenger frontkjempere på rusfeltet….

 19. Linda
  21 oktober 2009 @ 07:43 | #19

  Kjære Tim, Utrolig bra at du har klart deg, til tross all motbør Lar utspekulerer. Fint å få gratis medisiner hos disse statspusherene.
  Det rare er at man føler seg priviligert, som har fått metadon hos LAR, men rett fra gata er det annerledes. Jeg respekterer det, men så var det vi som har et mer kortsiktig mål, selv om man har en heavy bakgrunn. Vanskelig å bli holdt igjen, oog bli bedt om å trappe opp igjen ,når en vil av…Bruker medvirkning finnes ikke, var der ikke for meg iallefall.
  -Pink Floyd -The Wall forklarer hvordan jeg føler meg…ser den ofte:)
  Det betyr utrolig mye for meg, alle de støtteærklæringene..hadde jeg ikke regnet med:)
  Har følt meg så undertrykket at jeg har ikke følt meg som et menneske på lenge.
  NÅ er jeg lykkelig over valgene mine, og føler: til tross abstinenser og urolige ben, er dette helt herlig, bare med tanken på å være FRIII, fra alle lenker…:)
  Ja det er mulig å gå av metadon, man trenger jo å få støtte ikke motgang?!
  MEN; Har en god dag i vente kjenner jeg, tar meg sikkert en liten luftetur idag..litt om gangen;)).
  Stå på Tim, vi som kjenner gatas lov, vi lar oss ikke kue for lenge..:))
  Du har kommet langt, og det står det stor respekt av!
  Vennlig hilsen fra Linda

 1. Ingen tilbakespor enda.