Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 15: fra heroin til illegal Subutex – fastlege rådvill

«Terje N» dag 15: fra heroin til illegal Subutex – fastlege rådvill

10 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

I  går konverterte «Terje N» fra heroin til illegal Subutex for å gjøre det lettere for fastlegen å skrive ut en Subutex-resept. Han møtte i abstinens ved konsultasjon i dag, sammen med mor og psykolog. Fastlegen er ung, imøtekommende, utrygg og vil snakke med kolleger før en avgjørelse. Antagelig har ikke LAR opplyst fastlege om hvordan Subutex forskrivning skal foregå for at det skal skje medisinsk forsvarlig. «Terje N» får time om 9 dager. 9 dager med illegale opioider.

Det er ikke sikkert at «Terje N» klarer å få tak i illegal Subutex, så kanskje han må bli Subutex-flyktning og søke hjelp hos lege  i Belgia, Frankrike eller Sveits. I Frankrike har alle allmennleger siden 1996 mulighet til å skrive ut Subutex. Etter Schengen avtalen kan pasienter ta med en måneds forbruk av A-gruppe medisiner, også Subutex.

 1. Mor til Terje N
  10 november 2009 @ 18:22 | #1

  Veien mot vårt mål er blitt lang, utrolig slitsom og kronglete. Mye jobbing for å få på plass ansvarsgruppe, ettelyse dokumenter, faxe og sende fullmakter hit og dit for å få ut korrekte opplysninger. Situasjonen står pr i dag bom stille, og ingen behandling i sikte.
  Hovedpersonen har nå som Joe skriver,  «konvertert» til illegal Subutex, og har de siste to døgnene vært veldig dårlig pga abstinens. Situasjonen og håpløsheten gnager og det er strevsomt å holde motet oppe.
  Vil igjen takke alle bidragsytere, både på bloggen og FaceBook siden, og ikke minst Joe.
  Mvh mamman

 2. Tove
  10 november 2009 @ 22:28 | #2

  Takk for oppdatering, om enn ikke positiv desverre. Illegal subutex er vel kostbart kan jeg tenke meg og burde være helt unødvendig.

  Jeg forstår ikke at dette skal være så vanskelig å få utskrevet. Etter det jeg kjenner til er det heller ikke vanlig å debutere på subutex blant ungdom, som noen hevder, så jeg vet heller ikke hvor dette ryktet stammer fra. De fleste som kjøper subutex illegalt er nettopp personer i sønnen din sin situasjon, ikke ungdom i startfasen.

  Jeg krysser fingrene for dere, 9 dager er lenge å vente og subutex desverre mye mer kostbart å kjøpe på det illegale markedet enn den drepende heroinen.

  Mange varme klemmer fra meg til dere begge

 3. 11 november 2009 @ 14:14 | #3

  En mann ber om livreddende behandling,blir møtt med bare motstand og holdninger som hører 1970 åra til. En» vanlig» nordmann som aldri har møtt motstand iform av regler og «overformyndere» får ei helside i VG om de blir kastet på glattcelle bare for noen timer!
  Det blir da ropet om traumer,senskader og angst for grensekontroll osv.!
  Hvorfor er det så få, om noen som ser hvor galt det bæreer med Norsk holdning til ei pasientgruppe som virkelig trenger hjelp!
  Mvh Frank Svenning.

 1. Ingen tilbakespor enda.