Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 7: Fastlegen nekter behandle – skjeller ut pasient og mor

«Terje N» dag 7: Fastlegen nekter behandle – skjeller ut pasient og mor

2 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Sinsenklinikken_logo«Terje N» og hans mor henvendte seg til Sinsenklinikken for akutthjelp for 4 døgn siden . Først idag får pasienten møte lege. «Terje N» og hans mor sitter  i to timer på Sinsenklinikken i dag og venter på fastlegen .Hun forteller at fastlege Olav Karstad ber dem skru av mobiltelefonene for hindre lydopptak av konsultasjonen . Han kontrollerte visstnok  at mobilene virkelig var slått av.  Moren forteller at fastlegen virket mer opptatt av å ventilere sitt sinne over forpurret ferie og at Sinsenklinikken var hengt ut på bloggen, enn å skaffe pasienten behandling.

Jeg overlater til mor og «Terje N» å beskrive forløpet av samtalen. Resultatet var i hvertfall at «Terje N» forlot Sinsenklinikken  uten erstatningsmedisin. 6. avvisning på 7 dager tærer på mor og sønn.

Kan det være så vanskelig? Arbeidet for fastlegen er å skrive ut en resept. En A-resept på Subutex tabletter med beskjed om at medisinen skal inntas daglig på apotek eller i nærvær av hjemmesykepleie. Formål: stabiliserende, skadereduserende og livreddendebehandling. Deretter sende brev til LAR-Øst om dette. Dette er en behandling enhver lege med forskrivningsrett kan forskrive. Man trenger ikke være fastlege. Behandlingen kunne LAR-Øst overlege Peter Krajci igangsatt  for 5 døgn siden. Overdose er blant de tre viktigste dødsårsakene i aldersgruppen 15-39 år i følge SSB.

«Terje N»s eneste utvei er å oppsøke legevakten igjen sammen med sin mor og håpe at Lovisenberg akuttspykiatriske eller Oslo Universitetssykehus, AAN tar en eventuell henvisning fra legevakten  alvorlig.

 1. terje n
  2 november 2009 @ 16:16 | #1

  Fikk time hos Dr.Karstad i dag kl12.15 . Etter å ha ventet i 2 timer bble jeg endelig innkalt til kontoret hans. Der sa han at det dummeste jeg hadde gjort var å ha engasert Joe Siri i denne saken og at det bare ville forsinke hele prosessen.

  Han presterte også og si at pga måten han ,hans kolleger og Sinsenklinikken var blitt hengt ut på i bloggen kommer han hvertfall ikke til å hjelpe eller skrive ut noen medisiner.

  Det er total ansvarsfraskrivelse og han dekker seg bak Hedda Anderson der det total kommunikasjonssvikt dem immellom. Jeg har tross alt bedt om erstatningsmedisin siden i mars, og søkt Lar fra april og siden det vært der oppe utallige ganger og bedt om hjelp, uten hell. Dette har tydeligvis gått ham hus forbi og det at Lar søknaden har tatt så lang tid visste han ingenting om før ca enn drøy uke siden. Ennå det har vært flere hendvendelser til klinikken ang, denne søknaden og hva som skjer.

  Uansett dette var min siste time hos denne klinikken og de som kaller seg leger der og skal helpe pasienter, ikke fraskrive seg alt ansvar og gi blaffen i pasientene sine. Jeg oppfordrer alle som bruker denne klinikken eller  kjenner noen som gjør det til å finne seg et annet legesenter og en annen lege. Tenk om det plutselig er deg eller dine som er i en lignende situasjon, skal dere være nødt til og oppleve og bli truet av deres egen lege om at dere ikke får hjelp pga at han har måtte ta et par telefoner i helgen og at klinikken hans er blitt hengt ut pga  deres egen innkompetanse og liten medmenneskelighet og villighet til å hjelpe.

  Nei Dr. Karstad pga din egen sårede stolthet gir du blaffen i pasientene dine, og påstår at jeg stikker kjepper i hjulene på meg selv. Makan til frekkhet! Foreldrene dine hadde vært flaue hadde de vært vitne til det som skjedde i dag, og hadde nok ønsket at de ga deg skikkelig juling og ris på blanke messinge som barn. For makan til usympatisk type skal man lete lenge etter. Det er hvertfall et par leger der oppe som ikke skulle hatt lov til å praktisere medisin.

  Neste skritt for meg blir og bytte til en ORDENTLIG LEGE [istedenfor] Dr. Karstad 

  Peace out etter nok en skuffende dag.

     

 2. Per Johan
  2 november 2009 @ 16:46 | #2

  Hallo Terje. 😉
  Du burde tatt opp slike samtaler. Kunne anmeldt han. Å si at du ikke får hjelp fordi du samarbeider med Joe  Siri kan ikke være lovlig altså. Da straffer han jo deg pga at han har imot noen du kjenner, og jeg nekter å tro at det er lovlig, men vet jo aldri med dette systemet. Fuck, han er jo lege, og skal hjelpe deg, men det er mye prestisje og såret stolthet ute og går her som jeg forstår det.

