Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 3 ettermiddag: LAR-overlege nekter behandling, overlater alt til pasienten

«Terje N» dag 3 ettermiddag: LAR-overlege nekter behandling, overlater alt til pasienten

29 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Avdelingsoverlege Peter Krajci har sendt «Terje N» uten behandling for å finne en lege som vil skrive ut erstatningsmedisin i påvente av «hastevedtak» om en uke og  «LAR-oppstart» om 3-9 måneder.

LAR-Øst har medisin i første etasje og daglig utlevering.

Jeg har sendt følgende e-post til Dr. Krajci nå:

Jeg ber om at du/ LAR-Øst straks tar kontakt med «Terje N»s fastlege, f.eks. ved å sende en fax og be dem ta kontakt. Det virker lite gjennomtenkt å sende en ustabil pasient ut på måfå for at han på egenhånd skal skaffe seg adekvat substitusjon. Du har hatt en konsultasjon med pasienten og har som lege påtatt deg et behandleransvar.

Jeg tar umiddelbart kontakt med pasientombud og fylkeslegen.

På forhånd takk for hjelpen.

Med vennlig hilsen

Joe Siri Ekgren

Jeg har også bedt fastlegen via SMS (sentralbordet er antagelig overbelastet pga svineinfluensa) om å ta kontakt med overlege Krajci på LAR-Øst for å få startet behandling i dag.</p>

 1. admin
  29 oktober 2009 @ 13:46 | #1

  Overlege Peter Krajci svarer på e-post kl. 13.06:

  Lege Joe Siri Ekgren
  Pasienten er i samtale med oss blitt informert om videre seksgang.

  Mvh

  Peter Krajci
  Overlege, medisinskfaglig rådgiver
  LAR ØST, Avdeling spesialiserte poliklinikker Klinikk rus og avhengighet Oslo universitetssykehus HF, Aker

  IKKE SENSITIV POST

  Det tyder ikke på at overlegen ved LAR-Øst har tenkt å gjøre noe som helst for å sikre pasienten behandling. Ansvaret for behandlng er fullstendig skjøvet over på «Terje N» og hans fastlege.

 2. Ole
  29 oktober 2009 @ 16:09 | #2

  Det ble vel sendt klage på forrige sittin aksjon der dere sloss for Linda, ble ikke den tatt alvorlig eller blitt svart på?
  Denne Krajci må vel ha fått noe hennvendelser nå etter all kritikk som har kommet?

  Håper det blir lettere for Terje N, krysser fingrene for det xxx
  Og håper Mamman takler dette, regner med du titter innom å leser, håper du har det bra oppi alt dette, så langt du kan ha det

  Mvh

  Ole

 3. Mor til Terje N
  29 oktober 2009 @ 16:56 | #3

  I dag kom 3 avvisning. Ut på gata igjen. Kamp for å få tak i fastlegen. De har faktisk sluttet å ta telefonen på legekontoret når jeg eller sønnen min ringer. I dag brukte jeg fax og ringte fra et skjult nummer, kom igjennom etter mange forsøk. Fikk beskjed om at vikaren for fastlegen jobber med saken. Ja, ja, skal ikke være enkelt. Har ingen andre midler enn å melde saken videre til pasientombudet og Fylkesmannen. Har også hatt kontakt med NAV som hadde rotet bort fullmakten min. Heldigvis var det en ansatt fra NAV som var tilstede da fullmakten ble laget som husket saken.
  Har forstått at dette er en kamp pårørende må ta, selv om det er slitsomt. Tipset om å ta kopi av alle dokumenter, og forlange å få kopi sin egen pasientmappe. Tror jeg tar kontakt med avdelingsoverlege Peter Krajci for å få han til å dokumentere fra møtet i dag. Da blir det litt kontorarbeid for mamman….mange brev og eposter å skrive. Man blir ikke arbeidsløs i dette landet når man skal kjempe mot dette systemet, men det er dessverre ulønnet arbeid
  Takk igjen for all støtte

 4. Ole
  29 oktober 2009 @ 17:29 | #4

  Hei Mamma`n 🙂

  Godt å se Terje har en Mamma som står på.
  Rota bort fullmakten? Helt håreisende!!!

