Hjem > Uncategorized > «Terje N» dag 22: Vikar for fastlege skjærer gjennom – gir Subutex!

«Terje N» dag 22: Vikar for fastlege skjærer gjennom – gir Subutex!

17 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

v-signTydelig preget av 22 døgn uten erstatningsmedisin og avvisning fra Oslo Universitetssykehus (AAN og LAR-Øst), Oslo kommunale legevakt, en bydelsoverlege og to fastleger møtte  «Terje N», sammen med mor og jeg, til akutt-time hos en ung lege som vikarierte for fastlegen. Det ble et intenst møte på legens lille kontor. Senterets hjelpsomme sykepleier fikk i oppdrag å få LAR-Øst i tale. LAR-overlege Peter Krajci var ikke å finne, og resepsjonen ante ikke hvor han var, men hjalp med å finne en annen lege som gav råd om forsvarlig forskrivning av Subutex.

Kl. 16.15 var resepten klar. Imidlertid skulle han ikke få Subutex før urinprøve var tatt, og pga vaksinering av andre pasienter kunne ikke legesenteret gjøre det før i dag. «Terje N» hadde heldigvis en liten dose illegal Subutex igjen, og unnlot å ta en konfrontasjon.

Utholdenheten til «Terje N» og hans mor betalte seg til slutt: Kl. 13.15 i dag fikk «Terje N» 16 mg Subutex av fastlegens kollega ved legesenteret!

 1. Elin
  17 november 2009 @ 16:00 | #1

  Hurra ! 
  Brøt ut i et stort JA når jeg leste dette, kjempebra ! Gratulerer så mye til Terje, mamma`n og de andre som har stått på og kjempet ! Det nytter !
  Ønsker deg lykke til Terje ! Klem :o)

 2. 17 november 2009 @ 16:21 | #2

  Gratulerer Terje! Håper dette får deg igjennom!

 3. gro
  17 november 2009 @ 16:24 | #3

  Dette er den beste nyheten jeg har hørt på lenge!
  Lykke til videre Terje!
  varme tanker

 4. Caro
  17 november 2009 @ 16:30 | #4

  Hurra! Sitter her og gliser, jeg 😀 Vet hvor viktig dette er! Jobber i apotek selv, og har blant annet jobbet med utdeling av subutex og metadon. Klart, det er en del jobb involvert totalt (merking, sortering, oppdeling av riktige doser, utdelinga er den minste biten), men den er viktig. Håper det blir bra fremover, Terje, og håper du slipper å være dårlig mens du jobber med å bli frisk. Stor klem!

 5. isime
  17 november 2009 @ 16:31 | #5

  hei!og jeg sier også hurra,det var pøå tide,husker det yok noe tid skjønner du,når det gjelder noe med rus/psysiske ting det tar tid,så lykke til,å får håpe at du tenker på det du har greid,og sliti for,Og ha en glimrende kveld.hilsen isime

 6. Ole
  17 november 2009 @ 16:39 | #6

  Dette var kjempe godt å høre, det lønte seg å holde ut og kjempe 🙂

  Stå på, og ta et skritt om gangen nå Terje, unner deg dette 🙂

  Kjempe bra av deg Mamma`n 🙂 all ære til deg som har stått på og holdt ut denne kampen, mange mødre hadde ikke holdt ut 🙂
  Ønsker dere en fin uke, var bra start på uka 🙂

  Mvh

  Ole

 7. Roy
  17 november 2009 @ 17:11 | #7

  Må bare si JAAA!, endelig. Dette gleder meg oppriktig av hjertet. Må si at det denne «reserve fastlegen» gjorde det eneste rette. Han viste mot og besluttsomhet da han gjorde sin legeplikt. Nå kan du/dere konsentrere dere om veien videre og kjempe.  Jeg tror du vil klare dette – Terje.
  Til mor. Kjenner at jeg blir både rørt og stolt på deres vegne,og av at du har orket stå denne kampen helt ut. Ønsker deg / dere alt det beste fremover med den «jobben» som ligger foran. Lykke til videre.
   

