Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 5: Avslo innleggelse av frykt for ny avvisning – livet på vent

«Terje N» dag 5: Avslo innleggelse av frykt for ny avvisning – livet på vent

31 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Rundt midnatt skrev «Terje N»:

Var innom legevakta,men måtte legges inn på psykiatrisk eller AAN for og få noe hjelp. Psykiatrisk vil jeg ikke til, får så godt som ingen medisiner mens jeg orker ikke ennå en bomtur til AAN. […] Tar timen til mandag med Karstad. Fått nok for en stund nå.

Kanskje ville han fått hjelp på AAN ved 3. forsøk? Det er godt mulig AAN ville innlagt en pasient som kom med en henvisning fra Oslo Kommunale Legevakt, men jeg forstår godt at «Terje N» ikke vil utsette seg for nok et nederlag og derfor velger sin egen vei nå i helgen. Kanskje veien til AAN hadde vært farbar med en ledsager? Er en ledsager-/følgetjeneste nyttig for å sikre pasienter nødvendig helsehjelp?

Mandag er langt unna. Mandag er det fastlegen som må ordne opp i Oslo Universitetssykehus grove forsømmelser. Det er helt urimelig at sykehuslegene ikke tar ansvar, men lesser dette over på fastlegen. Man kan si hva man vil om Sinsenklinikkens leger, men jeg tror deres frykt og fordommer skyldes mange år med manglende faglig ryggdekning fra Oslo Universitetssykehus. Klage på LAR-Øst og overlege Peter Krajci er innlevert Helsetilsynet og Pasientombudet. Klagesakene viser en grov systemsvikt. Leger i Avhengighetsmedisinsk Forening har tatt opp  denne akuttmedisinske svikten i brev til Helse Sør-Øst for snart et år siden, mens Oslo Universitetssykehus, Klinikk for Rus og Avhengighet (KRA) trenerer nødvendige forbedringer.

«Terje N» og hans familie rydder vei for andre pasienter, og jeg ønsker dem en så god helg som mulig. Hjertens takk for inspirasjonen i alle positive, støttende og løsningsorienterte kommentarer fra medmennesker som viser at de bryr seg! Det gir håp.

 1. Mor til Terje N
  31 oktober 2009 @ 09:27 | #1

  Forstår utmattelsen etter nesten en uke med stengte dører. Resignasjonen tar overhånd og man trenger å samle tanker og ikke minst krefter. Vanskelig å klare å være tilstede 24 timer i døgnet som ledsager når man har flere andre i familien som også trenger litt omsorg.  Har ofte ønsket å jeg kunne delt meg opp i to for å være tilstede for alle.

  Ettermiddagen i går ble brukt konstruktivt med å ringe pasientombudet  og helsetilsynet. Fikk snakke med en advokat hos Fylkesmannen som man biså ved klage, og antar fri rettshjelp ikke vil være noe problem. Har fått mange bra tips på bloggen for å jobbe videre med, så da takker vi fortsatt alle som deltar og følger saken.

  Mange spørsmål kommer underveis? Behandling i utlandet? Ja, gjerne, men det er et økonimisk spørsmål, og da må det startes en kronerulling.
   
  Det vi etterlyser i første omgang er forslag om en dyktig lege i Oslo som kan bistå som fastlege. Har etterlyst dette på bloggen tidligere, men ingen har foreløpig kommet med tips. Så igjen ta kontakt med oss, evt Dr Joe , hvis dere har anbefalinger.

  Familien vil i beste evne prøve å bistå, også med oppdateringer på bloggen. Er det stille fra oss, så er «livet til Terje N» på vent, og usikkerheten og frykten omslutter oss alle.
  Da er det bare å krysse fingrene og håpe at noe positivt skjer på mandag, og i mellomtiden får vi bare fortsette med vårt motto: -tro – håp -kjærlighet.

  Mamman

 2. Ole
  31 oktober 2009 @ 09:41 | #2

  Heisann

  Helt klart dere må hente igjen krefter, tar på å sloss sånn.
  Har ikke noe forslag til lege, men det er vel en som vet sikkert, en lege som vil være lege til Terje gjennom rehabliteringen og det som skal til.
  Så får vi håpe ting faller litt på plass på Mandagen, krysser fingrene for det.