  Hvor er Prolar oppi dette?
  Leser dere dette om Terje, er vel det en mulighet for dere å trå til her, Lar Nett er vel en orginisasjon som kan trå til litt, som begge orginisasjoner har jeg ikke sett dere har engasjert dere i sakene som har vært oppe å godt?  Når det gjelder saken til Linda og saken som går nå, til Terje
  Mamma til Terje: Ta kontakt med dem, skal legge ut nr til dem for deg her, dem sier dem er frivillige i eventuelle sånne saker som du sloss i nå.
  husk å send klage til Helsetillsynet å, ta kopi av det første brevet du skriver og send det rundt til alle du kan sende til, du kan sende mail å, bare lage en kladd/kopi i mail boksen din 🙂
  LAR-Nett Norge er vår egen, altså brukernes egen interesseorganisasjon, og vi jobber aktivt for å bevisstgjøre hver enkelt av oss om hvilke muligheter og rettigheter som finnes.
  Mobil:   95 13 94 61  (Daglig leder)                                  
  Mobil:   41 31 10 95 (Styreleder)
  Mobil:   95 78 13 32 (nestleder)
  Kontor: 33 36 95 50 / 99 12 41 90 (Rita Lund) 
  Be oss gjerne om å ringe deg opp igjen!

  proLAR jobber for å gi pasienter i LAR bedre forutsetninger i egen rehabilitering, gjennom kunnskapsformidling og bevisstgjøring av egne rettigheter og muligheter, som pasient i det norske velferdssystemet. Vår visjon er å normalisere synet på Norges yngste pasientgruppe! proLAR – Østlandet
  Rådmann Halmrastsvei 16
  (Postboks 128)
  1302 Sandvika
  Tlf: 67 80 42 00 eller 41 30 70 44 Håper dette kan hjelpe deg

  Mvh

  Ole

 5. Tove
  29 oktober 2009 @ 19:46 | #5

  Hei mor til Terje N

  Nei du får ikke lønn for denne jobben, men husk at du er med på å bane vei for andre og ikke minst sette press på systemet, ulønnet men uhyre viktig arbeid.

  Du vil også merke at du får økt selvtillit av å stå på, selv om du ikke alltid oppnår noe. Har legesenteret en mailadresse, send mail hver dag så de hele tiden blir minnet på din sønn.

  Fremdeles lykke til og varme klemmer fra meg

 6. Mor til Terje N
  29 oktober 2009 @ 21:33 | #6

  Hei og takk igjen for all god støtte. Legesenteret ville ikke oppgi e postadresse, kun fax, men det er helt greit. Veien videre skal jeg prøve å videreformidle. Nå er det bare å ikke la bitterheten ta overhånd, men troen på at det kommer noe godt ut av dette. Kan jeg være med på redde et liv, som i dette tilfelle er min sønn, så er mitt motto  tro – håp – kjærlighet. Håper han vil være med på å redde seg selv.

 7. Tove
  29 oktober 2009 @ 22:32 | #7

  Har du ingen andre muligheter til å søke opp e-mailadressen til legesenteret. Søk Google på legesenteret og se om du ikke får et treff. Kjenner du noen som bruker leger her. Synes det høres underlig ut at et legesenter ikke har mailadresse????

  • admin
   29 oktober 2009 @ 23:37 | #8

   Legesenteret har en SMS tjeneste. Man kan sende en melding til klinikken med en kort beskjed og evt. vise til et utfyllende innlegg eller kommentar her på bloggen. Det kan imidlertid fort oppleves som dramatisk og provoserende av legesenteret, men det veier ikke tungt når det gjelder å sikre øyeblikkelig hjelp med livreddende medisiner til «Terje N».

   Det er helt uakseptabelt at Oslo Universitetssykehus unødvendig setter fastlegen presset situasjon. AAN/LAR-Øst kunne utmerket godt gitt en resept/dagsdose buprenorfin i påvente av kontakt med legen. Dette i henhold til regler for øyeblikkelig hjelp til opioidavhengige. Disse reglene gjelder alle leger ikke bare allmennleger. Burde ikke Legeforeningen komme på banen?

 8. Elisabeth Rolfsen
  29 oktober 2009 @ 23:39 | #9

  Mammaen til Terje trenger masse feedback og en stor klem! Terje SKAL ha den hjelpen han trenger slik at de begge kan ha en realistisk mulighet om å leve!!  Er det en ide å koble inn en advokat?   

