Hjem > Uncategorized > «Terje N» dag 18: Lege i Belgia vil gi medisin – «Terje N» for svak til å reise

«Terje N» dag 18: Lege i Belgia vil gi medisin – «Terje N» for svak til å reise

13 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

En psykiater i Belgia har sagt seg villig til å gi «Terje N» Subutex, men «Terje N» sliter med abstinenser og tør ikke reise når han er i så dårlig forfatning. I følge Schengen-avtalen har «Terje N» lov til å ta med hjem en måneds forbruk av Subutex. Jeg har bedt leder Kari Bussesund ved LAR-Øst ta kontakt med ny fastlege og veilede i bruk av Subutex. «Terje N» går inn i sin tredje helg uten erstatningsmedisin. Fordi fastlege ikke  skriver ut en resept, selv etter 9 dager til å tenke over saken.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Per Johan
  13 november 2009 @ 13:25 | #1

  Har lederen ved Lar sagt seg villig til å snakke med fastlegen? Da må vel det siste hinderet være borte også for fastlegen vel? Hvis LAR anbefaler medisinering skal man tro at det går i orden iallefall.
  Som Joe vet, var jeg heldig i går og fikk selv erstatningsmedisin. Legen der ville også ha et opplegg rundt meg, men mente at medisineringen kunne starte øyeblikkelig, jeg skulle ikke behøve vente på at et opplegg kom igang først.  På under en time fikk jeg medisin igår.Så lett kan det altså gjøres om viljen er tilstede!
  I denne saken har det nå snart gått tre uker uten at pasienten har fått hjelp, noe som må kunne betegnes som en skam! I samme tidsrom har anslagsvis 10-12 mennesker mistet livet av overdose i Norge. Jeg sitter og funderer på om det er mulig å gå til sak mot myndighetene pga behandlingen vi får, eller mangel på behandling er vel mer korrekt?! Jeg har ingen forutsetning for å kunne uttale meg om det foreligger et straffeansvar, men det hadde vært moro å høre om noen visste noe om det?
  Terje, samme hvor syk dårlig du er, hvis ikke ting ordner seg, hopp på flyet, da er du frisk i løpet av noen få timer. Tenk hvor godt det vil bli etter du har gjenomført den turen, og fått hjelp. Vet hvordan du har det nå, men husk; det kommer dager etter disse også.
  Stå på, ønsker deg alt godt!
  Med dine egne ord; Peace Out

 2. Mor til «Terje N»
  14 november 2009 @ 11:30 | #2

  Hei Per Johan. Gode nyheter for deg, kjempebra!
  Det begynner å gå mot forhandlingsmøter mellom LAR-lege, ruskonsulent, og dato for dette er satt til 24 nov for Terje N nå. Det er blitt tatt mange telefoner de siste ukene, det har gitt resutater, så målet nærmer seg heldigvis.  Joe og dere på bloggen har vært en utrolig motivator og støttespiller. I mellomtiden har vi klart å ordne slik at hovedpersonen klarer å holde fortet, og motet oppe og klorer seg fast! Fortsatt sengeliggende, men  har fått presset ned litt mat og drikke.
  Når det gjelder deg så er jeg kjempeglad for å høre at situasjonen har løst seg så bra for deg. Rene bingolotteriet hvem man treffer på av leger rundt omkring!
  Du stiller et bra spørsmål vedr myndighetenes rettigheter og straffeansvar overfor denne pasientgruppen, hadde vært bra om noen vet mer om dette? Særlig når man tenker på overdosestatistikken i Norge som er virkelig skremmende.
  Ønsker deg lykke til videre, og alle andre i samme situasjon, stå på og ikke gi opp.
  Mvh Mamman

 3. Per Johan
  14 november 2009 @ 20:10 | #3

  Hei «Mor»
  Først av alt, takk for lykkeønskningene, setter pris på det!  😉
  Som du skriver, er rene bngolotteriet ja, jeg hadde legevakt hjemme hos meg fordi jeg hadde nesten 42 i feber. Altså, legen kom av helt andre grunner, men etter litt prat om rus ol fikk jeg hjelp umiddelbart. Slik kan det, og BØR det gjøres. Var totalt overraskende for meg, og gleden ble selvfølgelig også tilsvarende stor.
  24 Nov? Da har det altså gått en mnd, og det er jo helt uakseptabelt. Men vi får krysse fingrene alle sammen for at noe skjer den dagen iallefall. Etter min, og mange andres, har dette skulle vært ordnet i løpet av de 2-3 første dagene maks!
  Dette er jo ting som ikke behøver å ta så lang tid, og hvis mennesker da dør i mellomtiden, hadde det vært interessant å vite hvem som er ansvarlig for dette?! Bjarne Håkon Hansen gikk jo også ut og sa at han følte hvert overdosedødsfall var hans ansvar. Man skulle kanskje snakket med juseksperter og fått et skikkelig svar på dette. Når så mange mennesker dør (1 person annenhver dag), må det jo være noen som har ansvaret for at det skjer?
  Uansett, ønsker dere fortsatt alt godt, og håper ting ordner seg for din sønn også nå. Fortsett med oppdateringene, da vi er mange som er spente på hvordan det går med han  😉
  Kjenner han ikke, men hils han masse, og si vi er mange som tenker på han.
  Fortsatt god helg

 4. veronika
  18 oktober 2015 @ 03:15 | #4

  Hei
  Håper noen her vet hvordan man går frem for å få subutex i utlandet?
   

 1. Ingen tilbakespor enda.