Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 11: Stillhet

«Terje N» dag 11: Stillhet

6 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

11 dager er gått siden Oslo Universitetssykehus først nektet «Terje N» livreddende erstatningsmedisin. Etter halvannet døgn favner nå facebook-støttegruppen 180 sjeler som bryr seg, og mange av dem har gitt oppmuntring og støtte til «Terje N» og hans mor. Det er gått to dager uten livstegn fra «Terje N».

 1. Mor til Terje N
  6 november 2009 @ 06:38 | #1

  Ny dag nye muligheter.  Takk for alle gode innlegg og råd.

  For å svare på en del spørsmål så eksisterer det foreløpig ikke ansvarsgruppe rundt hovedpersonen, det ble søkt om individuell plan for 1 år siden. Nav melder seg helt ut i saken, og ingen tar ansvar. Har den senere tid forsøkt å få tak i ansvarsperson/ruskonsulent på Nav, men får ikke tilbakemelding på dette, kun en snill sekretær som prøver fortvilet å ta seg av saken og etterlyser, purrer opp alt, fra Lar, ruskonsulent og saksbehandler.

  Tror vi snart må starte helt på nytt, da alle søknader ser ut som å «støve» ned i diverse bunker i det nye Nav-systemet. Ingen ting av dette kan forsvares etisk, hverken lege-ansvar hos den tidligere fastlegen, eller ruskonsulent i Oslo kommune som har vært med å utarbeide søknaden. Her er ingen tråder flettet sammen, og det er derfor vi nå står på «barrikadene» og skriker «HELP» høyt før «Terje N» blir nok et tall i statistikken.

  Ingen mor har råd til å miste sitt barn, alt må være prøvd, og jeg må få lov til å takke alle som deltar både på bloggen og Face-book. Blir både ydmyk og rørt over å se at det er så mange i deltar i kampen. Vil derfor nok engang få takke alle dere som følges oss videre på veien………. da får vi se hva dagene bringer. Teller nå snart bare dager, ikke uker lenger.

  Vi refererer til to artikkler i Dagbladet 2 og 4 sept vedr dette tema.

  Mamman
   

  • admin
   6 november 2009 @ 16:59 | #2

   «Terje N» er i live. Moren snakket med ham i natt.

   I dag fikk «Terje N»s mor tilfeldigvis ta del i det gledelige budskap at LAR-Øst innvilget behandlingmed Subutex for to dager siden. Tilfeldigvis. Mer om dette senere. Hvem skal gi erstatningsmedisin til «Terje N» i venteperioden som starter med en helg? Neppe legevakten, kanskje AAN eller LAR-Øst?

 2. Mor til Terje N
  6 november 2009 @ 17:16 | #3

  “LAR-oppstart” om 3-9 måneder. Det er lenge å vente før staten Norge deler ut. I mellomtiden står fortsatt spørsmålet åpent? Erstatningsmedisin i påvente av LAR  oppstart. Forslag mottas med glede……..
   
   

 3. Tove
  6 november 2009 @ 17:51 | #4

  Nå lurer jeg på om jeg misforstår? I første innlegg av Joe står det at Terje N. får innvilget behandlingsmedisin, i neste innlegg ber mor om forslag i påvente av oppstart i Lar? Kan noe forklare?

 4. Mor til Terje N
  6 november 2009 @ 18:08 | #5

  Lar-Øst har innvilget søknaden, men det tar fra 3-9 måneder å få startet opp med Subutex, slik systemet er i Norge. I mellomtiden trengs det «erstatningsmedisin» fra lege eller sykehus.  Dette er en lang prosess, kanskje noen der ute har erfaringer med dette?

 5. Bente Kristine Eck
  6 november 2009 @ 18:40 | #6

  Jeg blir så provosert over å se hvordan LAR gjør seg skyld i det jeg regner som seigpining og i verste fall overdoser. Når pasienten får ja så må selvfølgelig fastlege informeres om situasjonen og si at ventemedisin er greit.
  Men – hvorfor i alle dager skal noen vente 3-9 mnd før oppstart? Det er jo ingen grunn for det annet enn å vente på at enda flere dør i køen.
  Trist at det aldri er mulig å være glad over en vunnet kamp på ett plan for de fleste av oss vet det er å mange skjær i sjøen for å komme dit at mirakel til tider må til for å berge de gjennom dit.
  Lykke til videre Terje N og Terjes mor. Dere fortjener å lykkes nå etter denne kampen.

 6. Tove
  6 november 2009 @ 19:09 | #7

  Hei mor til Terje

  Jeg har sendt en mailadresse til Joe, dette er ingen god løsning men en nødløsning. Ta kontakt med Joe for info ang. dette.

 7. Tove
  6 november 2009 @ 19:19 | #8

  Til Bente. En av grunnene til at ventetiden til Lar er så lang, er mangel på utdelingssteder. Apotekene vil vanligvis bare ha et par stykker pr. apotek, og det er mangel på utdelingsplasser generellt sett.

  Men som du sier burde det være automatikk fra Lar og sende melding til fastlege og pålegge han/hun å medisinere i ventetid. Det kan imidlertid kanskje være et problem med utdeling av medisin også fra fastleger. Ikke alle har sånne ordninger, og løsninger ligger neppe på å sende med pasienten resept og la han medisinere seg selv.

  For vårt vedkommende inngikk legen en avtale med meg som pårørende om utdeling av medisin, dette er allikevel ikke alltid en god løsning og i perioder opplevde jeg dette som slitsomt. Og det betinger selvfølgelig at legen har god tillit til pårørende.

  Hadde dette kanskje vært en løsning for Terje N og mor?