  Ønsker dere en fin helg så langt dere klarer 🙂
  Stå på, kampen er ikke tapt, selv med en dårlig uke slutt.

  Mvh

  Ole

 3. Mor til Terje N
  31 oktober 2009 @ 09:44 | #3

  Hei Ole.
  Takk for fine og gode ord fra deg.
  Godt at det er støtte å hente der ute blandt dere. Vet at flere ildsjeler prøver å finne fram til en lege som kan være tilstede som en god støttespiller i framtiden.
  Ha en fin helg du også.
  Mvh mamman til Terje N

 4. Tove
  31 oktober 2009 @ 11:34 | #4

  Vi er ikke selv fra Oslo jeg har derfor ikke noe kjennskap til leger fra Oslo. Men det er vel utrolig at en ikke skal kunne finne en passende lege i Norges største by.

  Dette med leger i utlandet er et interessant spørsmål. I følge Shengen-avtalen kan jo en norsk pasient oppsøke en lege i utlandet og om legens vurderer pasientens tilstand som livstruende  kan han/hun skrive ut subutex. Det er vel fullt mulig å ta tog/bil eller fly til utlandet en gang ca hver annen mnd. og få utskrevet dette. Man kan også følges opp av norsk fastlege i tillegg.

  Hvorfor er dette så dyrt? Flytur, legetime og medikamenter. Dette koster vel uansett ikke mer enn å handle på det illegale markedet her i Norge.

  Noen som kjenner til dette systemet her?

  Nok engang lykke til Terje N. og mammaen. Varme klemmer fra meg

 5. Mor til Terje N
  31 oktober 2009 @ 11:41 | #5

  Hei Tove
  Takk for gode forslag.  Kanskje en ide å ta kontakt med lege Dagfinn Harr i Kristiansand som har fikk fagprisen i 2008  innen Rusfeltet. Noen som kjenner til dette?

 6. Ole
  31 oktober 2009 @ 11:50 | #6

  Hei Mamma`n 🙂

  Bare hyggelig å kunne si noen ord, skulle ønske det var mer man kunne gjort, klart ord på veien hjelper på motivasjon, men handling er klart det beste fra en lege, så det skulle bare mangle at jeg ikke kunne bidra med det på veien.
  Har sloss med dette systemet i 2 år, så et godt råd, ikke flytt fra fylket dere er i nå, for da starter hele prosessen på nytt, var det som skjedde med meg.
  Dem sier det er like rettigheter for oss som alle andre pasienter og Lar rettningslinjer skal være likt over hele Norge med det stemmer ikke.
  Forhold til lege(r) er jo muligheten å reise over til Danmark å få subetex der, eneste jeg vet om forhold til utenfor Norges grenser
  Kjenner ikke til hva Dagfinn Harr kan gjøre forhold til kampen dere fører
  Ha en fortsatt fin dag

  Mvh

  Ole

 7. Nanne
  31 oktober 2009 @ 12:09 | #7

  Stå på og lykke til, må dette systemet snart endres:(( er det eneste jeg kan si.
  Klem til dere Nanne

 8. roy
  1 november 2009 @ 17:47 | #8

  Jeg er pasient hos dr.haarr. Har vært det nå i snart tolv år.Kan anbefales på det sterkeste. Vet at han har pasienter utenfor fylket. Var en av de selv. Det som kan bli ett problem er-om han har kapasitet. Han sitter i en haug med ansvarsgrupper og har mer eller mindre fulle lister. Samtidig er han også smittevernlege,og det er jo ikke bare bare i disse tider.

  Mitt råd er: Ta en telefon til ham. Dere kan ikke bli noe verre enn  at dere får nei hvis han ikke har kapasitet.
  Lykke til videre

 9. Eric Wilting
  2 november 2009 @ 06:39 | #9

  Ønsker Terje en best mulig dag, og at du står på videre.
  Med vennlig hilsen Eric

 10. Per Johan
  2 november 2009 @ 14:57 | #10

  Er  spent på om det er oen framgang i saken jeg?
  Ellers underskriver jeg på det Eric W skriver over her. STÅ PÅ VIDERE! Håper det ordner seg! 😉

 1. Ingen tilbakespor enda.