Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 2: Vil AAN ved Oslo Universitetssykehus behandle?

«Terje N» dag 2: Vil AAN ved Oslo Universitetssykehus behandle?

28 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

«Terje N» og hans mor oppdaterte meg om hvordan overlege Mona Baastoe Hansen nektet moren å ledsage sønnen inn til samtale med  lege. I dag ringte jeg AAN og snakket med travel men likevel imøtekommende og hjelpsomme overlege Grøner. Pasienten kommer for en ny vurdering på AAN i kveld. Mor ledsager også. Dersom pasienten avvises uten at det blir sørget for øyeblikkelig hjelp vil pasienten, moren og jeg bli på sykehuset til dette er avklart. Vaktsjefen ved politiet er orientert om mulig ikke-voldelig «sitt-inn» aksjon etter stående avtale med fellesoperativ seksjon ved Oslo Politikammer, slik at ikke politiet skal bruke unødige ressurser på en sak som dreier seg om helsevesents ansvar for øyeblikkelig hjelp til en pasient med en livstruende tilstand.

 1. Jarle Fagerheim
  28 oktober 2009 @ 19:49 | #1

  Eg snakka nettopp (19:43) med Joe på telefonen. Meldinga hans:
  Pasienten vert avvist av AAN-overlege. Vi startar sit in-aksjon.

 2. Ole
  28 oktober 2009 @ 21:28 | #2

  Veldig synd 🙁
  var ikke noe nytt egentlig, hadde vært en hyggelig beskjed om det hadde vært en god nyhet, men det hadde vel vært formyeå be om.

  Ole

 3. Mor til Terje N
  28 oktober 2009 @ 22:03 | #3

  Dagen i dag ble like dårlig som i går, om ikke verre. Avvist etter å ha fått samtale med lege og døra i «trynet». Ble regelrett kastet ut, og de truet med å hente securitasvakter. Jeg som er mor, fikk beskjed om at jeg kunne slippe å bli tatt med makt ut av bygningen, hvis jeg gikk frivillig,men min sønn og Joe ble truet med at securitas og  at de ventet påvakter som skulle kaste de ut med makt. Joe hadde heldigvis ringt politiet på forhånd og gitt beskjed. Da var det ikke annet å gjøre enn å tusle ut uten for mye drama, dra hjem igjen med enda dårligere magefølelse. Min sønn fikk avtale om en time kl 10 i morgen på LAR, men med to dager uten søvn så spørs det om det går. Dagen i morgen vil vise hva som vil skje. Jeg er bare så sliten, men vi fortsetter. Takker videre for all støtte, og takker Joe for at han er der for oss.

 4. gro
  28 oktober 2009 @ 22:49 | #4

  Forstår og deler avmaktsfølelsen. Mange varme hilsner

 5. Rita Lund
  28 oktober 2009 @ 23:38 | #5

  Mange varme tanker til dere.-)

 6. Fabian
  28 oktober 2009 @ 23:43 | #6

  Følger denne saken i spenning, i likhet med de andre. Keep up the good work!

 7. admin
  29 oktober 2009 @ 00:32 | #7

  Tusen takk for all støtte!

 8. Dagny
  29 oktober 2009 @ 06:48 | #8

  Jeg har også kjent på avmakten man får når man møter døra i hjelpeapparatet. Jeg skjønner hvordan du og din sønn har det, for jeg og mine 2 barn har selv vært i samme situasjon.
  Stå på sjøl om det er tøft, for jeg tror det er slik vi som pårørende kan  være med på å få endra noen holdninger innenfor helsevesenet. jeg føler med dere.

 9. Tove
  29 oktober 2009 @ 10:13 | #9

  Dagny

  Jeg tror pårørende er nødt til å ta denne kampen, problemet er ofte at pasientene ikke blir trodd noe som misbrukes av hjelpeapparatet. Pårørende er mer troverdige, dessuten føler mange sympati med pårørende. Så selv om det ikke føles riktig at pårørende skal ta denne kampen er det trolig ingen vei utenom, men kanskje blir veien lettere for de som kommer i fremtiden.

 1. Ingen tilbakespor enda.