Hjem > Uncategorized > LAR-byråkratiet: medisin på dagen av fastlege, etter 9 mnd av LAR.

LAR-byråkratiet: medisin på dagen av fastlege, etter 9 mnd av LAR.

6 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

En pasient har nedenfor delt sin gode erfaring der fastlege ga erstatningsmedisin på dagen ved å bruke Berge Liv siden om øyeblikkelig hjelp. Legen gir erstatningsmedisin i 9 mnd før LAR gir det de kaller «oppstart» – på den samme medisinen. LAR er et byråkratisk kontor med hektisk intern møtevirksomhet, noen stempler og et medisinskap som det tar 9 måneder å låse opp.  Sosialkontorene brukes av LAR som  forværelse. Det innebærer at personale uten formell medisinsk kompetanse foretar prioritering av pasienter med alvorlig sykdom til spesialisthelsetjenesten.Helsetilsynet gjør ingenting med disse forhold, men  «følger nøye med».

Mens sosialkontoret og fastlegen gjør arbeidet, fremstår LAR som et godkjenningsorgan med beskjeden medisinsk kompetanse og to verktøy  –  et pissoar med kikkhull og  et godt  låst medisinskap. Tiden er inne for en forandring.

http://bergeliv.no/alle-heroinavhengige-kan-fa-behandling-i-dag-180
Categories: Uncategorized Tags:
 1. keiser
  6 november 2009 @ 08:21 | #1

  Hei
  Ville bare komme med en kjempetakk for denne siden. Den berger faktisk liv.

  Som tungt opiatavhengig over flere år og 2 mislykkede behandlings forløp, så det i februar ut veldig svart ut for meg.  Så for meg at Lar kunne være en mulighet men slik situasjonen var da, var jeg rimelig overbevist over at jeg ikke ville overleve til et eventuelt LAR tiltak ville være iverksatt.

  Så ramlet jeg plutselig over denne internetsiden og ble fylt med nytt håp. Ja dette ville jeg prøve på, Hvis jeg kunne få erstatnings medisin så ville jeg jo kunne klare å vente på oppstart i LAR. Hadde et ansvarsgruppemøte 4 dager senere  med ruskonsulet, helt ny fastlege og nav. Fra denne nettsiden  hadde jeg printet ut noen sider så alle ble informert om at jeg faktisk kunne få medisin på dagen. Hadde også skrevet et mer eller mindre selvmords brev eller opplysingsbrev om hvordan min siste tid hadde vært og hvordan jeg ikke ville overleve den nærmeste tiden, noe som jeg leste høyt. Og tro det eller ei, 2 dager etterpå fikk jeg utskrevet et substitutt preparat som jeg skulle få ha til jeg fikk oppstart,

  Nå har det gått over 9 mnd og jeg har fått innvilget lar og skal på oppstarts samtale om 5 dager. Har ikke hatt et tilbakefall siden jeg fikk medisiner, noe som jeg henter hver annen dag med urinprøver 3 ganger i uken. Og legen har fått et nytt inntrykk av rus misbrukere som pasient gruppe.  Har aldri hatt det så bra og føler at jeg nå endelig har kommet inn på et spor som fungerer for meg. Så jeg tenkte det var på tide å gi en takk til Joe Siri for at denne siden var tilgjengelig og at den informerte meg i en tid som var veldig svart. Blir helt sentimental jeg nå men stå på alle som er der jeg var for 10 mnd siden.

 2. Ole
  6 november 2009 @ 16:21 | #2

  Heisann Keiser

  Ser meg i samme situasjon som du var i, og er i Lar nå.
  Det funker bra for meg, ser ut som samme opplegg, 3 x urinprøver i uka.
  Og tanke kjøret har jeg fått mye på avstand, men sammtidig vil det alltid være der på sin måte, ta forhands reglene.
  Som jeg ser det er det uten tvil at Terje må få samme muligheten som oss, skjønner ikke helt hvorfor dem plager han som dem gjør er helt på trynte for å si det stygt.
  Bra du klarer deg, og engasjerer deg i saken her, det er kjempe bra, bra vi som engasjerer oss og spesielt oss i Lar som ønsker å få dem rettigeheten likt over hele Norge.
  Stå på Terje og håper det jaggu ordner seg fortløpende

  Ønsker alle en fin helg

  Mvh

  Ole

 3. Tove
  6 november 2009 @ 17:57 | #3

  Hei Keiser

  Så bra, dette var oppmuntrende lesning. Takk for at du deler denne historien med oss andre.
  Lykke til videre

 4. Tove
  6 november 2009 @ 18:02 | #4

  Og så må  jeg nok engang kommentere  Dr. Joe opplysninger om ruskonsulenter på sosialkontorene som brukes til å vurdere om pasienter som har medisinske diagnoser skal få hjelp eller ikke. Her må noe gjøres raskt, da dette forsinker prosesser for inntak i Lar, og disse  har heller ingen kompetanse på å gjøre disse vurderingene.

  Hvorfor er det ingen innen helsevesenet som reagerer på dette?

 5. Bente Kristine Eck
  6 november 2009 @ 18:36 | #5

  Hei Keiser, en utrolig god historie å lese.
  Flott at Joe har laget denne bloggen som informerer så tydelig om hva som er mulig og lovlig å gjøre for leger SOM VIL HJELPE.

  Glad for at du delte denne historien her da den sikkert vil gi motivasjon til flere om å gjøre det samme. Synd at så mange både brukere og pårørende er så slitne at mange av oss ikke makter flere kamper.
  Men historier med en lykkelig slutt vil iallefall stimulere i en periode der energien er bra.

  Lykke til videre.

 6. Mor til Terje N
  7 november 2009 @ 00:08 | #6

  Takk for  gode ord !

 1. Ingen tilbakespor enda.