 8. Terje N
  7 november 2009 @ 04:48 | #9

  Hei, alle  der ute jeg takker igjen for all støtte. Har ikke vært aktiv her i det siste for jeg rett og slett har vært så sliten av alt kjøret som har stått på rundt meg, hit og dit og frem og tilbake uten hell noe sted. Men nå ser det endelig ut som om  det er et lys i tunnellen :O)
  Krysser fingrene å håper på at det snart ordner seg 🙂
  Peace out ;o)

 9. Ole
  7 november 2009 @ 10:52 | #10

  Heisann Terje

  Bra du er oppgående.
  Fint at du ser lyset i tunnelen og det er fordi du har lagt ned mye arbeid i det og med din Mor ved din side.
  Bare gjør det du har gjort hele tiden nå, så ordner det seg

  Ønsker deg en fin helg

  Mvh

  Ole

 10. Rita Lund
  7 november 2009 @ 11:11 | #11

  Hei.
  Hadde Terje fått påvist sukkersyke, hadde han fått behandling med en gang. Jeg klarer ikke å skjønne at det skal ta SÅ lang tid. 3-9 mnd er et langt spenn.
  Jeg krysser alt jeg har for at det skal gå raskere og at det finnes en lege som vil gi ventemedisin.
  Sender varme tanker til Terje og mamma’n. Føler med dere.

 11. Tove
  7 november 2009 @ 11:18 | #12

  Hei Terje

  Ikke rart du er sliten av alt kjøret du utsetter deg for i tillegg til sykdommen i seg selv. Det kreves ryggrad for å stå i det du og din mor har gjort nå, på den annen side er dere med på å bane vei for de som kommer etter dere, kanskje liten trøst i situasjonen du er i nå, men kanskje litt inspirasjon ihvertfall.

  Du er kjempetøff og du vil klare dette. Varme klemmer fra meg og lykke til videre

 12. Ole
  7 november 2009 @ 14:05 | #13

  Vi må hvertfall se det positive i det at Terje har kommet inn i Lar, om det tar 3-9 mnd tviler jeg på skjer.
  Jeg trur det vil skje noe løpet av uka, nå som Terje har fått positivt svar på behandling i Lar og ny fastelege
  Det blir vel en avrusning kansje men det virker som det er det fra fylke til fylke og kommune til kommune og opptil Lar, noe som er veldig forvirrende for alle som er i Lar og dem som er på vei inn.
  Jeg valgte å ta poliklinisk avrusniing, det vil si hjemme.
  Som Lar sier i midt-norge, kan dem ikke tvinge noen til avrusning, men dem hadde så dårlige tall på det, så når jeg skulle det, så sa jeg at dere kan ikke slå alle under en kamm, og velger å ta avrusning hjemme, noe dem så negativt på, så jeg sa bare det at for min del kan vise dere at det er mulig, og jeg fikk rett, så det var greit å vise dem at dem tok feil.
  Så åssen det blir for deg Terje er det vel usikkert, hva Lar mener du skal?
  Så er det vel opptil deg hva du ønsker.
  Så mandag hadde jeg tatt kontakt med Lar Terje eventuelt Mamma gjør det, men om du gjør det viser det at du sloss for plassen din og vil ha en nykter hverdag, så ser ikke noe grunn for å holde igjen medesin av den grunn.
  Sammtidig viser det seg at Lar gjør som dem vil, forhold til svaret du fikk med oppstart mellom 3-9 mnd, jeg fikk starte 14 dager etter poliklinisk avrusning, så det viser bare at Lar leker med livet til folk, det kan vi ikke finne oss i.

  Stå på Terje 🙂

  Mvh

  Ole

 13. Tove
  7 november 2009 @ 16:27 | #14

  Har intrykk av at oppstart i Lar er veldig forskjellig fra sted til sted. Min egen sønn hadde oppstart på avrusningsklinikk i 3 uker som han forlenget til 4 uker selv. Han var imidlertid helt ren på andre rusmidler med unntak av erstatningsmedisin (opiater) ved innkomst. Det var faktisk takket være legal forskrivning av opiater han var ren. Hadde han vært henvist til det illegale markedet, hadde han måttet kjøpe det som var til rådighet og økonomien tillot til enhver tid, og mitt inntrykk er vel at benzo-preparater er det som er lettest å få tak i på det illegale markedet, noe man helst skal være 100% ren på ved overgang til subutex/metadon.

  Overgangen til lar-medisiner gikk veldig lett og greit, etter 4 uker valgte han å skrive seg ut grunnet en annen pasient som hele tiden fristet med salg av illegale rusmidler. Jeg fikk også selv tilbud ved et besøk.

  Dette er jeg ganske sjokkert over at forekommer på en ren Lar-avdeling. Jeg er derfor veldig usikker på om oppstart i institusjon er det beste, om forholdene hjemme tilsier det tror jeg det kan være like greit.

 14. Ole
  7 november 2009 @ 19:33 | #15

  Ja det er helt klart fra fylke til fylke, og sikkert lar kontor til kontor.
  Benzo får du ikke i midt-norge, om ikke det er avtalt med Lar og fast lege.
  Sammtidig er det en kominikasjon mellom lege og kordinator på nav, men noe som er også noe lar blander seg inn i, er opp til lege uannsett, dem som sitter med ansvaret utenom lar medesin.
  Men trur det ordner seg fort for Terje, etter så mye pågang det har vært og er.
  Avrusning hjemme går greit så lenge man er motivert for det og får hjelp av lege.
  Ruser man seg trur jeg det er best med en avrusning på en avrusnings instutisjon, men det ser man jo i sammen med lege og dem nærmeste, familie etc, ikke minst hva man føler selv.
  Dumt om man mister plassen om man ruser seg før behandling starter men da kommer jo avrusning inn i bildet.

  Mvh

  Ole

 1. Ingen tilbakespor enda.