Hjem > LAR nekter nedtrapping > Sit-in Dag 3: Vil Oslo Universitetssykehus gi Linda behandling i dag?

Sit-in Dag 3: Vil Oslo Universitetssykehus gi Linda behandling i dag?

14 oktober 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer
Kl. 14.46. Vi holder stand. På 3. dagen. Når får Linda behandling, Oslo Universitetssykehus?

Kl. 14.46 Vi holder stand. På 3. dagen. Når vil noen snakke med oss? Når får Linda behandling, Oslo Universitetssykehus?

Linda har nå i 6 dager vært uten avtalt behandling for nedtrapping. Vi tar med tre stoler i dag også kl. 10.20. En stol for pasienten, en for allmennlegen, og én stol for Oslo Universitetssykehus. Sykehusets stol har til nå  stått tom. Kl. 10.30 skal vi ha et møte med LAR-Øst. Hvis Linda ikke får behandling og overflyttes til en annen avdeling vil vi oppsøke ledelsen ved Oslo Universitetssykehus. Linda er svært takknemlig for all støtte så langt på Twitter, FB, e-post, SMS og kommentarer her!

 1. admin
  14 oktober 2009 @ 09:54 | #1

  I dag sendte jeg følgende e-post til Oslo Universitetssykehus Aker vedr. manglende behandling av Linda Midtbø, som ønsker at jeg skriver hennes fulle navn.:

  To:  postmottak@akersykehus.no
  Subject: Videre behandling av Linda Midtbø
  Cc: «Guri Spilhaug» <Guri.Spilhaug@akersykehus.no>, Berit Synnøve Nilsen     <BeritSynnove.Nilsen@akersykehus.no>, allmennlege «Helle Dorthea Gjetrang»     <HelleDorthea.Gjetrang@akersykehus.no>, «Birgithe Hellerud»     <Birgithe.Hellerud@akersykehus.no>
  X-Attachments:

  Ikke unntatt offentlighet.

  Til direktør Agledal, OUS Aker

  Som kjent eksisterer en konflikt mellom Oslo Universitetssykehus (OUS) LAR-Øst og pasient Linda Midtbø.

  • * Jeg vurderer overlege Peter Krajci som uskikket til å behandle pasienten og har sendt bekymringsmelding til Helsetilsynet.
  • * Pasienten har sendt klage på  overlege Peter Krajci til Helsetilsynet.
  • * Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot LAR-Øst.
  • * Overlege Krajci har avbrutt igangsat behandling uten å følge opp pasienten.
  • * Overlege Krajci har latt pasienten stå uten behandling i 5 døgn, slik at hun har vært nødt til å oppsøke et illegalt miljø for å fortsette nedtrapping av opioider.
  • * Pasienten og jeg er fast bestemt på å gjøre opptak av møtet med overlege Krajci i dag. Han ønsker ikke det.

  Jeg ber om at De instruerer overlege Peter Krajci eller hans overordnede om å sørge for at pasienten får forsvarlig nedtrapping av opioider i avslutning av LAR-behandling.

  Linda Midtbø har time med ny fastlege ca 22.10 som da vil overta behandleransvaret. Pasienten skriver smatidig seg formodentlig ut av LAR.

  Til da er det praktisk at en annen lege forskriver Dolcontin tabletter 5 mg x 6 utlevert på apotek 2 ganger uken. Det tilsvarer siste henteordning med metadon. Tabletter er letter å instille enn fentanylplaster og gjør det lettere for pasienten å styre videre nedtrapping.

  Med vennlig hilsen
  Joe Siri Ekgren

 2. admin
  14 oktober 2009 @ 10:14 | #2

  Kl. 10.40 Vi stilte til møte med overlege Peter Krajci og Gløer Harwiss. Vi åpnet møtet med å fremføre pasientens ønske om behandling med morfin depot tabletter 5mg x 6 samt diazepam 5 mg x 2, og ba om at behandlingsansvaret skulle overføres til en annen avdeling ved sykehuset. Vi gjorde det klart at vi ønsket å gjøre opptak av møtet. Dr. Krajci og Gløer Harwiss forlot møtet. For åpen vestibyle sa Gløer Harwiss at pasienten fortsatt hadde metadon på apoteket. Det tilbakeviste Linda og sa at hun hadde stanset resepten fordi  hun skulle av metadon etter avtale med LAR-lege. At resepten er stanset har jeg formidlet til overlege Krajci orientert om av meg.