 8. Mor til «Terje N»
  17 november 2009 @ 18:23 | #8

  Endelig !
  Etter mye svette, tårer og våkenetter så er endelig Subutexen på plass.  All honnør og takk til nytt fastlege-senter, vikarlege og utrolig imøtekommende sykepleier. Det er så godt å oppleve at det fins legesentre der de ser pasient/pårørende, og at noen tar grep og ansvar.
  Veien videre vil bli til med små skritt, det første lille skrittet er tatt i dag. Det hadde ikke latt seg gjøre uten alle dere der ute som støttespillere og ikke minst Joe. Vil derfor igjen takke alle, og si til de foreldre som er i samme situasjon at ikke gi opp kampen for barna deres. Det nytter og kjempe, og husk at kjærighet er helt gratis.
  Jeg vil også takk sønnen min som har holdt ut med alt maset mitt om å drikke vann og spise vitamintabletter, han er jo faktktisk den alt dette handler om. Han har gjort en kjempejobb og skal derfor så skryt av meg. Jeg vet han vil fortsette sin kamp mot demonene, men han vet at han ikke er alene.
  Da avslutter en sliten mamma med tro – håp og kjærlighet

 9. Per Johan
  17 november 2009 @ 18:28 | #9

  Øsnker å gratulere «Terje og Mor»
  Dette var sannelig på tide! Er skikkelig glad på deres vegne nå.
  Lykke til videre  😉

 10. Tove
  17 november 2009 @ 20:22 | #10

  Gratulerer med seieren, som dere selv sier et skritt i riktig retning, men nå er Terje N. i posisjon til behandling. Veier videre er kronglete, men vil nok ende godt.

  Ikke bare er seieren deres flott for Terje N og mor , historien på bloggen her viser også vei for andre i lignende situasjon.

  Varme klemmer til dere begge og ikke minst Joe

 11. Eric Wilting
  17 november 2009 @ 22:11 | #11

  Det er kjempeflott at det endelig har kommet til en løsning sålangt, og at de 22 nervepirrende dager for Terje, og pårørende/ og venner er over. Ønsker deg Terje alle krefter som skal til for å komme videre!

 12. jantomet
  18 november 2009 @ 12:35 | #12

  gratulerer så mye!!!!!!!!!!!,,,nå får vi håpe at du greier deg,så du ikke begynner med sidemisbruk,ellers så ønsker dere lykke til begge to,stå på krava,og vær glad du har en sånn mor, ta vare på deg selv og på henne! mvh bergen

 13. Sunshiner
  22 november 2009 @ 13:47 | #13

  Superglad på dine vegner:)) Endelig!!!
  Men.. setter man seg et mål, er det fare for at man virkelig når dem..!!:))
  Fra mitt hjerte: Lykke til Terje:))

 14. Ronny
  24 november 2009 @ 01:46 | #14

  Jeg er i akkurat samme situasjon som Terje. Her i Bergen må jeg betale 300.- hver dag, enda jeg kun har 4800.- pr mnd å leve for. Dette har pågått i over et år, siden jeg måtte slutte LAR-behandlingen fordi jeg blir syk av Subuxone, med brannsår i ansiktet og føttene,og mageproblemer/hodepine osv. 

  Bergensklinikkene ville ikke la meg skifte til Subutex pga «fare for salg eller injisering», som legen der sa var grunnen.Og da tok jeg datautdanning, men måtte slutte, fordi jeg måtte bruke all min tid på å få nok penger til å kjøpe Subutexen selv på gata.
  Jeg henviste legen og ruskonsulenten min til et skriv fra Helsedepartementet, der helseministeren selv påpeker at akkurat mistanke om salg etc IKKE måtte danne basis for avgjørelsene om å nekte pasientene Subutex, men de bare avfeide det med «Her følger vi våre egne regler!». Jeg er virkelig bekymret hvis det er slik i hele landet som her i Bergen. 
  Det er dette man i LAR-systemet kaller «Brukermedvirkning».

  Helt utrolig at enkelte der får lov å jobbe med de svakeste og mest ekskluderte menneskene i samfunnet idag!

  Jeg mener, må man virkelig anskaffe advokat eller gå til media for å få den hjelpen man trenger? Hva skal jeg gjøre for å få hjelpen jeg behøver, før jeg gir opp? Tenker på det nesten hver dag, men er «heldigvis» for pysete til å gjøre slutt på det.

