Hjem > Akutt behandling > «Terje N» dag 21: LAR vil møte fastlege og pasient – om 8 dager.

«Terje N» dag 21: LAR vil møte fastlege og pasient – om 8 dager.

16 november 2009
Del
Skriv en kommentar Gå til kommentarer

«Terje N» står altså uten behandling tre uker etter gjentatt kontakt med helsevesenet. LAR har fremskyndet sitt «oppstartsmøte» til 24 november, antagelig fordi mor og ny fastlege har klaget på at sosialkontoret lot «Terje N»s LAR-henvisining ligge i et halvt år. Festina lente – skynd deg langsomt er mottoet. Det er åpenbart at Oslo Universitetssykehus, LAR-Øst ikke fungerer som en spesialisthelsetjeneste – LAR er en nemnd eller tilsyn. Et kontrolltiltak mer enn et behandlingstilbud. «Terje N» holder ut, og 348 Facebook supportere gir sin støtte!

 1. Ole
  16 november 2009 @ 10:47 | #1

  Det var jaggu på tide, dem ser vel nå at dem har gjort en kjempe tabbe i forhold til behandlingen til Terje.
  Synd det skal være sånn at dem ikke reagerer før det kommer en klage.
  Men vi ser vel at det nytter mer når Terje og Mamma, samt alle som står bak at det må sloss hardt for å nå gjennom.
  Håer det blir behandling og Lar får en smekk nå, på tide

  Håper alt er bra med deg Terje og hold ut

  Mvh

  Ole

 2. Tove
  16 november 2009 @ 11:22 | #2

  Jeg håper sosialkontoret også får en smekk, når skal det bli slutt på at sosionomer uten medisinsk kompetanse skal vurdere hvem av rusavhengige skal få søke behandling.

  Denne måten å utsette behandling for pasientgruppen er både uverdig og uetisk. Jeg har desverre også hørt om tilfeller hvor sosionomer nekter pasienter og søke behandling?
  Er dette i det hele tatt lovlig?

  Oppforder pasienter som har opplevd dette å klage det inn til helsetilsynet? Noe må skje fort her.
  Et halvt års vurdering som i Terje N sitt tilfelle er også totalt uakseptabelt.

  9 dager til oppstartsmøte, hvorfor er det problematisk for legen å skrive ut medisiner i disse 9 dagene.  Hva føler fastlege, sosialkontor og Lar om det værste skulle skje i løpet av disse 9 dagene?

  Fortsatt lykke til Terje N og mor. Mange klemmer til dere

 3. Mor til «Terje N»
  16 november 2009 @ 11:58 | #3

  Denne helgen har vært et sant helvete. Det går ikke noe særlig bra, og vi har måttet oppsøke legevakt to ganger for «brannslukking». Hovedpersonen var så syk i går at han selv ringte AAN og ba om å bli innlagt, men det var jo bare et skrik i blinde, og de har ikke inntak uten henvisning på en søndag ettermiddag. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte,  men mens vi sitter på legevakta for å be om medisiner, så foregår det åpent «torgsalg» litt lenger bort i gata der de selger alt man ikke får på legevakta.
  Selvfølgelig blir det klaget inn til Helsetilsynet, og oppfordrer også andre som opplever det samme  – klag til Helsetilsynet – I denne saken skulle det vært medisinert riktig fra dag en, man bruker utrolig mye krefter og det er unødig ressursbruk av helsevesenet med denne type seigpining og utmattelsesteknikk. Skjønner godt at mange gir opp underveis.
  Ny akutt legetime senere  i  dag, lurer på hva som skjer da?
  Takk for alle gode ord på veien. Hilsen Mamman
   

 4. Tove
  16 november 2009 @ 13:11 | #4

  Takk for oppdatering «mamma»  Høres ikke greit ut dette for dere. 

  «Illegal torghandel på legevakten» høres kjent, har vel tidligere nevnt historien om da min egen sønn måtte skrive seg ut fra institusjonsoppstart i Lar før tiden, da en av pasientene drev denne type handel og det til og med i en Lar-avd.

  Kanskje de ansvarlig burde bry seg mer med dette, istedenfor å passe på leger/pasienter som prøver å komme seg på beina igjen.

 5. Roy
  16 november 2009 @ 14:37 | #5

  Her må nok en grundig innføring fra LAR,evt.andre til, for å skolere fastleger i å håndtere pasienter med opiod prblemer. Generelt tror jeg det er «frykt» for en tung pasientgruppe som ligger til grunn for all den «unnlatelse-synd» som eksisterer iblant den Norske legestand.
  Vill også nevne at det finnes fastleger som faktisk tar problematikken på alvor,og all ære til dem for det. Hadde ikke jeg selv hatt en slik lege,tør jeg nesten ikke tenke på hvordan det hadde gått. Håper denne saken ol. kan være med å få igang flere av dem. Syns mor og spesielt sønn er modige som står i denne kampen og føler virkelig med dem. Har nemelig på ett tidligere tidspunkt, under min avhengighet, møtt slik nedverdigelse og motstand som som dere står i nå. Følelsen av motløshet og oppgitthet er bare fæl. Som jeg tidligere har kommentert,håper jeg nå at denne nye fastlegen ( LAR ) tar til vett og handler ut fra den ed- vår legestand faktisk har gitt i forhold til å redde liv. Venter på  at det nå snart er noen som griper inn i deres sak og handler utifra dette.
  Forsatt beste lykkeønskninger til dere begge og stå på i kampen så lenge dere bare orker. Husk dere står ikke alene, selv om det sikkert av og til kan føles slik. Deres tapre kamp,sammen med andre som orker å ta den,kan faktisk være med å åpne opp slik at andres,liv også kan bli reddet. Lykke til videre !
   
  liv for andre. Lykke til !

 1. Ingen tilbakespor enda.