  Vi sitter nå på et møterom. Tomme stoler understreker at Oslo Universitetssykehus nekter å gå inn i en dialog. Vi tar det med ro. Her er det rom som egner seg ypperlig for å snakke med pressen. Jeg begynner å ringe rundt.

 3. admin
  14 oktober 2009 @ 10:47 | #3

  Mail sendt 9.24, lest kl. 11.45. Dr. Krajci nekter å forholde seg til at pasienten ønsker behandling på av en annen lege, fortrinnsvis på en annen avdeling:

  Til Dr. Joe Siri Ekgren

  Det vises til din foresørsel den 13.10.09 kl 21:00

  1) ASP avviser ditt krav om at samtalen tas opp

  ASP står for Avdeling Spesialiserte Poliklinikker. Det er vel strengt tatt overlege Krajci som snakker her, og ikke «ASP».

  2) ASP gjentar at pasienten fremdeles er i behandling med metadon som utleveres fra apotek

  Overlege Krajci later som om pasienten fortsatt har behandling. Linda har ikke tatt metadon siden tirsdag 6. oktober. Linda har sluttet med metadon. Det er godtatt av LAR-Øst lege Kirsti Bergem torsdag 8. oktober da hun konfererte med professor Waal og de ble enig om å gå over til morfinplaster. Dr. Bergem hadde ikke tid til å skrive ut resept på ettermiddagen og lovet å gjøre det dagen etter. Dagen etter, fredag 9. oktober avbrøt overlege Krajci pasientens nye behandling uten å informere pasienten eller meg, og tilsidesatte Dr. Bergem og professor Waals faglige vurdering. Pasienten var derfor tvunget til å legge seg abstinent eller til å oppsøke et kriminelt miljø for å kjøpe illegal metadon for videre nedtrapping. Hun har hatt 4 måneder med abstinensplager og valgte å gå over på langtidsvirkende morfin i tablett-form. Dagsdosen er beskjedne ca. 25 mg for dagen, dvs 1/10 av en døgndose for en sprøytebrukende heroinbruker.

  3) ASP er kjent med din klage til Helsetilsynet og avventer deres vurdering

  Pasienten har ikke tid til å vente på Helsetilsynets tilsyn og 5 måneders saksbehandling. Pasienten trenger behandling nå.

  Mvh

  Peter Krajci
  Overlege, medisinskfaglig rådgiver
  LAR ØST, Avdeling spesialiserte poliklinikker
  Klinikk rus og avhengighet
  Oslo universitetssykehus HF, Aker

  Omfattende signatur.

 4. tim
  14 oktober 2009 @ 11:05 | #4

  Hei!
  Tomme stoler ennå?..hadde selfølgelig ventet at rette personen hadde satt seg i den, men som jeg ser av meld til deg Joe, fra Peter Krajci så ser det jo ikke ut som stolen, blir besatt av han denne dagen heller.

  Men er det plass til media der inne, så er det like værdifullt…sikker på at saken blir fremstiillt slik den skal fra media sin side..de er tenkende de også, og jeg er sikker på at de ser fornuften av det du gjør….Det virker som ledelsen ikke vil gå inn i en diskusjon..,da de begynner og oppfatte relitetene rundt dette.!

  Lykke til idag!
  M.v.h Tim

 5. V
  14 oktober 2009 @ 12:18 | #5

  Hei Joe.
  Endelig endelig endelig er det noen som klager inn peter Krajci. Han er rett og slett en farlig mann som desverre har fått mulighet til og misbruke makten sin og feilbehandle folk, uforstyrret over mange år. Det verste av alt er at øvrige konsulenter i LAR over lang tid har uttrykt misnøye over peters måte å behandle LAR pasienter, MEN ingen har gjort noe med saken. Det er hinsides feigt og jeg tør nesten ikke tenke på hvor mange som bare har gitt opp å kjempe da de står alene mot et slikt system. Ønsker Linda så mye lykke til og krysser fingrene for at helsetilsynet nå vil gå Peter etter sømmene en gang for alle. Hilsen tidligere LAR pasient som støtter sit in aksjonen fullt ut.