 15. Ole
  24 november 2009 @ 16:44 | #15

  Heisann Ronny

  Kjipt å høre og som du sa er det mange som sliter med det samme problemet, Lar.
  Du må nok gå til advokat, Gatejuristene er noen du kan kontakte hvertfall, dem har en del saker akkurat om dette tema.
  Sammtidig kan du sikkert kontakte Joe å som sikkert har noen gode råd.
  Bra du er pysete Ronny, sånne tanker sitter du ikke alene om, i vanskelig situasjoner som dette kommer slike tanker, og det kommer bare som du ikke får stoppet, er bare du som kan stoppe i handling og det gjør du jo, det er bra.
  Så gatejuristen eller en annen advokat hadde nok jeg kontaktet.
  Er nok slik i sammfunnet at det sitter folk bak pultene sine som ikke har empati eller forståelse.
  Så om alle skulle tenke slikt, at dem skal mistenke alle å selge medesinene sine må det gjelde b-preperater å, så det er en dårlig unnskyldning dem kommer med, om du ikke har en fortid å selge Lar medesinen din? Da selvførgelig er dem strenge.
  stå på Ronny, fint om du forteller om det skjer noe forandring, håper du får den hjelpa du trenger

  Mvh

  Ole

 16. Mor til «Terje N»
  24 november 2009 @ 17:15 | #16

  Hei Ronny.
  Synes det er leit å høre historien din , og vil oppmuntre deg å gå til gatejuristene med dine problemer. Prøv å få hjelp til å klage saken din inn for Helsetilsynet. Viktig å få fram bivirkninger i forbindelse med Subuxone contra Subutex, og at ikke LAR-systemet tillater din «Brukermedvirkning». Det er tross alt personene med problemene som kjenner på kroppen hva som fungerer best for hver enkelt.  I saken til Terje N er det fortsatt i oppstartfasen, og det er flere porter å forsere underveis. Setter derfor stor pris på disse diskusjonene, og å sette søkelys på hvordan systemet virker. Har jo forstått at det enkleste er å kjøpe illegal Subutex på gata, men målet er jo å bli en respektiv borger (ikke kriminell), og man bør derfor prøve å komme seg inn i systemet. Ønsker deg masse lykke til, og håper Joe synes det er ok at vi drar denne diskusjonen litt videre, så lenge vi kan være med på å endre systemet og hjelpe de som ønsker å få hjelp.
  Beste ønsker videre fra Mamman

 17. Ole
  25 november 2009 @ 21:04 | #17

  Heisann Terje og Mamma`n 🙂

  Åssen går det med dere ?
  Har ting begynt å stablisere seg?
  Håper alt er bra

  Mvh

  Ole

 18. Ronny
  28 november 2009 @ 06:42 | #18

  Tusen takk alle sammen for all støtte og råd jeg har fått, jeg skal oppsøke gatejuristen i Bergen og legge frem saken for de, så jeg håper de kan hjelpe meg. Problemet mitt er at jeg er så sint og skuffet over Bergensklinikkenes behandling av en 40-år gammel mann, og min fastleges konstante ignorering av min bønn om hjelp til ihvertfall å ikke bruke opp hele livsoppholdet mitt på Subutex selv ved å gi meg f.eks Temgesic å påvente av oppstart, at jeg er redd for å si noe steinhakka galt til de snart.
  Og nei, jeg har aldri solgt Subutex, men det virker som om man går til parken for å kjøpe sin daglige dose, så er man på samme tidspunkt diskvalifisert til å håndtere Subutexen selv. Men de som fadktisk SELGER Subutexen sin der oppe, har gjort dette i flere år, og hverken Bergensklinikkene eller andre reagerer på det, da det ofte er ressurssterke personer som får Subutex,og man vil ikke gi seg i kast med noen som kanskje kan forsvare seg.
  Så de har jaggu meg klart å lage et klasseskille i rusomsorgen også, de «svakeste» (sterkeste i mine øyne) får Subuxone, med motgift som gjør masse folk syke, mens de «sterkere» får Subutex, da de har gått gjennom advokat osv.
  Hurra, leger og «fagpersonell» på Bergensklinikkene, håper dere kan se dere i speiliet om morgenen! Det kan faktisk jeg gjøre, enda ihvertfall. 😉

 1. Ingen tilbakespor enda.