Hjem > Akutt behandling > Pasient nekter forlate Lovisenberg sykhus uten erstatningsmedisin

Pasient nekter forlate Lovisenberg sykhus uten erstatningsmedisin

18 juli 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

Støtte-markering kl. 15-17 lørdag 18. juli på Lovisenberg sykehus, rett ved kirken.

Pasient «Ragnar J» ble nektet behandling på Oslo Universitetssykehus. Han ble innlagt på Lovisenberg Diakonale sykehus for heroinavhengighet og selvskadende adferd med fare for liv og helse. «Ragnar J» ligger med sterke abstinenser og får ikke kjent og effektiv behandlng med erstatningsmedisin. Overlege Ruth Abraham nekter pasienten Subutex. Hadde pasienten hatt annen samtidig sykdom sier hun at han ville fått Subutex. En av assisten-legene sa «Hadde det vært opp til meg, skulle pasienten fått Subutex.» Pasienten nekter nå å forlate sykehuset uten erstatningsmedisin:

«Dette er ikke bare meg det gjelder. Mange av mine venner er døde. Jeg kjemper en kamp for at alle pasienter skal få erstatningsmedisin som øyeblikkelig hjelp.»

Det er uvisst hva som vil skje videre: Vil politiet bære pasientet ut fra sykehuset?

Markeringen kan følges her og på Twitter. Legg gjerne lørdagsturen forbi Lovisenberg sykehus, rett ved Lovisenberg kirke. Skriv gjerne oppmuntringer til «Ragnar J» som nå kjemper på andre døgnet for å få erstatningsmedisin. (Det kan ta litt før kommentarene kommer opp fordi de må godkjennes for å unngå spam.)

 1. Hilde Gustafsson
  18 juli 2009 @ 18:49 | #1

  Kjaere Ragnar;
  Jeg sitter her i Sveits og fölger kampen din fra time til time. IKKE gi opp, vi er sä mange som tenker pä deg og som stötter deg i din kamp for en verdig behandling og for erstatningsmedisin! Joe er en gammel venn av meg, og jeg er sä glad at du har ham ved din side underveis.

  Varm klem fra Hilde

  Kjaere Joe,
  Nok engang, jeg er imponert over ditt engasjement og din innsats. Varme tanker sendes til deg, dine medhjelpere og alle dine pasienter som nyter godt av det du gjör.

  Klem HIlde

 1. Ingen tilbakespor enda.