Hjem > LAR nekter nedtrapping > Linda dag 8: Avslutter sit-in, farvel til opioider og LAR-Øst

Linda dag 8: Avslutter sit-in, farvel til opioider og LAR-Øst

19 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer
Tre_stoler_sammen

Tre stoler klare for neste pasient, ledsager og LAR-lege

Det er gått 13 dager siden Lindas siste dose metadon, og 3 døgn siden siste tablett morfin. Linda har kommet seg gjennom den verste abstinensfasen ved hjelp av Neurontin, Catapresan, og ikke minst samboerens omsorg. Nå ser hun for seg at hun skriver seg ut av LAR, og gleder seg over friheten til å reise hvor og når hun vil , uten å måtte spørre LAR. Hun er glad for at hun har fått erstatningsmedisin i 9 år, og erkjenner behovet for å komme seg videre.

Vel vitende om at tilbakefall er regelen, selv hos høyt motiverte pasienter,  er hun opptatt av forutsigbarhet. Hun finner trygghet i å ha en plan B  ved tegn til forestående tilbakefall: erstatningsmedisin i form av lavdose buprenorfin og evt. beroligende hos fastlege samme dag som kontakt. Linda skuer mot åpne horisonter, og  finner en dyp ro og stille glede i «Her og nå».

Linda og jeg for all støtten hun har fått på Facebook og her på bloggen, som gav henne styrke til å komme seg gjennom motgangen. Hennes kamp har engasjert mange som ikke kjenner henne, men som ser overgrep og feilbehandling. Under en ukes sit-in aksjon økte Berge Livs Facebook gruppe med over 200 til nå å telle 793 engasjerte medlemmer . Bloggen har satt besøksrekord og er flittig lest, også av Oslo Universitetssykehus. Sosiale medier gir nå stemme til de stemmeløse.

Erfaringene vi har gjort i denne aksjonen vil komme andre pasienter og deres ledsagere til gode. Det vil få konsekvenser for leger ved LAR-Øst som får en gylden anledning til å forbedre og kvalitetssikre nedtrapping av LAR-medikamenter. Tiden for forandring har kommet til Oslo Universitetssykehus og LAR-Øst.

 1. Tove
  19 oktober 2009 @ 11:00 | #1

  Godt stykke arbeid Linda og Joe, en stor takk til dere begge to for innsatsen. Vi stiller igjen om det blir nødvendig med ny Sitt-inn aksjon.

  Varme klemmer til dere begge

 2. Per Johan
  19 oktober 2009 @ 11:50 | #2

  Ønsker å utrykke min respekt for det arbeidet du gjør Joe!  Er selv misbruker, og skulle ønske flere hadde den «driv’n» som du viser gang på gang.
  KUDOS

  • admin
   19 oktober 2009 @ 12:21 | #3

   Takk for gode ord, Per Johan. Jeg ser du anvender «misbruker» om deg selv. Er det riktig? Er pasient eller bruker mer dekkende? Hva kjennes best ut for deg å bruke? «Sproget er halve kampen» – Kåre Willoch. Alt godt, Joe

 3. 19 oktober 2009 @ 12:40 | #4

  En hilsen til Linda.
  Lykke til på din vei til frihet,selvrespekt og et liv uten å måtte be om Lar om «alt»
  Det inspirerer veldig da jeg selv føler på samme «fengsel» ift Lar,reiser,medisin osv osv!
  Håper og tror at min tur etter,kommer snart!
  Stå på Linda og god tur videre i livet.
  Frank S.

 4. 19 oktober 2009 @ 13:20 | #5

  Flott jobbet.

  Om du ser det er noe jeg kan gjøre på min arena/mine arenaer; gi lyd fra deg.

 5. Ole
  19 oktober 2009 @ 13:20 | #6

  Heisann

  Bare følge orda før meg, all respekt til Linda, sitter på opptrapping på metadon, og føler og tenker, *hva har jeg gitt meg utpå*

  Så du er F*** meg tøff Linda 🙂

  All ære til deg Joe for jobben du gjør, bryr deg, engasjerer deg etc etc.
  Ta vare på deg oppi alt dette 🙂

  Stå på

  Mvh

  Ole

 6. Eric Wilting
  19 oktober 2009 @ 14:28 | #7

  Den «store styrkeprøven.»  Selv om en kanskje må gå av sykkelen enkelte ganger, så må en komme seg opp og på veien igjen. Ønsker deg alt godt framover Linda, og du har vist (som vi har sett) at du også er en «fighter.»  Med den utrolige og urettferdige motgangen, og sikkert også mange mange skuffelser i mennesker og system, så står du fortsatt oppreist, og det er nok mange som hadde knekt «ryggen» på alt det som du har opplevet! Den som klarer den kampen, er og blir en viktig ressurs for mange andere mennesker i samfunnet.

 7. Tim Ringdal
  20 oktober 2009 @ 18:44 | #8

  Jeg har vært så engaskjert hele veien, men nå sier jeg TAKK Linda, og ikke minst Dr.Joe!
  Jeg stiller meg bare bak allt det fine «vennene» over meg sier denne gang.
  Og Lykke til Linda, nå må du bare leve livet..reise, kose deg,unner deg allt godt!

 8. 19 april 2010 @ 08:45 | #9

  Stå på Linda !! holder selv på og avvenne meg fra metadon og det går bra er ny på disse sidene og ny på Berge liv .Dr joe er helt utrolig jeg sendte en mail med en del spørsmål om nedtrapping og fikk svar samme dag !! i en helg. han ba med ta kontakt dagen etter pr tlf jeg ble rett og slett rørt ,en ukjent pasient og så tar han meg imot med åpne armer andre vil nesten ikke ha noe med en og gjøre. min fastlege har ofte lang ventetid og møte med lar/lege kan jo ta uker og mnd`er. Takk

 9. Nina R
  7 september 2010 @ 13:21 | #10

  Jeg må si du er tøff, misunner deg den sterke psyken du må ha, eller er det ene og alene Lar du har fått nok av? Har selv fått enorm støtte og hjelp av dr. Joe, men fikk bakoversveis da jeg henta posten. Der lå det ett brev fra Lar-Midt o  at dem hadde bestemt å avslutte samarbeide med meg for jeg har visst gjort ALTFOR MYE galt i Deres øyne. Man blir straffet hvis man går til pasientombudet og klager på dem. Jeg tålte ikke suboxonen de påtvang meg i februar, så nå bruker dem det mot meg at jeg får medisiner Lar-Midt ikke gir pasientene???? Er det rart man kan bli oppgitt å litt skrudd i hodet, dem ødlegger jo mere for en, enn hva dem hjelper de som har en stor bagasje og som det kan ta litt lang tid før man er helt rehabilitert. Men da må det i rundt en fungere også. Er så drita lei. Jeg hadde en for i grava fra før, men det virker som dem har ikke tenkt å gi seg før begge har kommet dit. Så greier du deg uten Lar, ja hold deg langt bort fra dem. LYKKE TIL PÅ FERDEN:-) Ønsker deg alt godt

 1. Ingen tilbakespor enda.