 6. Kristin
  14 oktober 2009 @ 12:45 | #6

  Hei dere som sitter på stoler!

  Profesjonelle mennesker vil ikke ha problemer med at et møte -samtaler blir tatt opp. Det at de nekter å få opptak av samtalene  vitner om at de opererer i et «grått» farvann i forhold til lover og regler hva gjelder menneskerettigheter og pasientrettigheter. I prinsippet burde man ha hatt nøytrale (altså utenfor maktapparatet i LAR) advokater med.
  Det er også utrolig at proffesjonelle helsearbeidere kan motarbeide en pasients ønske om å trappe ned metadon og ikke kan jobbe medisinsk-faglig med pasientens/individets behov i en slik nedtrappingsfase.
  Spørsmålet som nødvendigvis må oppstå i denne situasjonen: ønsker dr. Krajci og LAR Øst  faktisk ikke at en pasienten tar initiativ selv og ønsker de ikke at vedkommende kommer seg ut av metadon-avhengighet?
  Lykke til!
   

 7. admin
  14 oktober 2009 @ 12:47 | #7

  Pasienten får ny fastlege fra 1.11. Fastlegen vil ikke skrive ut erstatningsmedisin uten at LAR har godkjent det. Må pasienten reise til en annen kant av landet? Til utlandet? Er det noen leger der ute som kan hjelpe pasienten med en svært beskjeden dose morfin depot evt. Temgesic (buprenorfin)? Klokken er 13.44 og vi er utkjørte. Oslo Universitetssykehus satser på utmattelsestaktikk. Skal vi dra opp på Gaustad og sette oss på forværelset til Helle Gjetrang?

 8. admin
  14 oktober 2009 @ 14:15 | #8

  Kl. 14.47 SMS tikker inn. Hvem kan det være? Direktøren? Dagsrevyen? Støtte-erklæring fra Legeforeningen? Pasientombudet?

  «Tror du at du kan kjøpe m dopapir, tørkerull og bringebærsyltetøy? :-*»

  En annen verden venter der ute. Dørene her stenger kl. 15.25 og som pliktoppfyllende aksjonister ønsker vi ikke å ligge ordensmakten til byrde. Vi pakker sammen, mens blogg-statistikken setter ny rekord. Linda og jeg er  takknemlige for kommentarer, forslag, innspill m.m. på disse bloggpostene. Mye fint å lese på Facebook. Berge Livs Facebook gruppe passerte 650 medlemmer i ettermiddag!

 9. admin
  14 oktober 2009 @ 15:26 | #9

  Endelig ute i lav høstsol! Klar luft. Energien vender tilbake. Morgendagen lokker med nye avenyer av gode muligheter.

  Vi kjenner begge at det er godt å være på vei hjem til forståelsesfull, oppmuntrende og tålmodig familie. Heim.

  I rolig glede åpner seg – et gyldent nu.

 10. JKA
  14 oktober 2009 @ 15:38 | #10

  Jeg vil faktisk råde pasienter i kontakt med LAR-Øst å gjøre opptak av behandlingskonsultasjoner – litt for mange histirer etterhvert hvor folk trues med utkastelse av behandling. Beskjeder om at de får klare seg med det de kan skaffe illegalt. Lykke til med aksjonen

 11. Tove
  14 oktober 2009 @ 15:57 | #11

  Du er kjempetøff Joe. Og selvfølgelig Linda. Tusen takk for at du står på i denne saken.
  Du har mange med deg.

  Varme klemmer til dere begge fra meg

 12. Tim Ringdal
  14 oktober 2009 @ 16:34 | #12

  Joe..hei foresten!
  du har sett meg følge saken dag fra dag nå og nå går jeg litt rett på sak.,.ta godt vare på deg selv oppi allt dette, (men det vet jeg du gjør)..motgang og enrgien er fort tilbake hos deg ;-))..Fighter i hjertet..de er de sterkeste..!

  Men du, vi har en SÅ stor kjip situasjon i Oslo med heroinavhengige i oslo..noen tar skrittet..metadon, så vil denne pasienten (som ALLE leger har et «ansvar» for. Ruspolitikken i dette «beste» landet..Norge, tull..vi er et av de landene i hverden som sponser terror mest!