  Hva er planene dine videre nå da? Er jo en stund til LAR?

  Anyway, håper du finner en løsning, og at du får det du ønsker deg ut av livet. Vet hvor kjip den situasjonen du er i føles.

 3. Mor til Terje N
  2 november 2009 @ 16:52 | #3

  Dagen i dag har vært en grufull opplevelse. Vi hadde nøye planlagt på forhånd legebesøket, alt vi skulle snakke med legen om. Det var vanskelig å holde fokus etter å ha ventet i to timer på å komme inn til legen.

  Da vi endelig fikk komme inn på legens kontor ble vi ble møtt med et overbærende surt blikk,  blir bedt om å skru av mobiltelefonene, noe han sjekket, før samtalen kom i gang. Legen hadde hørt rykter om at vi kunne ta opp samtalen med mobiltelefon. Spørsmål:  Er dette vanlig praksis hos fastleger? Jeg har aldri opplevd det før.

  Vi blir først konfrontert med at vår sak, eller Terje N sin sak lå meget tynt an, og var lite sannsynlig å få gjennomslag på, i og med at vi hadde alliert oss med «feil» ledsager. Måten vi hadde ødelagt helgen til legen på, og trenert arbeidstiden hans mandag morgen var nå blitt «vårt» ansvar.

  Jeg fikk forklart at dette ikke ville ha skjedd om legen hadde gjort jobben sin, og fulgt opp Lar-søknaden fra 214 dager siden. Lar-søknaden ble sendt i slutten av mars/starten av april. Det skal ta 30 virkedager fra mottatt søknad i følge loven. Vi har i tillegg henvendt oss flere ganger til legens vikar/kontor for å få purret opp søknaden. (i april, mai, juni, august, september, oktober).

  Legen skyldte på vikaren sin og sa at de ikke samarbeidet om pasientene. Han var meget opptatt at vi hadde svertet hans klinikk på internett, og at det var størte årsak til at Terje N sannsynlig ikke ville bli tilbudt behandling på Sinsenklinikken. Han måtte nok pent vente iallefall 1,5 virkeuke før Lar i det hele tatt ville behandle søknaden hans!  Han opplyste om at han hadde selv ringt Lar Øst og fått bekreftet dette.

  Jeg opplyste igjen at vi allerede i forrige uke hadde henvendt oss for å få en akuttime og at situasjonen hadde forverret seg, at Terje N trengte ytterligere hjelp.  Det var som å snakke til en vegg, og vi ble de store syndebukkene her. Jeg fikk sagt så mye at jeg finner meg ikke i vi to skal sitte her som to syndebukker i et system der den ansvarlig legen er rasende på pasienten, når han selv ikke har gjort jobben sin. Hadde med rundskriv fra Helsetilsynet IK-15/2000 som legen leste, men ikke ville kommentere mer enn at han sa han ikke hadde satt seg inn i saken.

  Jeg fikk presisert  at dette er total ansvarsfraskrivelse fra legekontoret som faktisk har det hele pasientansvaret , og er der for yte pasienten en service, en tjeneste vi  betaler for. Vi fikk igjen beskjed om at saken lå tynnere an enn noen sinne etter det vi «hadde gjort»??

  Jeg sa til legen at det er siste gang vi viser oss på dette legekontoret, og at det hele skal meldes til helsetilsynet snarlig. Ja, sier legen, vi skal melder dere også!!!

  Hvis dette er vanlig å behandle en Lar-søkende pasient i Norge, så er det noe riv ruskende galt med holdninger, fordommer og ikke misnt retningslinjer i systemet.Vi forlater legens kontor med et siste – «hit skal vi aldri mer tilbake», og jeg vil ikke tillate at min sønn utsettes for en mer nedverdigende behandling.

  Tror dette sier mer om LEGEN enn om oss. Men vi lar oss ikke knekke!!!

  Mamman

 4. Ole
  2 november 2009 @ 17:42 | #4

  Hei Terje

  Synd du skal oppleve dette fra en Lege, bra det kommer ut hvilken lege/lege senter dette er og det kommer garantert til å få konsekvenser for legen/legesenter, uansett sitter legen igjen med dårlig sammvitighet etter dagen i dag og er sikkert innom å leser.
  Anmelde dette kan dere uansett, dere er vitne til saken begge 2, men bruk energien til å få behandling/medesion, så kan du eventuelt ta den kampen i ettertid, tar på en sånn kamp
  Men nok om den legen.
  Det viser hvertfall at du er sterk Terje og kampen vil du vinne, ganske sikker på at søknaden din vil bli behandlet fortløpende, etter denne jobben du har gjort hittil.
  Stå på terje, dette går selv kansje dagene dine blir lange og husk du har en kjempe Mamma ved din side som bruker utrolig med krefter oppi dette, viser hvor god rollemodell hun er og hvor høyt hun Elsker deg 😉
  Ønsker deg og dine en fin uke 🙂

