Hjem > Akutt behandling > «Sølvy O» Dag 1 kl. 22: Lovisenberg-leger gav akutt-metadon i løpet av timer

«Sølvy O» Dag 1 kl. 22: Lovisenberg-leger gav akutt-metadon i løpet av timer

13 januar 2010
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

SolvyPsykiater Rune Tore Strøm ved «Rusakuttmottaket» Aker Sykehus (Oslo Universitetsssykehus)  lot Sølvy sitte 5 timer på et kontor i tiltagende abstinensplager uten oppfølging. Kl. 15, en halv time før stengetid slår han kontra: «Sølvy kan få 80 mg metadon. I morgen». Hun må imidlertid forlate sykehuset. Overlegen mener at 18 timer med ytterligere heroin-abstinens får hun takle på egenhånd i hospits-sengen. Faglig begrunnelse mangler. Beroligende kommer ikke på tale («Slikt gjør vi ikke her»), selv om bråstans kan gi alvorlige epileptiske anfall.

Overlege Strøm er klar over at Sølvy antagelig kommer til å injisere i halsvene et ukjent stoff som hun risikerer fengselsstraff for å besitte. Det kaller han «god behandling». Uten å undersøke pasienten slentrer den dresskledte  psykiateren ut av kontoret. Arbeidstiden er slutt. Han overlater pasienten til å klare seg selv på gaten.

Jeg aksepterer ikke å forlate pasienten i en, medisinsk sett, hjelpeløs tilstand. Av tidligere erfaring vet jeg at psykiatrisk akuttavdeling ikke har prosedyrer for å gi erstatningsmedisin. Jeg legger henne derfor inn på indremedisinsk avdeling,  slik at hun kan få erstatningsmedisin. Legene på Lovisenberg er enig i at hun er behandlingstrengende og etter noen timer får hun metadon, beroligende og sovemedisin. Så enkelt kan det gjøres. Kl. 22 går Sølvy til ro i en sykehusseng. Oslo Universitetssykehus Aker har nok en gang skjøvet ansvar over på Lovisenberg sykehus.

I morgen er det tid for å oppsummerer erfaringene med Sølvy og involverte leger for å komme med forslag til forbedringer. Sølvy har mye å bidra med. Ett år er gått siden hun sto frem på TV2 hvorefter LAR-nemnda straks innvilget metadon-behandling. Etter at TV-kameraene forsvant, stanset LAR-Øst «livslang», livreddende behandling. Sølvy sier at hun siste året har vært innlagt på sykehus mer enn 10 ganger. Hennes ubehandlede opioid- og benzodiazepinavhengighet har kostet adskillige liggedøgn. Dette er unødvendig og uforsvarlig.

Erfarne indremedisinere ved Lovisenberg sykehus viser medisinsk skjønn og handlekraft ved å gi Sølvy kjent, livreddende behandling og fremfor alt nytt livsmot.  Morgendagen byr på nye muligheter for å lage en bedre tilværelse.

 1. samme båt…
  1 februar 2010 @ 22:05 | #1

  hei… dr, eekgren,  sølvy her takk for all den jobben du gjør

 2. samme båt…
  1 februar 2010 @ 22:07 | #2

  hei… dr, eekgren,  sølvy her takk for all den jobben du gjør for meg og alle mine lik

 3. 6-pack
  5 februar 2010 @ 21:02 | #3

  Hei Joe det er flott å lese på denne siden, om alle de som har ramlet utenfor på en eller annen måte, får hjelp av deg, det er skikkelig innspirerende og ikke minst motiverende lesing. utrolig fint gjort av deg, håper du kan være et eksempel til efterfølge for resten av lege-standen, oh helse Norge. Håper det går bra med Sølvy, med din hjelp så har hun en god støttespiller i alle fall.Stå på Sølvy med de beste ønsker om god bedring til deg, og en takk til Joe for jobben han gjør for oss. m.v hjertlig hilsen P.arner

 1. Ingen tilbakespor enda.