  Pasienten har tatt videre skritt og bestemt seg for å slutte med metadon, så er det ingen «kompetanse» på feltet etter ..hvor mange år med den GIFTA?: siden Bruntland!
  Jeg har vært rundt hos leger i de to siste årene og hørt for venner, som vil slutte..svaret er 2 delt….har ikke med feltet å gjøre..vet ikke»ta jontakt med lar»…Joda jeg har gjort det..har de noe nei, hvem hadde venta det!..KAN DERE HØRE DER UTE PLEASE: Jeg gikk av metadon pga. at jeg ble ALVORLIG syk av det, jeg kan dokumetere hvordan bare fikk 3 mnd. netrapping, fra 220 mg..mye!..eg traff tilslutt en Dr. som Dr. Ekgren..trappet ned med Dolkontin (morfintabeletter)+ beroligende..mindre en hva Joe og linda har Bedt om, jeg gikk raskt over på temgesik og beroligende (sobril)..uten nevneverdig ubehag. DET er det Joe og Linda Prøve4r og oppnå..hvorfor meg da, og ikke Linda..vil ikke være med på den uretferdigheten..vi sliter så, med at ungene våre blior borte..

  Er det noen sakskyndige, som har giddet å lese det jeg har skrevet,,please gå inn i dere selv..og gjør det riktige!
  Hilsen Tim..Og joe og linda ha en strålende kveld.!!!

 13. Ole
  14 oktober 2009 @ 17:21 | #13

  Heisann

  Som jeg sa på NN, du gjør en kjempe jobb Joe s Ekgren
  Likeså til Linda 🙂 Du som gjør jobben forhold til deg selv, fortsett med det og utrolig støtte fra joe.

  Tim: Bare bra folk engasjerer seg som deg, hadde vi ikke gjort det, så vet jeg ikke hvor dette ville endt.
  det har vært klaget etc etc på Lar generelt over hele linja, når skal dette ta slutt?
  Er det i det hele tatt noe rettnings linjer som blir i varetatt forhold til rusmissbrukerer/tidligere rusmissbrukere?
  hva skal til?
  Orker alle i lar å skrive på et støtte skriv at det må bli tatt tak i? Mange dør det ikke i vente køen?
  Skal man samle seg foran stortinget, som f.eks Linda og Joe gjør på en måte nå?

  Er det nok engasjemang rundt oss for å ta denne kampen heeeelt ut?
  Leser noen andre leger disse innleggene som er på alle forumene, enkelte ganger så førler jeg at det stopper der………………………… Kan ikke gi seg, da har vi tapt, lenge skal vi sloss?

  Mvh

  Ole

 14. Kine W
  14 oktober 2009 @ 17:24 | #14

  Hei Linda
  Så fantastisk at du står på. Unner deg alt godt du kan møte på din vei og jeg skjemmes over at du ikke har fått et godt tilbud. Din innsats nå vil bety mye for mange andre og det er flott at det er flere og flere av oss som lærer mer om systemet.

  Hilsen Kine

  Joe, ring hvis dere har med en fjerde stol … vil gjerne ta den i bruk noen timer

 15. Cecilia
  15 oktober 2009 @ 06:35 | #15

  LYKKE TIL!!!
  <3

 16. memo
  15 oktober 2009 @ 12:21 | #16

  Til Joe og Linda,

  Jeg er i en noenlunde lik situasjon som deg Linda.
  Jeg vil av Metadon, og er på jakt etter en lege som kan hjelpe meg med en menneskelig nedtrapping på Metadon, med Dolcontin.
  Det er vanskelig å finne leger der ute som ønsker å påta seg ansvaret grunnet LAR, som faktisk ikke har noenting å tilby oss som har brukt dette stoffet altfor lenge… Ingenting!
  Annet enn Metadon, som vi vil av…

  Linda og Joe: svaret dere vil få, vil bety masse for så mange andre!
  Stå på, tar av meg hatten for engasjementet

  Leger der ute: vær så snill og hjelp oss som har gått for lenge på Metadon, som vil av, og som trenger litt hjelp med noen andre preparater.
  Mulig vi kommer til å trenge en liten dose av dette resten av livet, men hva så???
  Metadon tar livet av oss!

  Joe og Linda, jeg ønsker dere all lykke til, det betyr så mye…

  Hvor er kompetansen??
  Har vi ikke noe som heter fagfolk i Norge??

 1. Ingen tilbakespor enda.