 9. Tove
  30 oktober 2009 @ 07:16 | #10

  Desverre er ikke fri rettshjelp en selvfølge i sånne saker selv om man har lav eller ingen inntekt. Terje N bør derfor forvisse seg om at han får det innvilget før han går til det skritt å kontakte advokat ellers blir han gjerne sittende igjen med gjeld etterpå.

  Han kan prøve å sende en mail med forespørsel til endel advokater. Det er som regel advokatene selv som vet hvem som har rett til fri rettshjelp. Ellers kan gatejuristen være en løsning. Men lengst kommer dere ved å ha tro på dere selv. Bare dere vet og har det engasjementet som skal til for å legge press på systemet.

  En ting til mor, alllier deg med Terje N. La han selv ta del i kampen selv om han er syk, det vil han selv vokse på.

  Nok en gang lykke til. Om du ønsker min mailadresse for private spørsmål kan du ta kontakt med Joe, og han kan sende deg den.

 10. toril
  30 oktober 2009 @ 11:23 | #11

  uvitende spør av nyskjerrighet: er  det ikke fri rettshjelp på dette området? hvordan kan vi påvirke til det?har ikke advokater og ett samfunnsansvar og etiske relasjoner,på samme måte som en lege har plikt til å hjelpe folk i nød? bare spør..dette er jo ett spørsmål om rettssikkerhet! svar,advokater! lykke til med heldagsjobben, mamman t Terje,du kan gå m hodet hevet!

 11. LUCKYWOLF
  30 oktober 2009 @ 21:19 | #12

  Hei Terje N.
  Takk for at du står på for å få et bedre liv. Takk for at du går foran og viser hvor dårlig helsevesen vi har hvor rusavhengige blir behandlet som annenrangs pasienter og prøvekaniner med livet som innsats i LAR-øst.
  Jeg ønsker deg lykke til videre og håper virkelig at helsevesenet en dag avmoraliserer diagnosen rusavhengighet, slik at flere tør å kreve sin rett.
  Vennlig hilsen LUCKYWOLF

 12. Isak
  31 oktober 2009 @ 12:35 | #13

  Ikke regn med at ProLAR kommer til og kunne yte sakkyndig hjelp i denne situasjonen.
  ProLAR har gjort mye nyttig, men det forefaller som den nå for tiden mest er til for å gi lønnet arbeide til en gjeng kvinner som en gang «kuppet» LARnett.

  Det er slik de blir oppfattet av en stor del av LAR-pasientene, iallefall. (Og dessverre!)
  Som så ofte når mennesker med for store ego samles innen organisasjoner så blir det en tendens til når det er en fersk organisasjon som ikke har «satt» seg riktig enda.

  Jeg ser mot ProLAR med tilbakeholdenhet, og fremtidshåp! Det ER et meget godt tiltak, men de som pr idag er ProLARs styre osv, bør kanskje ta en liten oppryddning og gå tilbake et skritt, før de igjen gjenoppstår med ET ENESTE FOKUS: Å representere LØSNINGER og gode tiltak for den pasientgruppen de hevder seg og representere.

  Ellers så vil jeg takke Joe av hele mitt hjerte! Du har et hjerte av GULL! Stå på, mann!

 13. Isak
  31 oktober 2009 @ 12:41 | #14

  Jeg vil gjerne si til Terje N.:
  Iblant så kan AAN stille seg på bekbena bare av den grunn at man legger for mye press forover. Det er litt som Carlos Castaneda skriver; «Det å beherske `ikke-gjøre`, er minst like viktig som å behørske`å gjøre`!»

  Mitt inntrykk er at dersom man har hatt press på dem over en periode, så kan det være nyttig og slippe opp litt, ta et skritt bakover, for deretter og gjøre en ydmyke henvendelse som går i rettning av det du har forsøkt oppnå hele tiden.
  Det er en skandale at man skal behøve «lirke» sånn med dem for at man skal få hjelpen man har rett til.

  Jeg håper du vinner slaget ditt, og jeg kommer til å bli delaktig i Joe Siri Ekgrens aksjoner i fremtiden.

  Stå på!

 1. Ingen tilbakespor enda.