  Mvh

  Ole

 5. Eric Wilting
  2 november 2009 @ 18:23 | #5

  Det høres skremmende ut, det du har opplevet hos Dr. Karstad. Han hørtes ut som en hårsår fyr! Ikke la han knekke dine beslutninger, og planer! Det er mange her ute på weben, som er mektig provosert av «helsevesenets» urettferdige (pasientrasisme)behandling av sine patienter, som har bruk av «ulovlige» substanser.
  Vinnere reiser seg opp hver gang!  Stå på videre Terje!!

 6. Tove
  3 november 2009 @ 08:46 | #6

  Det er en fryktelig men ikke ukjent historie dere beskriver. Såret stolhet går ofte foran pasienter,brukere. Det er trist men et faktum.

  Hva kan man gjøre med dette. Ikke kast bort tiden med å anmelde enda, en klage til helsetilsynet er mer på sin plass, selv om det slett ikke er sikkert det kommer noe utav dette heller.  Men jeg tenker at desto flere som klager jo større blir presset til å gjøre noe med dette.

  For dere som leser bloggen her, hadde vært fint om dere la inn forslag til innspill om hvordan man i større grad kan synliggjøre alle feil og overtramp som skjer innen helsevesenet og ikke minst Nav. Hvordan forbedre dette, og få folk utenfra til å forstå hvordan dette «såkalte» hjelpeapparatet i stor grad bidrar til å knekke folk istedenfor å hjelpe.

  Stå på Terje N og mor. Vi tenker på dere

 7. Mor til Terje N
  3 november 2009 @ 09:56 | #7

  Hei igjen.

  Vil takke for veldig mange gode innspill i saken, og er enig i at vår bruk av energi nå bør brukes til å få behandling og medisiner på plass så raskt som mulig. Det jobbes iherdig med saken, og videre med meldig til Helsetisynet.

  Har med stor interesse lest alle innlegg i diskusjonsforumet «Legevaktslege stiller gode og kritiske spørsmål».

  Situasjonen for min sønn hadde kunne spart mange for timesvis ressurskrevende arbeid, belastning for pasient og pårørende. Hva er egentlig problemet med å skrive ut resept på feks Subutex til en misbruker, når man vet at alternativet er at han bruker andre stoffer som er mye farligere.  Er det etisk forsvarlig at en person som står i ventekø på LAR, og er blitt forbigått i køen pga systemfeil, dør av en OD før oppstart fordi han ikke fikk buprenorfin i venteperioden? Ser fram til å høre flere innspill fra «legevaktslege».

  I min sønns situasjon ble det meldt fra til fastlege/hjelpeapparat for 1 uke siden at situasjonen hadde forverret seg.

  Gjentar Toves  forslag til innspill om hvordan man i større grad kan synliggjøre alle feil og overtramp som skjer innen helsevesenet og ikke minst Nav’s samarbeide med pasient og Lar. Hvordan forbedre dette, og få folk utenfra til å forstå hvordan dette “såkalte” hjelpeapparatet i stor grad bidrar til å knekke folk istedenfor å hjelpe.

  Takk for alle gode tanker  –  mvh mamman

 8. Bente Kristine Eck
  3 november 2009 @ 12:56 | #8

  Kjære dere, takk for den kampen dere tar offentlig for å få fornuften til å seire i et system som virker som styrt av galskap. Her er det utrolige makt-eliter som går sammen om å stoppe en utvikling som er helt nødvendig å få raskt når en ser overdose-statistikken i Norge. En skamplett for landet vårt.
  Den måten dere har blitt møtt på er dessverre ikke noe enestående tilfelle. Våre erfaringer med store deler av hjelpeapparatet i Trondheim er så horrible at jeg selv ikke ville trodd mye om jeg ikke hadde vært vitne til måten vår sønn har blitt behandlet til tider av leger og i institusjon tidligere.
  Håper dere klarer å stå løpet ut. Jeg er glad dere har Joe til støtte. En mer fantastisk lege skal en lete lenge etter. Jeg vil også tipse om at vi er mange som kjemper en innbitt kamp på Facebook for å få fokus på hva som skjer (eller ikke skjer) i rusbehandlingen. Det å knytte nettverk og kjempe kampen sammen er viktig. Noe må endres, og mange bør dyttes ned fra sine opphøyde roller som gjør at mange liv går tapt.
  Jeg vil også nevne nettforumet Narkomanes Pårørende der det iallefall er mange likesinnede å møte til deg Terjes mor. http://www.narkoman.org  Sammen er vi sterke. Lykke til videre.
  Varme tanker fra Bente

 1. Ingen tilbakespor enda.