Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 4 ettermiddag: Sinsenklinikk-leger nekter ø-hjelp

«Terje N» dag 4 ettermiddag: Sinsenklinikk-leger nekter ø-hjelp

30 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Sinsenklinikken_logoSinsenklinikken har isolert  “Terje N” på venteværelset. Luken er stengt. Andre pasienter sluses inn bakveien. Ingen svarer når han banker på. “Du kan få time på mandag.” er omkvedet. ØH-pasienter SKAL vurderes av lege. Er det virkelig slik at Sinsenklinikkens leger nekter å foreta lovpålagt øyeblikkelig hjelp vurdering? Klinikksjef Olav Karstad sitter i møte i utlandet og velger ikke foreta noe for å hjelpe sin pasient med å få potensielt livreddende erstatningsmedisin. «Terje N» sitter og venter. Vil legene til slutt gi ham erstatningsmedisin?

Categories: Akutt behandling Tags: ,
 1. admin
  30 oktober 2009 @ 16:34 | #1

  Kl. 16 var politiet på plass og ba «Terje N» fjerne seg fra klinikkens område. «Terje N» sa at han var behandlingstrengende pasient og ba om at politiet overtok det medisinske ansvaret og kjørte ham til legevakten. Det nektet politiet. En politibetjent sa til  «Terje N» at hvis han viste seg igjen på klinikken uten time ville han bli pågrepet. Slik kan fastlegene ved Sinsenklinikken rydde venteværelset for øyeblikkelig hjelp pasienter. Som resepsjonisten sa så treffende tidligere i dag: «Vi er ikke en legevakt.» Men fastlegen har faktisk legevaktfunksjon.

  «Terje N» er sliten, og er utkjørt etter sin 4. avvisning av helsevesenet på like mange døgn. Han må tenke om han gå en runde på Oslo Kommunale Legevakt, men vet at de også konsekvent nekter gi erstatningsmedisin. Legevakten vet at pasienten trenger erstatningsmedisin men vet også at den første institusjonen som begynner å gi erstatningsmedisin akutt vil måtte håndtere flere tusen pasienter. Ingen vil åpne slusene. Som ved pandemien er det antagelig til sist allmennlegene som skal komme helsebyråkratiet til unnsetning.

  Et samlet helsevesen nekter «Terje N» livreddende behandling. Hvis «Terje N» klarer holde seg i til live mandag har han time med fastlegen.

   

 2. gro
  30 oktober 2009 @ 16:42 | #2

  Dette er hjerterått

  • admin
   30 oktober 2009 @ 16:58 | #3

   “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”
   – Mahatma Gandhi, indisk borgerrettighetsforkjemper

   Det får være en trøst at bruk av ordensmakt og vold er helsebyråkratenes siste skanse. Retten til «erstatningsmedisin innen 6 timer etter kontakt med lege» er en kamp pasienter og pårørende kommer til å vinne. En aktiv ledsager- eller følgetjeneste vil være viktig.

 3. Mor til Terje N
  30 oktober 2009 @ 17:39 | #4

  Nå er sønnen min på legevakta i Oslo.  Da oppdaterer vi fortløpende.
  Mamman

 4. Ditte
  30 oktober 2009 @ 17:52 | #5

  Jeg sender alle gode og positive energier deres vei og jeg håper virkelig at noen tar sitt ansvar snart 🙂

 5. Tove
  30 oktober 2009 @ 18:28 | #6

  Du er kjempetøff Terje N. Står stor respekt av det du gjør nå, vil også komme de som kommer etter deg tilgode.

  Jeg er sjokkert over at politiet rykker ut til sånne oppdrag. Helt grusomt etter mitt syn.

  Skal følge saken deres utover kvelden og helgen. Klem fra meg

 6. 30 oktober 2009 @ 19:02 | #7

  Stå på.Det burde komme deg til gode at du viser iniativ og vilje.Tror det koster mer psykisk og fysisk og ta den fighten du gjør nå,enn jobben å skaffe 200 kr som du får en dose heroin for..De burde gi deg medisin mens du venter på LAR eller hva du nå tenker på.Det er jo også noen som velger å trappe seg ned fra metadon når de har fått orden og stabelitet nok i livet til å makte å gjennomføre en slik beslutning..Men tror som frelsesarmen at såpe og suppe er rette plassen å begynne,i ditt tilfelle erstatningsmedisin og en smule forutsigbarhet i tilværelsen,så kommer resten etterhvert..Lykke til Terje. 

 7. Elin
  30 oktober 2009 @ 19:26 | #8

  Til Terje, mamma`n og alle de andre som er berørt.
  Det er hårreisende at man skal være nødt til å føre en slik kamp alene mot «makta» for å få hjelp, men desverre ikke noe sjokk. Har selv sittet som nærmeste pårørende og vet at det er hjerteskjærende vondt å se det kjæreste du har måtte slite sånn for noe som burde vært en selvfølge. Ønsker dere av hele mitt hjerte lykke til og tenker på dere.
  Og til Terje; Vær så snill å hold ut, det nytter ! Og til du får det du trenger, prøv å ta vare på deg selv så godt du kan. det er mange hjerter som brenner for deg og din familie.
  Varm klem fra Elin 🙂

 8. Torres
  30 oktober 2009 @ 19:40 | #9

  Hva F er dette for noe i «verdens rikeste & beste land & bo i» – de svake skal STRAFFES – Politi til «bekjempelse» av en trengende mens kriminaliteten «flyter» – NÅ må det for F:: reageres fra den vanlige menige mann i gata – MAKTMISBRUK er dette på GODT norsk – F… F… att det går ann

 9. Trond
  30 oktober 2009 @ 19:52 | #10

   
  Helt utrolig hvordan syke mennesker behandles
  Jeg blir rett og slett fly forbannet og ikke minst oppriktig lei meg!
   Du har min fulle støtte og respekt! Stå på Terje N.

  Mange hilsener fra Trond i Bergen

 10. Lars
  30 oktober 2009 @ 21:20 | #11

  Stå på Terje og mammaen. Dere vil seire til slutt!
  Lars, Nittedal.

 11. Vårunn
  30 oktober 2009 @ 22:01 | #12

  Når denne gruppa endelig går den riktige veien med å kontakte legen blir de ofte behandlet på en nedlatende måte og avvist og til og med hentet av politiet !! Skulle blitt et rabalder om noen av de»normale» pasienter hadde blitt behandlet slik.

  Lurer faktisk hva som foregår oppe i hodet på disse «legene».
  Stå på og ikke gi dere og hva skal politiet gjøre: fengsle Terje for å oppsøke lege??

 12. Mor til Terje N
  30 oktober 2009 @ 22:43 | #13

  Oslo legevakt fredag kveld: Avvist igjen……………. [Edit: Legevakten ville rikignok ikke gi «Terje N» erstatningsmedisin som kunne hentes på apotek eler deles ut via hjemmesykepleien. Legevakten tilbød innleggelse på sykehus, men «Terje n» har erfart at psyk. avd. ikke gir erstatningsmedisin, og ønsket ikke å oppleve avvisning for tredje gang på AAN. «Terje N» valget å klare seg selv til mandag. mvh JSE]

 13. Kvinne i natten
  31 oktober 2009 @ 01:36 | #14

  Glad i deg!!!! å veit du klarer dette pusen min <3 <3 <3  bare hold ut til mandag så MÅ det ordne seg!!!! nuss

 14. Stefan
  31 oktober 2009 @ 02:57 | #15

  Hva med behandling i utlandet? Uansett, stå på! Finnes det en vilje så finnes det en vei. Klart det norske samfunnet er sadistisk, men man må tilpasse seg. Så kan man prøve å påvirke når man er friskere selv. Eller samtidlig, så lenge man prioriterer sin egen helse først, ellers kan man ikke påvirke heller. Lykke til!

 15. Tommy Andersson
  31 oktober 2009 @ 09:36 | #16

  Aller først. Hvordan hadde verden vært uten slike flotte personer som deg Joe Siri?
  Tusen takk for den jobben du gjør!!!!
  Når jeg leser om Terje N, og andre lignende episoder, begynner jeg å gråte.
  Jeg gråter av medlidenhet for Teje og de andre, jeg gråter av hengivenhet for Joe Siri og jeg gråter av skuffelse og sinne for den umennesklighet visse myndighetspersoner utøver.
  Hvorfor skal vi ha et samfunn der ingen stiller likt? Slik systemet er i Norge, prøvde Tyskerne seg med på 30 og 40 tallet. Jeg vet det er en rå sammenligning, men det var bare «de rette» som hadde en plass i samfunnet.
  Hvorfor kan ikke flere i helsevesnet våkne. Hvordan klarer de å sitte passive. å se på at denne fornektelsen over visse mennesker utøves?
  Svar meg de som kan!
  Til slutt. Husk vi er alle mennesker, skapt for å hjelpe og utfylle hverandre igjennom livet.

 16. 31 oktober 2009 @ 16:46 | #17

  Hei Terje! Jeg vet selv ikke hva du går gjennom, men en av mine brødre var narkoman og har fortalt en god del fra det helvetet han opplevde. Beklageligvis fantes ikke slike tilbud den gang, men han ble «frelst og fikk hjelp og støtte av det kristne «miljøet» den gang. Håper du klarer å finne fram troen på deg selv og viljen til AT DETTE SKAL JEG GREIE!!! Selvfølgelig blir det nok ikke enkelt, men jeg har tro på deg Terje, at dersom du har søkt om hjelp så er du allerede ett skritt på veien… Tenk så flott 🙂 Og man fram så mange positive tanker du bare kan, skriv de ned. Det blir nesten som en handikappet (slik jeg er). Det er å se mulighetene og det positive med det DU kan bidra med, og ikke det DU skulle så gjerne ha gjort. Skriv til meg hvis du har lyst, det er alltid godt å ha «noen der ute» å prate med. Natti, og lykke til nå!! C»,)
  Og til deg som er mammaen til Terje og; ikke gi opp fordi om han sikkert er grusom til tider når han ikke seg selv. Og NÅR HAN BLIR FRISK, for det blir han, så ikke minn han på det vonde, men hvor glad du er i han, for det er han i deg og, og vil deg ikke noe vondt egentlig.
  Vennlig hilsen » en venn», som dere kan skrive til. Ja, du mammaen og. GI IKKE OPP!!!!

 1. Ingen tilbakespor enda.